Star Wars: Han Solo vybral náhradního režiséra

Star Wars: Han Solo vybral náhradního režiséra | Fandíme filmu
K tomu další podrobnosti o tom, co se děje v zákulisí projektu.

Včera jsme vás informovali o tom, že Lucasfilm vyhodil režiséry Chrise Millera a Phila Lorda. Náhrada se našla velice rychle. Snímek převezme Ron Howard, který by měl začít okamžitě pracovat. Ze všeho nejdřív se má sejít se všemi ústředními herci a uklidnit situaci. Dále má zhodnotit již pořízené záběry a rozhodnout, co film ještě potřebovat. Dle původních plánů by mělo do konce hlavní části natáčení zbývat ještě tři a půl týdne a naplánovaných je pět týdnů dotáček. Nevíme, zda a nakolik se tento plán ještě změní. Prozatím také není zřejmé, jakým způsobem budou jednotliví režiséři uvedeni v titulcích filmu, aby vše odpovídalo regulím sdružení scenáristů (DGA). Howard už v roce 1988 natočil pro Lucasfilm snímek Willow a dokonce už málem natočil jedny Star Wars – George Lucas původně chtěl, aby točil Epizodu I, než se filmu chopil sám.

V oficiálním oznámení studia se říká, že hlavním cílem každého filmu má být pokračovat v duchu ságy, kterou vytvořil před 40 lety George Lucas. Studio je s Howardem plně odhodlané natočit skvělý film. Natáčení bude pokračovat 10. července.

Několik dalších podrobností o zákulisí celé situace připojil také Mike Sampson, bývalý šéfredaktor serverů Joblo a Sceencrush a v současnosti zaměstnanec multikin Alamo Drafthouse. Dle jeho interních kontaktů lze očekávat přetáčení již pořízeného materiálu. Skoro všem se v zákulisí sice líbilo, co režiséři s filmem dělají, ale chápou, že to nebyl ten typ materiálu, o který by stálo studio Disney (majitel Lucasfilmu), které raději hraje na jistotu, než aby riskovalo. Podle šéfky Kathleen Kennedy snímek nebyl dostatečně „hvězdněválečný“. Rozhodla, že k filmu bude přizván nový kreativec, který režisérům film pomůže dostat do takové podoby, v jaké ho chce studio mít. Loni se něco obdobného stalo při natáčení Rogue One a původní režisér Gareth Edwards se rozhodl se studiem spolupracovat. Lord a Miller Lucasfilmu řekli, že svoji vizi v žádném případě předělávat nechtějí, a v tu chvíli bylo rozhodnuto o tom, že budou zcela vyměněni.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest