Velcí hollywoodší hráči v boji proti pirátství spojí síly

Velcí hollywoodší hráči v boji proti pirátství spojí síly | Fandíme filmu
Pirate Bay
Hollywoodská filmová a televizní studia už proti stahování nebudou bojovat jednotlivě. Uzavírají spojenectví, které spojí do společné ofensivy prostředky i know-how.

Aliance společností jako je Netflix, Disney, Twentieth Century Fox, Paramount Pictures nebo BBC Worldwide? Ne, není to sci-fi, ale realita. Lepší a efektivnější boj proti pirátství svedl dohromady třicet větších či menších hráčů na poli audiovizuální zábavy. Nová celosvětová koalice se jmenuje Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), a dává si za úkol mimo jiné provádět výzkum v dané oblasti a spolupracovat s policií či dalšími složkami, i společnostmi jako je Google, potažmo s poskytovateli internetového připojení. Měla by při tom využívat know-how v oblasti od jednotlivých členů, i od organizace MPAA (Motion Picture Association of America) – organizace na ochranu zájmů filmových studií, která mimo jiné udílí filmům přístupnost a bojuje proti pirátství.

Ačkoliv je zatím předčasné hodnotit, nakolik může nově sjednocená koalice zefektivnit boj proti pirátství, rozhodně může v této oblasti znamenat jistý milník. Společnost Muso, která se zabývá vývojem produktů na ochranu digitálních médií, uvedla, že za minulý rok eviduje jen na torrentových službách přes 34 miliard návštěv a přes 5 miliard staženích. Podle International Intellectual Property Alliance sektor digitálních médií vytváří každý rok 5,5 milionu pracovních míst a generuje do americké státní kasy více než bilion dolarů. Je tedy zjevné, že multimediální rybníček je opravdu velký a je pochopitelné, že si chtějí velcí byznysoví hráči důkladněji posvítit na ztráty, které jim bezplatné stahování způsobuje.  

Podrobnosti o nové koalici, stejně jako kompletní seznam jejích členů a její podrobné cíle si můžete přečíst na oficiální webové stránce alliance4creativity.com. Myslíte si, že má takový projekt smysl, nebo si pirátství navzdory všem snahám nějakou cestičku vždycky najde?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest