Sin City 2 je definitivně na cestě

Sin City 2 je definitivně na cestě | Fandíme filmu
Natáčení začne s konečnou platností letos v létě. Co o pokračování slavné komiksovky víme?

Pokračování Sin City nám Robert Rodriguez slibuje už od roku 2005, takže řada lidí přestávala věřit, že se dvojky ještě vůbec někdy dočkáme. Věci se daly do pohybu teprve loni, když Frank Miller dokončil scénář, který následně dostal k přepsání profesionální scenárista William Monahan (Skrytá identita). Jeho úkolem bylo především přepsat Millerovy vize do filmové řeči a stmelit povídkový film do kompaktnějšího celku. Příběh by měl vycházet především z knihy Dáma, pro kterou se zabíjí, kterou doplní události povídky Prostě takovej normální sobotní večer a dva zbrusu nové příběhy, které Miller vymyslel speciálně pro film. Pojítkem jednotlivých linií (a pojítkem s prvním filmem) by podle Millera opět měla být především postava tanečnice Nancy Callahan, kterou v prvním filmu ztvárnila Jessica Alba.

Lze tedy předpokládat, že se tvůrci Albu pokusí pro pokračování za každou cenu podepsat. Vyjednávat už Robert Rodriguez začal s Rosario Dawson (Gail) a Mickeym Rourkem (Marv). Naopak vůbec nic o filmu neví Clive Owen (Dwight), což by ale zas tak nevadilo, protože jeho postava má v komiksové předloze Dámy, pro kterou se zabíjí úplně jinou tvář. Je tedy možné, že role bude přeobsazena.

Momentálně Rodrigueze čeká natáčení pokračování Machety, nazvané Machete Kills, ale Sin City 2 bude pokračovat v těsném závěsu. První klapka by měla padnout už v létě, tedy v době, kdy Rodriguez bude stále ještě stříhat druhého Machetu. První Sin City diváky překvapilo svou novátorskou kombinací živých herců se stylizovaným pozadím a pro druhý díl Frank Miller slibuje, že budeme překvapení znovu. Nejspíš jde jen o klasické chvástání, ale kdo ví, třeba mají Miller s Rodriguezem opravdu nějaké vizuální eso v rukávu. Necháme se překvapit.  

Zdroje: Collider, MTV, SXSW, Moviefone, Splash Page, oficiální tisková zpráva

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest