Sněhulák: Detektivka populárního Nesbøho v mrazivém traileru

Sněhulák: Detektivka populárního Nesbøho v mrazivém traileru | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Michael Fassbender vyšetřuje případ sériového vraha.

Sněhulák Tomase Alfredsona se ukázal v prvním traileru a musím se přiznat, že jsem při jeho sledování sám na sobě pozoroval určitou věc. S tím, jak podobné snímky z kin postupně mizí a vytlačují je buď velkolepé blockbustery (nebo se je snaží marně nahradit levná indie produkce), jsem si asi odvykl podobné příběhy na plátně očekávat. Automaticky je spojuji s televizní obrazovkou, kde jde vyšetřování natáhnout na několik částí a postavám se pořádně podívat pod kapotu. Herecké obsazení už dnes nebývá o nic chudší a vizuálně to v současnosti vypadá dost podobně.

Podvědomě jsem si tak při sledování upoutávky říkal, jestli na něco podobného budu mít chuť okamžitě při premiéře utíkat do nejbližšího sálu. Jestli vlastně ten trailer vypadá vizuálně dost výpravně na to, aby sledování na plátně „ospravedlnil“, nebo to celé bude natolik konverzační záležitost, že domácí úhlopříčka bohatě postačí. Rozhodně tím nechci říct, že by upoutávka vypadala jakkoliv špatně, ba naopak, atmosféra není zlá a Nesbøho námět zaujme, ale tyhle pocity ve mne zkrátka trailer vyvolal. Budu zvědavý na vaše reakce, jestli začínáte středně velké příběhy vnímat v kinech podobně, nebo jsem výjimka a plátno je pořád pro většinu z vás nepřekonatelný zážitek. V galerii na vás čekají dva plakáty.

Sněhulák je sedmou knihou volné série krimirománů, jejichž hrdinou je vyšetřovatel Harry Hole. Je listopad. V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů z práce a chválí manžela a syna, jakého postavili v zahradě krásného sněhuláka. Jenže oni žádného sněhuláka nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna. Syn si všimne, že sněhulák je obrácen tváří k domu a jeho černé oči hledí přímo dovnitř. Ráno je Birte pryč. Zmizela bez stopy. Jen sněhulák má kolem krku její šálu. Vrchní komisař Harry Hole dostává tajemný dopis s podpisem "Sněhulák" a také novou kolegyni Katrine Brattovou, která si v tajuplnosti se Sněhulákem nezadá. Harry později zjistí, že Birte Beckerová není první případ. Na povrch vyplouvá řada podobných zmizení a ukazuje se, že mají společné rysy, především to, že všechny ženy byly vdané a všechny se ztratily s prvním sněhem. Rozbíhá se vyšetřování, které je tentokrát ještě napínavější než obvykle a pro Harryho o to složitější, že se silně dotýká jeho nové kolegyně i jedné velice blízké osoby. Harry ani netuší, jakému zlu bude muset tentokrát čelit a jakým způsobem bude muset prokázat, co v něm je. Filmovou verzi knižního příběhu uvidíme v českých i slovenských kinech 12.10.

Galerie: 4

Sněhulák: Detektivka populárního Nesbøho v mrazivém traileru | Fandíme filmu Sněhulák: Detektivka populárního Nesbøho v mrazivém traileru | Fandíme filmu Sněhulák: Detektivka populárního Nesbøho v mrazivém traileru | Fandíme filmu Sněhulák: Detektivka populárního Nesbøho v mrazivém traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest