Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve

Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Je to potvrzené, režisér loňských Příchozích se ujme nového zpracování slavné sci-fi.

Schylovalo se k tomu v loňském roce, ale v tom letošním je to definitivní. Denis Villeneuve se zhostí režie nové Duny. Celovečerní film toužil natočit řadu let a teď mu ta příležitost spadla konečně do klína. Potvrzení přišlo z Twitteru Briana Herberta, který po smrti svého otce Franka pokračoval dalšími díly v započaté sérii románů. V jeho tweetu je také naznačeno, že by nás skutečně neměl čekat jenom jeden film, ale rovnou celá sága. Jestli se Villeneuveovi ve světě Duny zalíbí natolik, aby dohlížel z režisérského postu i na pokračování, zatím netušíme. Každopádně už teď je jasné, že se pod jeho rukama uskuteční vize, o které tak dlouho snil a my jsme na ni hodně zvědaví.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Zdroj: Brian Herbert Twitter

Galerie: 6

Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu Novou Dunu opravdu natočí Denis Villeneuve | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest