Gambit si vybral nového režiséra

Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
A o čem by vlastně snímek měl pojednávat?

Gambit žije. Dlouhá léta odkládaný projekt si vyhlédl dalšího režiséra. Pokud vyjednávání dopadnou, tak by si měl snímek vzít do parády Gore Verbinski, vizuální talent zodpovědný za Kruh, první trilogii Pirátů z Karibiku nebo nejnověji Lék na život. Projekt stále nemá datum premiéry nebo jakékoliv další podrobnosti.

Film měli postupně režírovat Rupert Wyatt a Doug Liman, ale oba dva vycouvali. Následně se projekt začal překopávat. Ticho po pěšině nevěstilo nic dobrého, nicméně představitel hlavní role, Channing Tatum, v letním rozhovoru tvrdil, že mu odložení prospělo. Studio se obávalo některých elementů v původním scénáři, a tak se různě upravovalo. Pak ale uspěli Deadpool a Logan, dva x-menovské filmy pro dospělé, ta k dostali tvůrci příležitost Gambita znovu přepracovat, tentokrát snad daleko odvážnějším způsobem.

O čem přesně nakonec film bude nevíme, nicméně před časem se na internetu objevil únik ze staršího scénáře. Pokud by z něj tedy nový film alespoň částečně vycházel, mohli bychom se dočkat v Gambitovi alespoň něčeho z následujícího:

Remy Lebeau (Gambit) je souzený v New Orleans, označovaný jako bezpečnostní riziko. Ve flashbacku na malého Remyho narazí v ulicích mistr zloděj Luke Lebeau, na kterého udělá dojem, jak se malý kluk snaží někoho oblafnout. Nabídne tedy sirotkovi (a mutantovi), že se o něj postará. Remy vyroste po boku dalších dětí ulice a v pubertě je z něj hvězda cechu zlodějů. Během jednoho z útěků před policií potkává Bellu Donnu Boudreaxu, další mutantku, do které se okamžitě zamiluje. Jejich láska je však zakázaná, protože rodina Boudreaux je zapřísáhlým nepřítelem klanu Lebeau. Remy se snaží obě rodiny spojit, a tak vymyslí obrovskou loupež, ze které mohou oba klany těžit. Všechno se pokazí a ve vzniklém chaosu Maryanne Boudreaux zastřelí Lukea.

Už dospělý Gambit je najatý záhadným zaměstnavatelem, aby vykradl Louvre. To je však jen zkouška. Skutečným cílem je tajuplná truhla, kterou ukradl klan Boudreaux a chystá se ji vydražit na výročním plese zlodějů, kde se setkávají zástupci všech významných kriminálních organizací světa. Gambit tedy složí tým mutantů, aby společně provedli zdánlivě neproveditelnou loupež, pod rouškou oslav Mardi Gras, které v New Orleans probíhají. Film je popisovaný jako Dannyho parťáci ve světě mutantů. Vedle Gambita a Bella Donny by se měli objevit Rictor, Fifolet, Dani Moonstar nebo Multiple Man. Tajemným Gambitovým zaměstnavatelem by pak neměl být nikdo jiný než Nathaniel Essex, alias Mr. Sinister – mocný xmenovský záporák, jehož existenci poprvé naznačila potitulková scéna X-Men: Apocalypse. Splash Report tvrdí, že by studio do role Mr. Sinistera rádo obsadilo Daniela Craiga, což však v zápětí rozporoval na Twitteru redaktor The Wrapu.

Podle Deadline je Gambit pro studio Fox prioritou, tak snad se brzy dají věci pořádně do pohybu. Na závěr si můžete připomenout, jak se nám ve filmovém světě X-Menů poprvé vyjevil Mr. Sinister:

Nový Gambit  je úplný restart, postava nebude mít žádnou souvislost s předchozí verzí, kterou hrál ve filmu X-Men Origins: Wolverine Taylor Kitsch. Z toho co víme z různých rozhovorů a z komiksů, má být na plátně Gambit antihrdina, muž na hraně mezi dobrem a zlem, který se s X-Meny nekamarádíčkuje každý den. Je to zloděj a zároveň gentleman s dobrým srdcem, namyšlený frajírek a také jižan, rodák z New Orleans (Louisiana by měla hrát ve filmu důležitou roli). Gambit ovládá proudy čiré kinetické energie, ale také je zručný v boji muže proti muži, ve kterých využívá tyč bo. Hlavní roli hraje Channing Tatum, se kterým Fox jeden čas do budoucna počítal jako s určitou náhradou za odstupujícího Hugha Jackmana. Scénář posledního známého projektu napsal Josh Zetumer podle námětu Chrise Claremonta, avšak nevíme, zda bude nakonec použitý. Jeden čas se uvádělo, že scénář přepisuje také Frank Darabont.

Zdroje: Variety, Deadline, Splash Report I, II, Umberto Gonzalez

Gambit

25.04.2014 | USA
Komedie, Krimi
Info o filmu

Galerie: 6

Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu Gambit si vybral nového režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest