Star Wars: Epizoda IX mění režiséra

Star Wars: Epizoda IX mění režiséra | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Proč obě strany nemohly nadále spolupracovat a kdo by mohl Trevorrowa nahradit.

Lucasfilm z ničeho nic vydal následující oficiální prohlášení: Lucasfilm a Colin Trevorrow se po vzájemné domluvě rozhodli ukončit spolupráci na Star Wars: Epizodě IX. Colin byl skvělým spolupracovníkem napříč celým dosavadním vývojem, ale došli jsme k názoru, že se naše vize rozcházejí. Přejeme Colinovi jen to nejlepší a brzy přineseme o chystaném filmu víc informací.

O tom, zda se pod Trevorrowem netřese židle, se spekulovalo už v době, kdy u diváků i kritiků totálně vyhořel Colinův poslední film – Book of Henry. Následně ale přípravy pokračovaly dál. V létě byl jako nový scenárista najatý Jack Thorne a teď byl tedy Trevorrow odvolán. Zákulisní zdroje Variety a Hollywood Reporteru uvádějí, že už delší dobu se vedení Lucasfilmu s Trevorrowem nemohlo shodnout na podobě scénáře a režisér musel odevzdávat pořád další a další verze. Pracovní vztah mezi režisérem a šéfkou Lucasfilmu údajně začal být nezvladatelný, a protože Kathleen Kennedy nechtěla znovu zažít podobnou situaci jako při natáčení spin-offu s Hanem Solem, kdy měnila režiséry v půlce natáčení, raději udělala rázný krok už teď.

Pro Lucasfilm to není ani zdaleka poprvé, kdy měl potíže s režiséry. Už J.J. Abrams připouštěl určité menší neshody a neoficiálně se o přenicích s Kathleen Kennedy šušká také. Josh Trank byl vyhozený těsně před oficiálním oznámením spin-offu s Boba Fettem. Gareth Edwards Rogue One přetáčel a přestříhával a dokončoval pod dohledem Tonyho Gilroye. Phil Lord a Chris Miller byli vyměněni v polovině natáčení spin-offu s Hanem Solem. A teď došlo na Trevorrowa. V tuhle chvíli se tak zdá, že úplně hladce šla jen spolupráce s Rianem Johnsonem (Poslední z Jediů), který si zároveň ke svému filmu napsal také scénář.

Mohl by tak být Johnson ideální náhradou? Už kdysi dávno se vedly spekulace o tom, že by mohl natočit jak osmičku, tak devítku. Nebo by bylo lepší vrátit za kameru Abramse, aby měl Johnson klid na dokončování Epizody VIII? Dostane nabídku Ron Howard, jako odměnu za dokončení Hana Sola? Dočká se režisérského zářezu Lawrence Kasdan, dlouholetý scenárista řady Star Wars filmů? Zkusí studio nahnat sociální body s ženskou režisérkou či minoritním režisérem? Bude povolána nějaká z Disneyho stálic, jako jsou Joe Johnston či Jon Favreau? Anebo sáhne Lucasfilm do hromádky režisérů, kteří byli zvažováni pro Epizodu VII (Andrew Stanton, Brad Bird)? O svoje tipy se můžete dělit v komentářích.

Zatím nevíme nic bližšího o tom, zda se jakkoliv bude vycházet ze scénáře, na kterém neúspěšně pracovali Trevorrow s Derekem Connollym a Jackem Thornem. Ale na závěr přidáváme ještě několik nepotvrzených zvěstí, které zaslechli redaktoři Slashfilmu

Lucasfilm už bude pro své filmy najímat pouze zkušené režiséry. Colin Trevorrow údajně sám zvažoval odchod, když studio vyměnilo jeho parťáka Connollyho za Jacka Thorna. Slashfilm potvrzuje neshody mezi Abramsem a studiem. Naopak vyzdvihuje skvělé vztahy s Avou DuVernay a s Rianem Johnsonem, se kterém je prý Lucasfilm nesmírně spokojený.

Datum premiéry je v tuhle chvíli stále stanovené na 24. 5. 2019.

Zdroje: Variety, THR, StarWars.com

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Star Wars: Epizoda IX mění režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX mění režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX mění režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX mění režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX mění režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest