Deskovka Osadníci z Katanu bude mít filmové zpracování

Deskovka Osadníci z Katanu bude mít filmové zpracování | Fandíme filmu
Hollywood hledá filmové náměty úplně všude, u deskových her to ale pořád dovede překvapit.

Německá desková hra Osadníci z Katanu (Settlers of Catan) se řadí k těm vůbec nejpopulárnějším. Poprvé vyšla v roce 1995 a doposud se jí prodalo na 25 milionů kusů a byla přeložena do více než třiceti jazyků. Sony se nyní snaží získat práva na filmovou adaptaci.

Jedním z producentů filmu by měla být Gail Katz (Tah pěšcem, Air Force One), jež drží práva na filmové i televizní zpracování od roku 2015. Scénář má napsat Blaise Hemingway.

Cílem původní deskovky je coby osadník postupně osidlovat ostrov Katan ve formě stavění cest a osad a získávání a vyměňování různých surovin. Vítězem hry se stává hráč, který za to vše jako první získá určitý počet bodů.

Pokusit se něco takového převést na plátno asi každému divákovi musí znít přinejmenším bláznivě, na druhou stranu nesmíme zapomenout, jak vypadaly dosud natočené adaptace stolních her – většinou si akorát vzaly jméno známé značky a její nejzákladnější motiv. Pět let nazpátek obdobně vznikla Bitevní loď, dál v minulosti pak třeba černá krimi komedie Clue.

Co myslíte, je vůbec snaha o adaptaci stolní hry dobrý nápad? A dokázali byste si na plátně nějakým způsobem představit Osadníky z Katanu?

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest