Elysium 2: Neill Blomkamp by se nebránil

Elysium 2: Neill Blomkamp by se nebránil | Fandíme filmu
Vrátíme se do světa, kde boháči s většinou zdrojů prchli na orbitální stanici a nechali zbytek civilizace hnít tady dole?

Neill Blomkamp sklidil v roce 2009 se svým celovečerním debutem District 9 obrovský úspěch, když film s rozpočtem 30 milionů dolarů utržil celosvětově přes 210 milionů. Navrch přidejme čtyři oscarové nominace (mimo jiné ty za nejlepší film a nejlepší scénář) a úspěch u kritické i divácké obce. O čtyři roky později natočil již s mnohem větším rozpočtem film Elysium s Mattem Damonem v hlavní roli, který si vedl o poznání hůře.

Před dvěma lety se v rozhovoru rozpovídal o své nespokojenosti s tímto snímkem, a o tom, že byl nadšen konceptem filmu, kterému věnoval více pozornosti než příběhu jako celku. Jeho poslední celovečerní film Chappie byl kasovně i divácky neúspěšný, režisér však tvrdí, že zde udělal všechno, jak měl, a stojí si za tím. Ať už si kritiku zaslouží, nebo ne, film by prý jinak nenatočil. V současné době se Blomkamp vrací ke svým nezávislým kořenům – věnuje se své nezávislé produkční společnosti Oats Studios.

Elysium ho však stále tíží, a dle svých slov by se nebránil natáčení sequelu. Ten je však v současné době pouze v rovině teorie, jelikož práva na případné pokračování náleží společnosti TriStar, která se do něj rozhodně nehrne, a těžko říct, jestli by je přenechala někomu jinému. Nám při pohledu na jeho nejnovější krátkou tvorbu nezbývá než doufat, že nebude trvat dlouho, a něco od Neilla Blomkampa uvidíme brzy znovu na velkém plátně. Přáli byste si pokračování Elysia? Nebo spíše kdysi diskutovaný District 10?

Zdroj: Screen Rant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest