Avatar: Pokračování se opět odkládá

Avatar: Pokračování se opět odkládá | Fandíme filmu
Přesto se na Avatarovi pilně pracuje. Co jsme se dozvěděli?

James Cameron má plné ruce práce. Do kin se právě vrátil Titanic, na jehož konverzi do 3D Cameron osobně dohlížel, a teď Železného Jima zaměstnává zpracování záběrů z Mariánského příkopu, do kterého se před pár dny ponořil. Další Avatar tak musí počkat. Už v lednu jsme vás informovali o tom, že Avatara 2 se nejspíš dočkáme až v roce 2015, teď producent Jon Landau potvrdil, že v roce 2014 s premiérou počítat určitě nemáme. Posun omluvil tím, že dobrý film se nedá uspěchat. Což je určitě pravda. Na jednu stranu fanoušky Avatara může mrzet, že Cameron dává před pokračováním přednost jiným záležitostem, na stranu druhou je dobře, že je vlastním pánem a nikdo ho nedonutí narychlo spíchnout nějakou rychlokvašku.

To ale neznamená, že by Pandora spala, na Avatarovi se stále intenzivně pracuje. Studio prý není schopné plánovat příliš dlouhodobě, a tak si Landau s Cameronem stáhli nejrůznější přidružené materiály přímo pod sebe. Ve spolupráci s Disneym vzniká tematický zábavní park, čeká nás román, komiksy a snad i animovaný televizní seriál! A Cameron na to všechno prý, alespoň částečně, dohlíží.

Co se týče přímo Avatara 2, na tom se pracuje také. Cameronova produkce koupila v Los Angeles menší ateliér a celý ho přestavěla na specializované performance capture studio, aby virtuální natáčení bylo ještě snazší. Dále se různě upravuje software, vyvíjejí další pomocné programy a nezahálí ani designéři z Wety. Ti už pilně pracují na nových prostředích a také vymýšlejí, jak co nejefektivněji natočit performance capture pod vodou.

Protože jak jsme se už dříve dozvěděli, značná část druhého Avatara se bude odehrávat právě v oceánech Pandory. Pokud nejste zrovna fanoušci podvodních dobrodružství, nemusíte mít strach – Jon Landau uvedl, že do moře jen tak nakoukneme, zhruba jako jsme v první filmu nakoukli do létajících hor. Scénář, který by opět měl napsat přímo James Cameron, se bude dál soustředit na Jakea a Neytiri, ale máme očekávat relativně samostatný příběh (žádnou úzce navazující trilogii) se spoustou nových postav.

Abychom vám čekání na Avatara 2 zkrátili, máme pro vás alespoň vtipný trailer, který si dělá legraci z Titanicu 3D.  

 

Titanic 3D: "Upřímný trailer"

 

Zdroje: Empire, Bleeding Cool

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest