Piráti z Karibiku: Ohlédnutí za celou ságou a Depp v Disneylandu

Piráti z Karibiku: Ohlédnutí za celou ságou a Depp v Disneylandu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Filmoví piráti možná řádili ještě před průmyslovou revolucí, nicméně nejnovější promo je filtruje jen přes ty úplně nejnovější moderní trendy.

Premiéra Pirátů z Karibiku: Salazarovy pomsty se blíží, a tak nesmí nikdy vyschnout příval dalších a dalších propagačních materiálů, které na nás mezinárodní vody postupně vyplavují. Samozřejmostí je několik TV spotů, které si můžete níže přehrát. Důraz je kladen jak na rozmáchlé triky, tak na komediální stránku. Z řady vyčnívá video, které se ohlíží za celou historií ságy, ale především také zákulisní pohled do Disneylandu.

Z toho vlastně filmoví Piráti z Karibiku vzešli. Původně se jednalo o atrakci v zábavním parku, která funguje dodnes. Pár šťastných návštěvníků na lodičkách nedávno přivítal přímo Johnny Depp v kostýmu Jacka Sparrowa. Na tom by ještě nebylo nic tak výjimečného, hollywoodské hvězdy podobné věci občas dělají, zvlášť, když propagují chystaný film. Proč mne osobně právě tohle video tak zaujalo? Protože jen žasnu nad tím, jak celá situace probíhá. Objeví se Depp, všichni okamžitě vytahují mobilní telefony, fotí a točí. Opravdu prakticky všichni. Místo toho, aby si užili netradiční zážitek, tak čučí do maličké obrazovky před sebou a jedou. Nic nedbají ani na to, že před nimi nestojí cvičená opička z cirkusu, ale lidská bytost a dál Deppovi cvakají svými telefony přímo do obličeje.

Nechci jednotlivé návštěvníky nijak soudit, nemám nejmenší tušení, jestli bych se nezachoval podobně, ale připadá mi naprosto fascinující, jak strašně samozřejmé mnohým připadá zaznamenání každodenního života a jak normální nám připadá vnímat okolní svět skrz filtr našich osobních elektronických zařízení. Nevylučuji samozřejmě ani variantu, že lidem uvaděči u vchodu výslovně řekli, ať si mobily připraví, protože na ně čeká „překvapení“, jelikož Disney samozřejmě potřebuje, aby návštěvníci situaci sdíleli online, jinak pro firmu nemá vystavování Johnnyho Deppa žádnou hodnotu. Ani to by ale nic neměnilo na tom, že mi flotila amatérských paparazzi nahání lehkou kopřivku.

Zaujal les mobilů někoho z vás podobně jako mě? Nebo jsem jen aktuální verze takového toho nerudného starého dědka, který by před vynálezem mobilů a internetu krákoral nejspíš něco o tom, že od vynálezu očkování a elektrické žárovky už si nikdo nedokáže užívat svět tak opravdově, jako za „starých dobrých časů“?

Ve zbrusu nových Pirátech z Karibiku: Salazarově pomstě se Johnny Depp vrací na velké plátno, jako ikonický šermířský antihrdina, Jack Sparrow. V nabitém dobrodružství kapitánu Jackovi štěstí příliš nepřeje, když z Ďáblova trojúhelníku uniknou smrtelně nebezpeční duchové námořníků pod vedením kapitána Salazara (Javier Bardem), kteří jsou odhodlaní zabít piráty všech moří, především pak Jacka. Šanci na záchranu má Jack jedině tehdy, pokud najde legendární Poseidonův trojzubec. Ale aby jej našel, musí uzavřít nesnadné spojenectví s geniální a krásnou astronomkou Carinou Smyth (Kaya Scodelario) a Henrym, mladým tvrdohlavým námořníkem z královského námořnictva (Brenton Thwaites). U kormidla své politování hodné malé ošumělé lodi Umírající racek, se kapitán Jack snaží nalézt svou ztracenou štěstěnu, ale také si zachránit holý život, v boji s nejnebezpečnějším a nejzákeřnějším sokem, jakému kdy čelil.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales natáčejí režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg, scénář napsal Jeff Nathanson. Dále hrají Geoffrey Rush (kapitán Barbossa), Orlando Bloom (Will Turner) Kevin R. McNally (Gibbs), Stephen Graham (Scrum) a Martin Klebba (Marty). Nově obsazení rozšiřují Brenton Thwaites jako mladý voják, Kaya Scodelario v roli jeho milé, Golshifteh Farahani, jež si zahraje jakousi čarodějku a Paul McCartney v blíže neurčené roli. Film má datum české a slovenské premiéry stanoveno na 25.5. 2017.

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

26.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Piráti z Karibiku: Ohlédnutí za celou ságou a Depp v Disneylandu | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Ohlédnutí za celou ságou a Depp v Disneylandu | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Ohlédnutí za celou ságou a Depp v Disneylandu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest