Kleopatra s Angelinou Jolie mění režiséra

Kleopatra s Angelinou Jolie mění režiséra | Fandíme filmu
David Fincher opouští opulentní projekt. Co k tomu vedlo? Kdo ho nahradí?

Pokud jste o filmové Kleopatře dosud neslyšeli, pak rozhodně zbystřete. Před dvěma lety se studio Sony Pictures rozhodlo zfilmovat knihu Cleopatra: A Life od Stacy Schiff. Do hlavní ženské role si nevysnilo nikoho menšího než Angelinu Jolie, ale velký otazník přišel s výběrem režiséra. Ze začátku se kolem projektu motal James Cameron, ale později se rozhodl pro sequely Avatara. Další volbou byl Paul Greengrass (Bourneovo ultimátum, Green Zone), ale i on projekt opustil kvůli svým vlastním plánům. Až David Fincher, režisér Sedm, Klubu rváčů nebo The Social Network, se stal osobou, do které studio vložilo své největší naděje. Ovšem už i on se stal pro nákladný projekt minulostí, ačkoli u příprav Kleopatry vydržel dlouhých 17 měsíců.

Je však nutno dodat, že nikdy nebyl studiem jako režisér potvrzen. Na post scénáristy si zvolil Erica Rotha, se kterým spolupracoval už na snímku Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Naposledy se o filmu zmínil v prosinci minulého roku, kdy prozradil, že už hovořil s Angelinou Jolie i Ericem Rothem a snaží se přijít na to, jak s tak ohromným projektem vlastně naložit. To vše už je kromě účasti Jolie a producenta Scotta Rudina minulostí a tak se studio musí poohlížet jinde. A jak to tak vypadá, už má dalšího horkého kandidáta. Podle nepotvrzených zpráv by se mělo jednat o Anga Leeho (Tygr a drak, Zkrocená hora), který momentálně dokončuje adaptaci novely Pí a jeho život.  Ovšem ani on ještě žádný kontrakt nepodepsal, jedná se spíše o přání studia.

Spekuluje se, že Finchera z příprav Kleopatry stáhlo právě studio kvůli rozčarování z jeho posledního počinu Muži, kteří nenávidí ženy. Ten byl sice ohodnocen kritiky pozitivně, ale v kinech už to tak slavné nebylo (tržby 232 milionů dolarů při rozpočtu 90 milionů dolarů). Dalším možným důvodem by mohl být přesný opak, tedy snaha Sony získat Finchera pro pokračování „Můžů“ pod názvem Dívka, která si hrála s ohněm. Ať už je to jakkoliv, David Fincher se rozhodně o práci bát nemusí. V diáři má natáčení pilotního dílu k seriálu House of Cards s Kevinem Spaceym, který na obrazovky vtrhne v příštím roce. K tomu již nějaký ten pátek také chystá výpravnou adaptaci knihy Dvacet tisíc mil pod mořem, která dost možná půjde podle jeho slov ve šlépějích Avatara – natáčet by se mělo technologií Motion Capture (snímání pohybu).

Zdroj: Vulture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest