Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra

Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Volba padla na spolehlivého borce, jméno scenáristy však budí překvapení.

Chvíli to vypadalo, že by Star Wars: Episodu IX mohl natočit Rian Johnson, u kterého je studio velmi spokojené s tím, jak pokračuje v dokončování Episody VIII. Už při aktuálním rozhovoru z Japonska však režisér naznačil, že tentokrát bude pouze divák. Lucasfilm ale pro náhradu nešel daleko.

Na oficiálních stránkách Star Wars bylo prakticky současně s články hlavních hollywoodských zpravodajů potvrzeno, že devítku natočí J.J. Abrams. Což je spolehlivá volba, proti které nejde říct ani popel. Abrams vzbudil ságu po letech z hibernace a po nevalně přijaté prequelové trilogii jí opět nalil krev do žil. Jeho film si odnesl výborná hodnocení a v pokladnách za něj diváci nechali 2,06 miliardy dolarů, což je třetí nejlepší výsledek v historii.

A co je možná vůbec nejdůležitější, snímek představil silné nové postavy, se kterými diváci měli chuť okamžitě vyrazit na další dobrodružství. V Abramsův neprospěch celou dobu mluvili snad jen údajné rozepře s Kathleen Kennedy při natáčení Epizdy VII, ale pokud k nim opravdu docházelo, tak zjevně nebyly takové, aby se přes ně nedalo přenést. Přinejmenším se šéfka Lucasfilmu radši pohádá s Abramsem, než aby zkusila najmout někoho nového a riskovala, že jej opět bude v půlce procesu muset vyměnit.

Abramsova společnost Bad Robot je opět vedena jako jeden z produkčních partnerů. Jako producenti jsou vedeni Abrams, Kennedy a Michelle Rejwan, která se na tuhle pozici během let vypracovala z pozice Abramsovy asistentky. Zajímavou volbou je spoluscenárista filmu. Tím se stal Chris Terrio. Ten má za sebou Oscara za Argo, na druhou stranu poslední roky strávil prací na kontroverzních projektech Batman v Superman a Justice League. Ale Abrams snad ví sám nejlépe, co od Terria může čekat.

Na závěr Kennedy na Abramsovu adresu dodala: „Se Síla se probouzí J.J. dokázal všechno, v co jsme mohli jen doufat a jsem nadšené, že se vrací, aby trilogii uzavřel“. S premiérou se zatím stále počítá na 24. 5. 2019.

Zdroje: StarWars.com, Variety, Deadline

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX oficiálně vybrala režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest