Box Office: Valerianova bitva u Dunkirku

Box Office: Valerianova bitva u Dunkirku | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Valerian prohrál, Britové a černošky zvítězili. 

Warneři vědí, jak prodat svoje filmy. Že boří kina Temný rytíř nebo Harry Potter, to není nic světoborného, ale že skvostně debutují Velký Gatsby, Magic Mike nebo Americký sniper, to už chce cit pro marketing takových námětů. Teď se to daří i s Nolanovým Dunkerkem, který debutuje s 50 miliony dolary. Film bez výrazné herecké tváře nebo hlavního hrdiny za nějakých 150 milionů dolarů propagovaný jako drama sezóny. Film dal čtvrtinu z IMAXů a jeho debut bude jedním ze tří nejúspěšnějších co se válečných filmů týče. A moc jich popravdě není, protože do té trojky musíme mimo Pearl Harboru počítat i prvního Captaina Ameriku. Takže nemějte pocit, že byl Dunkerk nějaká sázka na jistotu. Snímek dá zřejmě okolo 150 mega z Ameriky a zbytek zatáhne svět, nejvíce asi Evropa. Prozatím je globální tržba 105 milionů, tedy 55 milionů ze zámoří. Uvidíme příští týden, protože hodně kvalitních filmů se tohle léto ve druhém víkendu řítí k zemi, tak držte Britům palce. 

Druhým hitem víkendu je Girls Trip. Většina z vás nebude tušit, co je tenhle film zač, ale vězte, že jde o další trefu Universalu. Studio totiž přináší další komedii pro specifickou cílovku. Film se znovu tváří jako alternativní program, ale má áčkové výsledky. Čtyři černošky (Queen Latifah, Jada Pinkett Smith, Regina Hall, Tiffany Haddish) se vydávají na výlet, to není nijak objevný námět. Zpracovaný je ale podle kritiků výtečně a osvěžujícím způsobem, což mu zajišťuje přízeň diváků ve výši 30 milionů dolarů. Teď se jen uvidí, co se stane příští týden, protože pokud bude mít film jen trochu hezkou výdrž, tak tu máme první komediální hit léta. Měla to být Pobřežní hlídka, mělo to být Hráčské doupě, je to nakonec Girls Trip. Pozdě ale přece. 

Bohužel tu máme i další propadák léta a je jím Valerian a město tisíce planet. Francouzského komiksu, který inspiroval vesmírné fantasy ságy posledních 50 let, se chopil nikdo jiný než Luc Besson. Natočil nejdražší francouzský film všech dob a rozpočet 150 milionů (podle některých zdrojů ale možná i 210) zaplácl prodejem distribučních práv po celém světě. Ten film je vlastně největším nezávislým filmem všech dob, protože ho platilo spoustu lidí a tak nikdo nebude tratit úplně obří peníze. V Americe o film ale zájem není, už jen kvůli tomu, že Dane DeHaan a Cara Delevingne nejsou kasovními tahouny stomilionových blockbusterů. Navíc všechno zastínil Dunkirk jako "must-see" film víkendu a Valerian jen s průměrnými recenzemi kompletně zapadl. Tady se měla přesunout premiéra na srpen a nebylo by to možná tak krutých 17 milionů dolarů. Poslední dobou takhle dopadají všechny velkohubé filmy, které už před premiérou plánují svoje dvanáctá pokračování.

Jinak konečně přinášíme oficiální zprávy o tom, jak se Wonder Woman nejlepším filmem léta stala. V osmém víkendu má 4,6 miliony a komiksovka tak sedí na 389 milionech v Americe, tedy o dva mega víc než Strážci Galaxie 2. Globálně zatím letošní novinky sesazovat nebude, protože se 779 miliony zatím překonala jen první Strážce galaxie (773 milionů). 

Zbylé filmy jsou na tom různorodě. Já, padouch 3 se má v Americe oukej. Ve čtvrtém víkendu 13 milionů, což znamená 213 milionů souhrnně. Mezinárodně jsme ale na 514 milionech, celkem 727 milionů. O něco lépe si zatím mezistátně Piráti z Karibiku 5 (596 milionů mezinárodně, 767 milionů celkem), ale Já, padouch má šanci je sundat. Měli by se třást i Strážci galaxie 2 a jejich globální tržba (859 milionů). Spider-Man: Homecoming se trochu vzpamatoval ve třetím víkendu a má tak z Ameriky už 251 milionů. Globálně jsme na 571 milionech. Nakonec snad dobré.

Dunkerk brutálně převálcoval Válku o Planetu opic, která spadla o 63 % na 20 milionů ve druhém víkendu. Film má po deseti dnech 97 milionů a nadšené recenze neproměňuje v žádnou výdrž. Asi silná konkurence, depresivní námět a nijak výrazný rozdíl mezi dvojkou a trojkou. Celosvětově jsme na 174 milionech. Alespoň vidíte, že úpadek populárních sérií není jen o zpackaných sequelech a i kvalitní rebooty prostě jednou vyprchají. 

Baby Driver je v Americe na 84 milionech. Tento víkend má jen 6 milionů a stovku možná nedá. I 99 milionů by ale nebyla žádná ostuda. Pěkně blbě utržilo už 24,5 milionů ze Států. Skvělé číslo pro film, který to možná dotáhne až k nějakým cenám. Poslední dva díly Transformers šli nad miliardu, Poslední rytíř je po 37 dnech na globálních 547 mega. To není pro Paramount nijak skvělé. Bumblebeeho spin-off prý ale stojí jenom 70 mega, tak uvidíme, jestli snížení rozpočtu a odstranění Michaela Baye bude pro sérii ta správná cesta.

Příští víkend Atomic Blonde: Bez lítosti a Emoji ve filmu. Uf...

Zdroj: Forbes

Valerian a město tisíce planet

17.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Kanada, Německo, Belgie, Čína, Spojené arabské emiráty
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Valerianova bitva u Dunkirku | Fandíme filmu Box Office: Valerianova bitva u Dunkirku | Fandíme filmu Box Office: Valerianova bitva u Dunkirku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest