Dunkerk: Ohlasy ze zámoří slibují napětí od začátku do konce

Dunkerk: Ohlasy ze zámoří slibují napětí od začátku do konce | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Harry Styles z One Direction hraje lépe, než byste možná čekali.

Premiéra Nolanova Dunkirku se kvapem blíží, a my máme k dispozici první reakce novinářů, kteří ho již viděli. Film o Operaci Dynamo, akci, při níž bylo zachráněno několik stovek tisíc britských vojáků z obklíčení na francouzském pobřeží, bude mít v našich kinech premiéru 20.7.

Tisk hodnotí film podle očekávání pozitivně, má jít o nervydrásající podívanou od začátku do konce, kde se toho moc nenamluví. Nikdo z herců dle ohlasů nijak nevyčnívá, výjimkou může být snad Harry Styles, který je v některých ohlasech na Twitteru zmiňován, ale film se na jednotlivé vojáky nezaměřuje. Ostatně, zajímavá historka se pojí k tomu, že Christopher Nolan dlouho nevěděl, jak slavný vlastně zpěvák je. Christopherova dcera se o něm sice zmínila, ale že se jedná o popovou hvězdu se základnou fanynek srovnatelnou s Justinem Bieberem, to režisér netušil - Styles se mu prostě zamlouval na castingu.

Pokud se těšíte na výkon Toma Hardyho, tak ten má dle novinářů ve filmu prakticky jen několik málo vět (i tak je ale jeho výkon prý perfektní). Většina novinářů mluví spíše o atmosféře a akci. Zmiňovat se o soundtracku by bylo nošením dříví do lesa, Hans Zimmer podle ohlasů odvedl jako vždy perfektní práci. Ti, kteří Nolanův nejkratší film od debutového Sledování viděli, zmiňují hodně jednu věc – a sice IMAX formát, ve kterém byl film z velké části natočen. Film se opravdu vyplatí vidět v pravém IMAXu a v Praze je jedno z několika desítek kin na světě, které tak snímek bude promítat.

Jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku jde do kin příští týden. Uspokojí diváky tak, jako kritiky?

Snímek pojednává o operaci Dynamo. Ta měla na přelomu května a června roku 1940 za cíl evakuovat britské a francouzské vojáky spojeneckých sil z francouzského přístavního města Dunkerque a okolních pláží. Evakuaci předcházela silná německá ofenziva, která spojenecká vojska rozdělila na dvě skupiny. Jižní skupina nejprve měla nařízeno zaútočit a opět se spojit se zbytkem protiněmeckých sil. Úkol se ale ukázal jako nesplnitelný a nakonec byla skutečně zahájena masivní evakuace, během které z Francie odplulo ve zhruba 800 lodích více než 300 tisíc vojáků. Evakuace trvala osm dní a její úspěch je považován takřka za zázrak.

V dospělých rolích hrají Cillian Murphy, Tom Hardy, Kenneth Branagh a Mark Rylance. Do hlavních rolí mladých vojáků si režisér vybral nováčky. Konkrétně to jsou: Fionn Whitehead, Jack Lowden, Aneurin Barnard a Harry Styles z kapely One Direction. Natáčet se bude na kamery IMAX a obyčejné 65mm kamery, po Interstellaru Christopher pokračuje ve spolupráci s kameramanem Hoytem van Hoytemou. Hudbu složí Hans Zimmer, Nolan vedle režírování také napsal scénář. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 20.7. 2017.

Zdroje: THR,

Dunkerk

19.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Nizozemsko
Akční, Drama, Historický, Thriller, Válečný
Info o filmu

Galerie: 3

Dunkerk: Ohlasy ze zámoří slibují napětí od začátku do konce | Fandíme filmu Dunkerk: Ohlasy ze zámoří slibují napětí od začátku do konce | Fandíme filmu Dunkerk: Ohlasy ze zámoří slibují napětí od začátku do konce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest