Christopher Nolan: Zachraňte film a kašlete na 3D!

Christopher Nolan: Zachraňte film a kašlete na 3D! | Fandíme filmu
Christopher Nolan, režisér Batmana, se detailně rozhovořil o svých filmařských zvyklostech. Vybíráme pro vás jeho nejzajímavější názory.

Jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, Temný rytíř povstal, se už zanedlouho ukáže v novém traileru a předznamená tak nástup finální části reklamní kampaně. My se teď podíváme na zoubek tomu nejzajímavějšímu z rozhovoru serveru www.dga.org s režisérem Christopherem Nolanem. Celý rozhovor se alespoň zmínkou věnuje každému z Nolanových předchozích filmů a my se podíváme na ty otázky, které se dotýkají právě vrcholu netopýří trilogie. (Rozhovor je opravdu rozsáhlý a všem angličtinářům ho doporučujeme k přečtení). 

Nolan rád zdůrazňuje svou zálibu v natáčení na klasický filmový materiál. Práce s ním je podle něj levnější, lépe vypadající a hlavně je podpořena celým stoletím zkušeností, zatímco digitál vidí jen jako produkt doby, na kterém se hollywoodští účetní snaží vydělat. Nejraději pak točí na IMAX materiál, protože poskytne divákovi nejlepší možný obrazový zážitek.

Režisér také přiznává, že mu společnost Warner Bros. dala najevo, že by poslední díl Batmanovy ságy mohl být ve 3D, ale o tom on nechtěl ani slyšet. Trojrozměrný obraz podle něj filmy paradoxně omezuje a vždycky se bude zastávat efektu velikosti, který způsobuje právě IMAX. Filmy už jsou pro Nolana trojrozměrné svou podstatou a umělá stereoskopie tento fakt jenom rozmělňuje.

Zmiňuje se i o skutečnosti, že nikdy nepracuje se druhým štábem. Nemyslí si totiž, že by si některé záběry zasloužily jeho přímý dohled méně než jiné. Nesouhlasí zejména se situacemi, kdy druhý štáb točí akční scény, protože jinak ztrácí smysl fakt, že se vůbec jedná o akční film. Stejný perfekcionista je i ohledně dotáček. Nikdy žádný dodatečný záběr nenatočil, všechny změny začínají se scénářem a končí ve střižně.

Christopher Nolan se tak znovu ukazuje jako jedinečný režisér a už v létě se budeme moci přesvědčit o tom, zda nám i letos vytře zrak.

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest