Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové

Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmová adaptace životního příběhu Milady Horákové, nejznámější oběti komunistického režimu v Československu, se představuje v první ukázce.

Milada Horáková se stala symbolem vzdoru proti totalitním režimům, především proti tomu komunistickému. Za války se spolu s manželem angažovala v protinacistickém odboji, za což byla pronásledována gestapem a vězněna. Po osvobození se stala poslankyní ve vzniklém parlamentu. Po únorovém převratu však byla zbavena svého politického mandátu. V roce 1950 pak byla ve vykonstruovaném monstrprocesu spolu s dalšími třemi lidmi odsouzena k trestu smrti a oběšena. Milada Horáková je tak jedinou ženou, jež byla v Československu popravena z politických důvodů. Její životní příběh se nyní na plátno pokusil převést režisér David Mrnka.

Ten se rozhodl do titulní role obsadit izraelskou herečku Ayelet Zurer (Andělé a démoni, seriál Daredevil) a další zahraniční herce. Například manžela Horákové ztvárnil Robert Gant (Sérum pravdy, seriál 13 Reasons Why). Celý film je tak natáčen v angličtině, do češtiny bude nadabován. Mezi obsazenými českými herci jsou například Jaromír Dulava (Habermannův mlýn, Teorie tygra), Aňa Geislerová (Anthropoid, Polednice), Robert Jašków (Masaryk, seriál Expozitura), Vica Kerekes (Příběh kmotra, Krycí jméno Holec) a Alena Mihulová (Anděl Páně 2, Lidice). Scénář napsal režisér Mrnka spolu s Robertem J. Conantem.

Přiložený teaser příliš záběrů ze samotného filmu neprozrazuje. Vidíme v něm Miladu Horákovou píšící dopisy na rozloučenou před svojí popravou. Ukázka, i přes svoji krátkost, zvládá emocionálně zapůsobit, čemuž mimo jiné napomáhá použitý nerušivý hudební podkres. Plnohodnotný trailer můžeme pravděpodobně očekávat v nadcházejících měsících. Premiéru má snímek Milada u nás i ve světě 2. 11. 2017.

foto: Bohemia MP

Galerie: 6

Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu Milada: První záběry z filmu o Miladě Horákové | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest