Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být

Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Jakým způsobem se vrátí? Plus jak pokračují přípravy a kdy se začne epizoda natáčet.

Carrie Fisher a Star Wars: Episoda IX. To je téma, které se řeší už od hereččiny smrti na přelomu roku. Studio LucasFilm dalo jasné stanovisko, že nebude postavu Leiy Organy vyrábět digitálně. Přesto by se měla ve filmu objevit.

Bratr Carrie, Todd Fisher, řekl deníku The New York Daily News, že společně s Billie Lourd, dcerou Carrie, dali Lucasfilmu svolení využít ve Star Wars: Episodě IX již existující záběry. Oba dva prý přemýšleli nad tím, jak by bylo možné postavu z filmu odebrat. A jediná jejich odpověď byla, že to nejde. Podle dvojice je Leia nedílnou součástí filmu a její přítomnost by měla být cítit, podobně, jako jsme ve starších filmech cítili Obi-Wana Kenobiho, i potom, co jej Darth Vader zabil. Odkaz Carrie by měl podle Todda pokračovat. Není si jistý, jak moc ji ve filmu uvidíme a není ani zdaleka jediný, kdo do celé záležitosti může mluvit, ale domnívá se, že si ji fanoušci vidět zaslouží.

To je od bratra a Billie velkorysé, teď je jen otázka, kolik nevyužitých záběrů Carrie Fisher existuje, kolik se jich dá ve filmu smysluplně použít, popřípadě jestli by třeba šlo kombinovat záběry Carrie Fisher se záběry dublérky, která by například s pomocí pohledu z dálky či zezadu doplnila k dialogům Leiy i nějaký další pohyb po lokacích.

Nějakým způsobem tenhle zapeklitý hlavolam vyřešit, je úkolem režiséra a spoluscenáristy Colina Trevorrowa. A tomu se to nejspíš daří, protože vzkázal, že je hotová jedna verze scénáře. Zároveň se píše dál, dělají se vizuální návrhy a přípravy, zkrátka vše běží na 110 procent.

Což je pochopitelné, protože na přípravy už možná bude jen pár měsíců. Podle serveru My Entertainment World by se mohlo začít natáčet už v červenci letošního roku. To může působit jako hodně předčasný začátek produkce, ale pokud by třeba měla Epizoda IX premiéru v květnu, což je tradiční termín Hvězdných válek, kolem kterého Disney stále brousí (i když se nakonec všechny dosavadní premiéry vždy přesunuly na prosinec), tak by do uvedení filmu zbývaly necelé dva roky. A kupříkladu Epizoda VIII také točila úplně prvních pár záběrů už více než dva roky před premiérou.

Zdroje: Omega Underground, MTV, New York Daily News

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu Star Wars IX: Carrie Fisher by přeci jen ve filmu měla být | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest