Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení

Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Podobný osud nedávno potkal seriál Orange is the New Black.

Hollywood vydírají hackeři. Aktuálně podle informací Hollywood Reporteru a Deadline vyhrožují záškodníci studiu Disney, že zveřejní na internetu ukradené Piráty z Karibiku: Salazarovu pomstu, pokud studio nezaplatí tučné výkupné. Nejprve by se objevilo pět minut, následně další dvacetiminutové části. Disney podle anonymních zaměstnanců odmítá výkupné zaplatit, což je pochopitelné, protože uposlechnutí vyděračů by mohlo do budoucna motivovat další útočníky. Bezpečnostní narušení vyšetřuje FBI, ale šance na dopadení potenciálně mezinárodních útočníků je prý malá.

Hollywoodská studia mají své počítače podle insiderů zabezpečené dobře, nicméně problém vzniká u různých subdodavatelů, kteří na projektu zpracovávají některý z dílčích kroků. Nedávno se touhle cestou ztratilo několik děl Netflixu, konkrétně se na internet dostalo předčasně 10 epizod seriálu Orange is the New Black.

Otázka, jaký je reálný dopad pirátství na návštěvnost v kinech, nemá pevně danou odpověď, nicméně určitě není v zájmu žádného studia, aby byl jeho blockbuster volně ke stažení v době, kdy se dokonce ještě ani nepromítá. Pokud nepočítáme oscarové snímky, které každoročně unikají online kvůli tisícovkám screenerů, které dostávají hlasující členové akademie, tak posledním velkým případem je únik Expendables 3 z léta 2014. Tehdy byly tržby z kin zhruba o třetinu nižší oproti předchozím dílům, ale jak už bylo řečeno, je jen těžko prokazatelné, jakou měrou se na tom podílelo pirátství. Film měl oproti předchozím dílům jiný rating, byl slabě hodnocený a vedle tradičních hrdinů se spoléhal do značné míry na mladé zelenáče, na které nebyli fanoušci zvědaví.

U Pirátů zatím také stále nedokážeme určit, jaký nakonec bude divácký zájem, nicméně přejme Disneymu, aby to zjistil normálně v kinech, bez pirátských zásahů shůry.

Ve zbrusu nových Pirátech z Karibiku: Salazarově pomstě se Johnny Depp vrací na velké plátno, jako ikonický šermířský antihrdina, Jack Sparrow. V nabitém dobrodružství kapitánu Jackovi štěstí příliš nepřeje, když z Ďáblova trojúhelníku uniknou smrtelně nebezpeční duchové námořníků pod vedením kapitána Salazara (Javier Bardem), kteří jsou odhodlaní zabít piráty všech moří, především pak Jacka. Šanci na záchranu má Jack jedině tehdy, pokud najde legendární Poseidonův trojzubec. Ale aby jej našel, musí uzavřít nesnadné spojenectví s geniální a krásnou astronomkou Carinou Smyth (Kaya Scodelario) a Henrym, mladým tvrdohlavým námořníkem z královského námořnictva (Brenton Thwaites). U kormidla své politování hodné malé ošumělé lodi Umírající racek, se kapitán Jack snaží nalézt svou ztracenou štěstěnu, ale také si zachránit holý život, v boji s nejnebezpečnějším a nejzákeřnějším sokem, jakému kdy čelil.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales natáčejí režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg, scénář napsal Jeff Nathanson. Dále hrají Geoffrey Rush (kapitán Barbossa), Orlando Bloom (Will Turner) Kevin R. McNally (Gibbs), Stephen Graham (Scrum) a Martin Klebba (Marty). Nově obsazení rozšiřují Brenton Thwaites jako mladý voják, Kaya Scodelario v roli jeho milé, Golshifteh Farahani, jež si zahraje jakousi čarodějku a Paul McCartney v blíže neurčené roli. Film má datum české a slovenské premiéry stanoveno na 25.5. 2017.

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

26.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu Piráti z Karibiku 5: Hackeři hrozí, že dají film ke stažení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest