Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál

Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 18 obrázků
Kolik utrží v kinech dvojka a jakým způsobem se planeta Ego mění v Kurta Russella? AKTUALIZOVÁNO o další podrobnosti o Egovi a nové fotky.

AKTUALIZACE: Přidáváme ještě několik nových fotek z magazínu Empire, najdete je na prvních místech galerie pod článkem. K fotce Kurta Russella tvůrci dodávají, že obsadit jej byl nápad Chrise Pratta, který to jen tak plácnul. Od té chvíle režisér James Gunn psal zbytek scénáře s Russellem v hlavě a modlil se, aby Kurt neřekl ne. Naštěstí řekl ano, jen co si pustil první Strážce Galaxie, které původně v kinech propásl. Režisér dále dodal, že Ego byl pro štáb tou největší technologickou výzvou. Inspirací pro jeho podobu byly obrazy Hala Tennyho (vypadají parádně), kterého Gunn rovnou najal, aby navrhl Egův vzhled. Prostředí živoucí planety údajně posouvá vizuální efekty za všechny myslitelné hranice a režisér zmínil také obrovské množství digitálních atomů ze kterých je Ego postavený. Je to prý největší vizuální trik všech dob. Možná právě proto, jsme jej zatím v trailerech neviděli (nebo jej viděli jen málo) a začínám si říkat, jestli s ním ve filmu nebudou spojené sekvence, které svojí vizuální jedinečností vyzvou na souboj ohýbání reality z Doctora Strange.

Původní novinka: O tom, zda se budou točit Strážci Galaxie 3, nepanují žádné velké pochybnosti. Jednička si vedla v kinech nad očekávání dobře, u dvojky se předpokládají ještě lepší výsledky. Už teď jsou na úvodní víkend v USA odhadovány tržby přesahující 160 milionů dolarů, ve finále by snímek měl překročit celosvětově miliardu (jednička to dotáhla na 770). Navíc filmy vyvolaly zájem o videohry, atrakce v zábavních parcích a další související produkty. Když navíc vezmeme v potaz, že se po Avengers 4 nemusejí vrátit všichni hrdinové z nejstarší inkarnace Avengers, bude každá úspěšná značka Marvelu dobrá.

Sám šéf Marvelu Kevin Feige v nedávném interview uvedl, že Strážci Galaxie 3 jednoznačně budou jedním z filmů, které uvidíme po Avengers 4, ačkoliv o pořadí jednotlivých snímků zatím není rozhodnuto. Jenže natočí je James Gunn, režisér prvních a druhých Strážců, jehož tvůrčí vize je za úspěch značky bez debat zodpovědná? Sám Gunn přiznává, že zatím neví. Nijak zvlášť se nechce vrátit k filmům, které se točí za pár drobných. Dělat velkofilmy jej baví, ale není si jistý, jestli by jeho dalším velkofilmem měli být Strážci Galaxie 3 nebo nějaký jiný. Zajímá ho, co bude s postavami dál, má spoustu nápadů na to, co by se se Strážci ještě dalo provádět. Nicméně natáčet blockbuster je závazek na tři roky a režisér se musí rozhodnout, jestli chce příští tři strávit opět s Marvelem. Gunn také řekl, že se nejspíš rozhodne v nejbližších týdnech.

To je podstatně pozitivnější odpověď, než jakou Gunn dával doposud. Dříve to totiž vypadalo, že Strážci Galaxie 2 jsou pro něj konečná. Teď se zdá, že o setrvání u Marvelu skutečně uvažuje. Co by v jeho rozhodování mohlo hrát roli? Domnívám se, že by to mohla být především míra tvůrčí svobody. Gunn uvedl, že při natáčení Guardians 2 necítil žádný velký tlak. Lidi přijdou tak či tak, takže se bez nějakých stresů mohl soustředit na to, aby natočil „ten nejlepší velkofilm všech dob“. Už mnohokrát režisér potvrdil, že má opravdu velkou tvůrčí svobodu a nedávno znovu mluvil o tom, že jsou druzí Strážci samostatný film, který nebyl povinován žádným způsobem pokládat základy pro Avengers: Infinity War.

Pokud by si byl pro sebe Gunn do budoucna schopný urvat ještě víc svobody, pak si lze představit, že se ve světě Marvelu dokáže realizovat víc než kdykoliv jinde. Jistě, do určité míry byl byl svázaný tím, že by operoval se stále stejnými hrdiny, ale jinak je vesmír neuvěřitelně rozlehlé místo. Dá se cestovat do vizuálně unikátních míst, která obývají naprosto jedinečné civilizace. Je možné představit nové technologie a koncepty a čerpat podle chuti inspiraci z nekonečného zástupu Marvel komiksů. To vše s důvěrou nadřízených, obřím rozpočtem a aktivním zájmem těch největších hereckých hvězd, které zatím neměly příležitost s Marvelem spolupracovat. Uvidíme, jak vše nakonec dopadne, ale šance na další Gunnovy Strážce Galaxie přinejmenším žije!

PS: James také popsal, jakým způsobem se živoucí planeta Ego mění do podoby Kurta Russella. Ego je schopný se zjevovat mnoha různými způsoby. Po miliony let byl úplně sám a za tu dobu se naučil kontrolovat molekuly, které jej obklopují tak dokonale, že může vytvářet své vlastní avatary – tedy své zástupné figury, svá vtělení. Další detaily už Gunn nechce prozradit přímo, ale Ego byl nejspíš osamělý a vypravil se hledat lásku. Našel ji u Quillovy (Chris Pratt) matky...

Na pozadí soundtracku "Awesome Mixtape #2", marvelovští Strážci Galaxie 2 pokračují v týmových dobrodružstvích a dosahují vnějších dálek kosmu. Strážci musí bojovat o udržení své nově nalezené rodiny, když odhalí tajemství spojená s pravou rodinou Petera Quilla. Stáří nepřátelé se stanou novými spojenci a oblíbené postavy z klasických komiksů přijdou hrdinům na pomoc ve stále se rozšiřujícím filmovém vesmíru Marvelu.

V hlavních rolích hrají Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Kurt Russell, Nathan Fillion a Sylvester Stallone. Scénář napsal a režíruje James Gunn. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 4. 5. 2017.

Zdroje: Empire, BoxOffice.com, Complex, Cinemablend,

Strážci Galaxie 2

05.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 19

Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: James Gunn zvažuje, zda u série zůstat i dál | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest