Kleopatra: Velkolepý historický film už je zase v přípravě

Kleopatra: Velkolepý historický film už je zase v přípravě | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Po Blade Runnerovi 2049 má Denis Villeneuve možnost točit vedle Duny či Bonda také antický velkofilm.

Kleopatra byla v roce 1963 nejdražší produkcí všech dob. Velkolepý epos s Elizabeth Taylor v hlavní roli stál tehdy astronomických 31,5 milionu dolarů a rozpočet předchozího nejdražšího filmu (Vzpoura na Bounty) překročila více než 1,5x. A trvalo dalších 15 let, než ambice Kleopatry překonal Donnerův Superman. Studio Fox tenkrát snímek málem dovedl k bankrotu, a pokud započteme inflaci, tak jde dodnes o 23. nejdražší produkci. Když se tedy řekne Kleopatra, automaticky si představíte něco velkolepého a je pochopitelné, že značkami posedlý Hollywood se už léta snaží natočit novou verzi.

Ta by měla vycházet z biografie od Stacy Schiff z roku 2011, kde autorka popsala její politickou vládu, vztahy v rámci rodu Ptolemaiů i její vztahy s Juliem Caesarem a Markem Antoniem. Na scénáři postupně pracovali David Scarpa, Eric Roth a Brian Helgeland, jako režiséři se kolem filmu motali James Cameron, David Fincher, Paul Greengrass nebo Ang Lee.

Nejnověji dostal nabídku na natáčení filmu asi nejžhavější režisér současnosti, Denis Villeneuve. Autor snímků jako Zmizení, Sicario nebo Příchozí momentálně uvádí do kin chváleného Blade Runnera 2049 a jakmile se k nějakému chystanému velkému projektu objeví seznam ideálních režisérů, Villeneuve na něm zhusta figuruje. Před pár dny jsme tu měli zprávičku o tom, že by jej Daniel Craig rád viděl jako režiséra příští bondovky, to se však podle Deadline nejspíš nestihne. Naopak se podle serveru dále počítá s tím, že Denis natočí Dunu. Idea je taková, že by chystal Dunu a během toho by pomáhal s přípravami scénáře Kleopatry, aby následně mohla být jeho dalším projektem.

V minulosti byla s projektem spojována Angelina Jolie, avšak nezní zřejmé, zda to stále platí.

Zdroj: Deadline

Kleopatra

12.06.1963 | USA, Velká Británie, Švýcarsko
Drama, Historický, Romantický
Info o filmu

Galerie: 4

Kleopatra: Velkolepý historický film už je zase v přípravě | Fandíme filmu Kleopatra: Velkolepý historický film už je zase v přípravě | Fandíme filmu Kleopatra: Velkolepý historický film už je zase v přípravě | Fandíme filmu Kleopatra: Velkolepý historický film už je zase v přípravě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest