Valerian a město tisíce planet: První dojmy

Valerian a město tisíce planet: První dojmy | Fandíme filmu
Novinka Luca Bessona je tu. Podařilo se jeho bláznivým vizím dát nějaký řád?

Valerian není v žádném případě dokonalý film. To ani zdaleka. Je plný vypravěčských klišé (a je úplně jedno, že v prastaré komiksové předloze mohly být podobné postupy zbrusu nové). Postavy jsou opravdu hodně jednoduše načrtnuté a často jsou nekonzistentní ve svém chování. A děj se nevyhýbá nejrůznějším zkratkám, které silně napínají míru uvěřitelnosti celého smyšleného světa. Na druhou stranu, díky tomu, že je film přímočarý v širších souvislostech, si může dovolit být hodně neortodoxní v detailech, aniž byste kdykoliv měli pocit, že se začínáte ztrácet. A to je zatraceně dobře.

Valeriana se tak stává kosmická výprava plná těch nejroztodivnějších postaviček a zákoutí, které prostě chcete prozkoumávat, aniž by se (třeba jako u Jupiter vychází) dostavil pocit, že už je to příliš přeplácané. Akční scény tu nejsou proto, že prostě byl čas na další, ale protože měl někdo šílený sci-fi nápad a chtěl si jeho fungování vyzkoušet na plátně. Ústřední hrdinové v podání Danea DeHaana a Cary Delevingne jsou sympaťáci, obecně pak ze snímku čiší nadšení tvůrců, které je dost nakažlivé. A stejně tak je nakažlivý neuvěřitelný optimismus, který se film snaží šířit. A takových není nikdy dost. Že si na to celé už za chvíli nikdo nevzpomene? To je asi pravda, ale jako zpestření poněkud profesorského blockbusterového léta je tenhle neurvalý úlet parádní.

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevigne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit!

Valerian a město tisíce planet

17.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Kanada, Německo, Belgie, Čína, Spojené arabské emiráty
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest