The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích

The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
James Ponsoldt zvedá varovný prostředník nad čím dál větší nadvládou sociálních médií.

James Ponsoldt se vždycky soustředil na dramata s humorným nádechem, která se zároveň snaží vyjadřovat k současným tématům. V dramatu The Circle šel v tomhle ohledu Ponsoldt asi vůbec nejdál, když si bere na mušku to, jak jsme v dnešní době provázaní se sociálními médii a jak velké technologické společnosti dál posouvají měřítka toho, co by chtěly měřit a vědět o nás.

V The Circle se očima nastupující zaměstnankyně Mae (Emma Watson) poznáváme fungování firmy The Circle, která se specializuje na ultimátní online řešení. Sociální síť, všechna hesla pohromadě, videohovory...prostě vše, na co si vzpomenete. Však to znáte. Už takhle firma působí se svojí vnitřní kulturou trochu jako kult, kterému jsou všichni jeho členové oddaní víc, než vlastní rodině. Je zábavné sledovat jednotlivé nadsazené situace, kdy je Mae plísněná za to, že málo sdílí s kolegy svoje statusy, nebo když se (jako by se nechumelilo) dozvídá, že všechna její zdravotní data budou online monitorována, aby mohla dosáhnout svého optimálního výkonu.

Všechno začne nabírat ještě větší obrátky v momentě, kdy firma představí miniaturní kamery, které by chtěla rozmístit úplně všude. Na jednu stranu je sympatické, že film prezentuje reálné výhody, například co se týče zabezpečení, záchrany životů či pořizování důkazního materiálu ze zemí, kde jsou konstantně porušována lidská práva. Můžete se ale spolehnout, že se kyvadlo houpe i druhým směrem a reálně hrozí, že systém přeroste v zabijáka jakéhokoliv soukromí a v celospolečenský dohled.

Hrdinka se vyvíjí ve svých názorech, film je poutavě natočený (dobře vypadá a vyprávění má lehkost a vtip), a i když jsou jednotlivé technické vymoženosti často dovedené až do absurdna, tak když se nad nimi zamyslíte, tak jsou vlastně za rohem a z té představy docela mrazí. V tom všem je tedy „Kruh“ fajn, ale na druhou stranu vlastně neukazuje nic, co byste tak nějak nepozorovali na vlastní oči nebo neviděli v nějakých obměnách v jiných filmech či seriálech. Zvedá se tu varovný ukazovák, ale zkrátka a dobře nijak nově nebo originálně. Takže v součtu The Circle neurazí, místy i potěší, ale velkou díru do světa asi neudělá.

The Circle (Kruh) je napínavý moderní thriller, který se odehrává v blízké budoucnosti. Hrdinka Mae (Emma Watson) získá místo v jedničce ve světě technologií a sociálních sítích a vnímá to jako životní příležitost. Rychle stoupá po firemním žebříčku a zakladatel společnosti Eamon Bailey (Tom Hanks) ji přesvědčí, aby se zúčastnila zlomového experimentu, který posouvá hranice soukromí, etiky a osobní svobody. Účast v experimentu začne ovlivňovat životy a budoucnost její rodiny, přátel a celého lidstva.

Dále hrají John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Bill Paxton a Ellar Coltrane. Režíroval a scénář napsal James Ponsoldt, který vycházel z povídky od Davea Eggerse. Datum české i slovenské premiéry je naplánované na 27. 4. 2017.

The Circle

26.04.2017 | USA
Sci-Fi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 7

The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu The Circle: První dojmy z Emmy Watson na sociálních sítích | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest