J.K. Rowling pilně pracuje na nové knize

J.K. Rowling pilně pracuje na nové knize | Fandíme filmu
Co nás čeká po Harrym Potterovi?

Dlouhých pět let uplynulo od posledního knižního dobrodružství Harryho Pottera a jeho autorka J.K. Rowlingová se chystá ve spolupráci s nakladatelstvím Little, Brown, představit čtenářům své nové dílo. Důvod, proč se tím zabýváme na filmovém serveru je prostý. Příběhů o brýlatém čaroději se celosvětově prodalo na 450 milionů kopií a staly se tak nejprodávanější literární sérií všech dob. Neméně úspěšně si vedla i osmi-dílná filmová sága. Je proto jen otázkou času, kdy bude další počin šestačtyřicetileté britské spisovatelky převeden na plátno.

Podle svých vlastních slov se Rowlingová tentokrát rozhodla vydat na „dosud neprozkoumané teritorium“. Její nová kniha The Casual Vacancy (Prázdné místo) bude určena dospělým a od Harryho Pottera se značně odlišuje. Změna cílové skupiny se může na první pohled zdát jako velký risk. Nakladatelství ovšem argumentuje, že „potterovští“ čtenáři, stejně jako jejich hrdina, již stejně odrostli. Kromě toho se ještě nabízí paralela s jiným legendárním spisovatelem fantasy literatury J. R. R. Tolkienem, který rovněž od dětského Hobita později přešel k dospělejšímu Pánovi prstenů. Na rozdíl od něj, však Rowlingová mění i žánr.        

Děj The Casual Vacancy je zasazen do malého anglického městečka Pagford. Avšak pod pozlátkem poklidného venkova se starobylým opatstvím zuří nelítostná válka. Bohatí bojují proti chudým, teenageři se svými rodiči, manželé s manželkami a učitelé se svými žáky. Napjatá atmosféra vygraduje ve chvíli, kdy nečekaně umírá významný člen farní rady Barry Fairweather. Prázdné místo, jež po něm zůstane, se stane záminkou pro vůbec nejhorší válku, jakou město zažilo.

Mělo by se jednat o černou komedii, nutící k zamyšlení a s překvapivými dějovými zvraty. Leč žádná kouzla ani draci nás pravděpodobně nečekají. Zatím není jasné, zda půjde o uzavřený příběh či první díl nové série. Román vyjde v tištěné i elektronické verzi 27. září letošního roku.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest