James Cameron bude dobývat vesmír. Doopravdy!

James Cameron bude dobývat vesmír. Doopravdy! | Fandíme filmu
Po prozkoumání Mariánského příkopu si Železný Jim brousí zuby také na vesmír. A dočkáme se někdy zamýšleného filmu Battle Angel?

James Cameron je dobrodruh, který se nezastaví před ničím. Vlastnoručně udělal fenomén z trojrozměrného promítání filmů, nedávno se, teprve jako třetí člověk v historii, potopil na nejhlubší místo planety. Teď přispěje také k dobývání vesmíru. Spolu s dalšími významnými osobnostmi (například Larry Page a Eric Schmidt – zakladatelé Googlu) se stane jedním z poradců a investorů společnosti Planetary Resources, která hodlá v budoucnosti zabývat „průzkumem vesmíru a přírodními zdroji“, přičemž většina zahraničních komentátorů se domnívá, že tím mají na mysli těžbu cenných surovin na asteroidech. Podrobnosti společnost slibuje odhalit 24. dubna.

Co se filmové tvorby týče, nemá Cameron napilno o nic méně. Nedávno dokončil konverzi Titanicu do 3D, chystá se uveřejnit dokument ze svého ponoru do Mariánského příkopu, do toho připravuje Avatara 2 a 3 a ještě stíhá Schwarzeneggerovi radit ohledně dalšího Terminátora. To pořád ale ještě není všechno. Železný Jim už léta chystá film nazvaný Battle Angel, který neustále odkládá, ale teď reportérům MTV prozradil, že i když se chce aktuálně soustředit především na Avatara (protože s ním může divákům nenásilně předávat ekologická poselství), Battle Angela v žádném případě nehodlá pustit z ruky a jednou si ho natočí. O co se vlastně jedná?

Battle Angel je japonská manga (a následně také animé) z postapokalyptické vzdálené budoucnosti, ve které kybernetický doktor objeví na skládce poničené torzo ženského kyborga. Doktor poničenou dívku opraví, ale zjistí, že ztratila veškeré vzpomínky. Jediné, co si dokáže vybavit, jsou chvaty legendárního bojového umění pro kyborgy, a tak se stává lovcem odměn a vydává se hledat svou minulost.

Camerona na látce láká především její filosofický podtext. Battle Angel se v jádru ptá: „Co to znamená, být člověk?“ Alita (ústřední kyborg) Cameronovi také trochu připomíná jeho tři dcery. Je to příběh mladé dívky, která hledá sebe sama, a i když ji celý svět tak nějak ignoruje, dokáže si udržet srdce na pravém místě. Cameron se film chystá natočit už léta a je v podstatě náhoda, že se dřív rozhodl udělat Avatara, ze kterého se tak trochu stal pokusný králík, na kterém si ověřil, jestli už je digitální technologie dost daleko na to, aby kyborgové působili ve filmu věrohodně.

Co byste raději viděli vy? Dalšího Avatara nebo Cameronův návrat k robotím soubojům?

Zdroje: MTV, Slashfilm, The Guardian, Technology Review

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest