Captain America: První Avenger - velké preview

Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Souhrn všech doposud vydaných materiálů a ještě mnohem víc.

Kapitán Amerika je poslední marveláckou postavou, která se před týmovkou Avengers dočká svého celovečeráku. V hlavní roli uvidíme Chrise Evanse, jemuž se tak po roli Johnnyho Storma ve Fantastické čtyřce daří ztvárnit dalšího slavného hrdinu. Vedle Evanse pak ve filmu uvidíme i Tommy Lee Jonese, Stanleyho Tucci, Hayley Atwell, Dominica Coopera a především také Huga Weavinga v roli hlavního záporáka. To celé v režii rutinéra Joea Johnstona (Vlkodlak, Jumanji), jenž film natočil podle scénáře Christophera Markuse a Stephena McFellyho (všechny tři díly Letopisů Narnie). Poslední tři zmíněná jména nevzbuzují zrovna optimismus, doufejme tedy, že si je Marvel pohlídá a přinese nám opět kvalitní origin.

Jak už jsme letmo naznačili v nedávném článku mapujícím adaptace komiksů od Marvelu, děj filmu by měl být zasazený do druhé světové války. Hlavní hrdina, vyhublý Steven Rogers, se rozhodne přihlásit do experimentálního programu, který mu zaručí rapidní nárust svalové hmoty. Z Rogerse se tak stává supervoják - Kapitán Amerika, jenž má vést americkou armádu proti Hitlerovi, především pak proti jeho speciální jednotce HYDRA, kterou vede zarputilý Johann Schmidt (Hugo Weaving). Toho možná znáte spíš jako jeho alter-ego Rudou lebku (Red Skull). Kolem Rogerse se pak pohybuje několik dalších důležitých postav. Kromě vedoucího projektu na výrobu supervojáků s tváří Tommy Lee Jonese je to jednak sličná Peggy Carter (Haley Atwell), Steveův nejlepší kamarád Bucky Barnes (Sebastian Stan), přední biolog a tvůrce zazračného séra (Stanley Tucci, kterého brzy uvidíme také v chystaných Hunger Games) a též Howard Stark (Dominic Cooper). Ten ve filmu nakousne to, v čem pokračoval jeho syn již ve dvou celovečerácích, když Capovi pomůže s konstrukcí obleku a především jej opatří neprůstřelným štítem. Ten bude mimochodem jedinou "nadpřirozenou" vychytávkou tohoto superhrdiny.

Čímž se oslím můstkem dostáváme k tomu, jak hodlá Marvel propojit Capa s příběhy ostatních Avengerů, které se odehrávají v současnosti. Howard Stark rozhodně nesestrojí žádný stroj času, Kapitán Amerika by měl jednoduše zamrznout v ledu (a tedy i trochu v čase, jak sám Evans prohlásil), kde jej poté ostatní kolegové z týmu najdou. Žádnou vědu v tom tedy hledat nemusíme, tvůrci to ostatně naznačili už u Neuvěřitelného Hulka, když do jedné ze (nakonec vystřižených) scén implementovali pozadí se zamrzlým Capem v ledu. Kromě toho bychom ve filmu měli spatřit i Nicka Furyho, jak ukazuje jedna z oficiálních fotek či foto z dubnové dotáčky v New Yorku (oba obrázky v galerii). S Avangers by pak měla podle nejnovějších spekulací souviset i tajemná kostka s názvem Tesseract, jíž bude mít v moci Red Skull (též zahrnuta mezi obrázky). Kromě těchto materiálů najdete v naši galerii i všechny dosud zveřejněné plakáty, jako bonus pak přinášíme i čerstvý retro poster.

Ostatní oficiální fotky, které spatřily světlo světa vynecháme, bude zajímavější si Kapitána ukázat pěkně v pohybu. Můžeme začít trailerem, jenž je mnohým z vás jistě důvěrně známý, neboť už se nějaký pátek promítá i v našich kinech (na jeho dabovanou verzi jistě narazíte před novými X-Meny). Následují jej hned čtyři TV spoty, které spatřily světlo světa přece jen o něco později, tudíž v nich můžete s velkou pravděpodobností najít záběry, se kterými jste se ještě nesetkali. Osobně mám s ukázkami stále jeden jediný, ovšem poměrně výrazný problém - předvedený materiál mě zatím nedokázal nějak strhnout. Retro stylizace je fajn, postavy sympatické, humor celkem funguje, ovšem aby tvůrci ukázali nějaký moment, ze kterého by si člověk sednul na zadek, to ne. Snad se marketingové oddělení ještě stihne vytasit s prvotřídním trailerovým materiálem, který do kina přiláká i ty, kterým Cap stále moc nevoní. Jestli nás výsledek nakonec opravdu zvedne ze židle nebo ne, to se dozvíme 4. srpna, kdy Captain America: První Avenger vstoupí do našich kin.

Captain America: The First Avenger Movie Trailer 1

Captain America: The First Avenger Super Bowl Spot

Captain America: The First Avenger TV Spot 1

Captain America: The First Avenger TV Spot 2

Captain America: The First Avenger TV Spot 3

Captain America: The First Avenger TV Spot 4

Captain America: První Avenger

22.07.2011 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 7

Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu Captain America: První Avenger - velké preview | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest