Box Office: Auta 3 a Wonder Woman 1

Box Office: Auta 3 a Wonder Woman 1 | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Pixar se omlouvá za Auta 2 a diváci chápou. Ale co ta zatracená Wonder Woman? Zastavte ji někdo!

Jedničkou víkendu samozřejmě Auta 3. Pixarovka, perfektní animace, spokojené ohlasy, vykoupení za špionážní dvojku a ocenění ve výši 53 milionů dolarů. Je to méně než jednička a dvojka (60 a 60 mil. debuty), ale Auta se popravdě více prodávají přes hračky a nepotřebují vysloveně rekordní tržby. Disney je celkem v klidu, Pixar totiž do příběhu dal chvályhodnou rozmanitost, díky které může promluvit i k jiným cílovkám, a navíc všichni dobře vědí, že Pixar a Illumination dokáží vydělávat velké peníze bok po boku, takže Já, Padouch 3 není za 14 dní nijak velká hrozba.

Lionsgate potom vsadili na parádní alternativní program, když nasadili na výročí narozenin rappera Tupaca průměrný film o jeho životě All Eyez On Me. Utržilo se 27 milionů a kouká z toho přinejmenším padesátka ze Států s potenciálem jít po boku 8. míle nebo Straight Outta Compton až k 70 mega. Film se ale také může příští víkend zřítit ke dnu, protože premiéra pořád byla jen taková jedna sváteční událost.

Průšvih jsou jinak Holky na tahu, což není prequel Matek na tahu, jen česká distributorská neoriginalita. Film startuje s 8 miliony a důvod najdete níže označený písmeny WW. Jde po 20 letech o další eRkový film režírovaný ženou a musí doufat v zahraniční star power Scarlett Johansson, popřípadě výdrž typickou pro filmy s ženskou cílovkou. Šuškanda z toho nekouká, je to taková ta klasická buranská komedie, kde se jenom obrátily genderové role. Tak snad alespoň 35 milionů z Ameriky, ten film si zase takové peklo nezaslouží.

Jinak nevím co se děje, ale Wonder Woman začíná být docela podezřelá. Film spadl ve třetím víkendu jen o 30 procent. Třicet procent! To je druhý nejlepší třetí víkend jakéhokoli warnerovského filmu. Se 41 miliony tedy o milion méně než měl Temný rytíř. Mezi 100+ milionovými debutanty jde o třetí nejmenší propad za Rogue One a Knihou džunglí. S úhrnnými 274 miliony z Ameriky a takovýmhle chováním začíná Wonder Woman reálně škodit ostatním filmům včetně Holek na tahu, jak jste viděli. Aktuálně se mluví o reálných 400 milionech z USA a překonání Strážců Galaxie 2. Tohle asi nikdo nečekal. Globálně 572 milionů. Zatím.

Druhá fantasy holka víkendu, Mumie, už tak skvělá není. Po boku Toma Cruise totiž padá o 56 procent dolů a končí druhý víkend se 14 miliony. Pro Cruise rozhodně jeden z nejhorších propadů kariéry, navíc u filmu, který není levný Jack Reacher 2, kde to ani tak nebolelo. V Americe tedy 56,5 milionů po deseti dnech a uvidíme, jak Universal prodá svoji temnou monster franšízu, protože v Americe se od Mumie musí distancovat, aby prodal budoucí filmy, ale ve světě je film hit (300 milionů globálně), takže?

It Comes at Night má v druhém víkendu 2,6 milionu a po deseti dnech je na 11 mega. Piráti z Karibiku 5 stihli za necelý měsíc 650 mega celosvětově. Vetřelec: Covenant jinak odstartoval docela dobře v Číně ve výrazně osekaném sestřihu. Vypadla většina krvavých scén a polibek mezi dvěma mužskými postavami, jinak ale slušných 29 milionů. To filmu pomohlo překročit 200 mega celosvětově, což je dostačující, ale pořád takové nijaké.

Největším loserem víkendu je ale Colin Trevorrow, režisér Jurského světa a budoucích Star Wars IX se rozhodl odskočit zpět k malým filmům a nechal si odklepnout The Book of Henry. Dvacet let starý scénář od komiksového spisovatele Batmana, Gregga Hurwitze, moc producentů neřešilo, když se koupali v dinosauří miliardě a podle toho to taky vypadá. Film je prý naprosto hrozný a čím blíže jste konci, tím větší tragikomedie to je. Z pětistovky kin padlo 1,4 milionu. Ukázkový případ něčeho, co nikdy nemělo šanci na úspěch. 

Příští víkend v širokém nasazení jen Transformers: Poslední rytíř a limitovaně Oklamaný od Sofie Coppoly, The Bad Batch a festivalový hit Pěkně blbě napsaný talentovaným pákistánským komikem Kumailem Nanjianim (Silicon Valley).

Auta 3

23.05.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Auta 3 a Wonder Woman 1 | Fandíme filmu Box Office: Auta 3 a Wonder Woman 1 | Fandíme filmu Box Office: Auta 3 a Wonder Woman 1 | Fandíme filmu Box Office: Auta 3 a Wonder Woman 1 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest