Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec

Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Dlouho bylo záhadou, kdo je Star-Lordovým (Chris Pratt) otcem. Oficiální odhalení přineslo do celé věci nečekaně ještě víc zmatku. K tomu nové logo, fotky kostýmu a video k nové tematické atrakci.

Mnohé spekulace byly vyřčeny. Celá řada úvah, pravděpodobných i naprosto šílených, padla při řešení otázky, kdo bude ve skutečnosti Star-Lordovým (Chris Pratt) otcem ve Strážcích Galaxie 2. Podle komiksu to mohl být vládce planety Spartax či byl zmiňován Woder-man. Ale nikoho by asi nenapadlo, že režisér Strážců, James Gunn, dokáže sáhnout až za tyto úvahy a vytřít všem zrak s oznámením, že otcem Star-Lorda je… Ego, žijící planeta.

Někteří z vás to již určitě zachytili, někdo zatím ne. Fascinující na oznámení nicméně je, že samo o sobě přineslo více otazníků než kdyby identitu otce Petera Quilla, alias Star-Lorda, drželi u Marvelu v tajnosti. Ano, určitě tím dali lidem možnost tuto skutečnost vstřebat dřív než v kině. V mnohých ale ihned zarezonuje pocit: „Cože? Tak tohle musím vidět, protože je to buď totální blbost, nebo fantastická myšlenka.“ A s pohledem upřeným k prvním Strážcům Galaxie je jasné, že Marvel dokáže vyprávět fantastické příběhy i s charaktery, které by jinak nikdo příčetný nebral v potaz. V tomto případě jde o mocnou bytost v podobě planety. Jak ji ale uchopí ve filmu, zatím není jasné.

James Gunn se k tématu obratem rozhovořil. Předně potěší oznámení, že za postavou Ega bude schovaný Kurt Rusell (Osm hrozných). Ego bude mít také humanoidní podobu, takže si užijeme i herce samotného. Kostým si můžete prohlédnout v galerii. Gunn o Egu řekl, že je to „více méně planeta“, avšak jak je tento koncept zpracován, to se vysvětlí až ve filmu samotném. Režisér nicméně dodal, že Ego je pro příběh naprosto centrální téma, a od začátku jím byl fascinován. Promýšlel, jak se může stát, že bude planeta živá, a jak může mít syna a během těchto úvah se dostal příběhově mnohem dál, než tušil.

Předně vnímal, jaké osamění musí prožívat kosmické bytí takovýchto rozměrů, když putuje vesmírem po celé eóny. A s Kurtem Rusellem si proto dali záležet, aby Ego vytvořili na reálném podkladě, nohama na zemi a emocionálně řádně nasměrované. V rámci příběhu pak do kontrastu vstupuje Yondu (Michael Rooker), který je v podstatě Star-Lordovým nevlastním otcem. Sice ho většinou zneužíval pro svoje potřeby, ale na druhou stranu byl alespoň poblíž. A to je podle Gunna jádro druhých Strážců Galaxie. První byli o vztahu Petera Quilla k jeho matce. Tentokrát půjde o jeho vztah k jeho otcům, kde jedním je modrý padouch a druhým kosmické bytí. A podle Gunna tu pak stojí otázka, pro koho z nich se Quill rozhodne? A bude to vůbec někdo z nich?

To, že otcem Star-Lorda bude Ego, se Gunnovi zrodilo v hlavě, už když psal první Strážce Galaxie. A když s tím přišel za Marvelem, tak měli velice, velice udivený výraz. Když si ale poté přečetli zápletku, a jak je toto ukotveno v příběhu, rázem se vše otočilo a Gunn dostal zelenou. Gunn toto tajemství prozradil už teď také proto, že diváci nemají jít do kina zjišťovat, kdo je Quillův otec, ale jak se to vše bude vyvíjet. K jejich setkání či onomu poznání má dojít již v první části filmu. Film je o tom, co se děje poté.

Co na to říkáte? Čekali jste to? A jak si myslíte, že to zpracují stravitelně i pro běžného diváka? Do galerie také přikládáme nové logo, které tvůrci představili na Comic-conu a video s prvním pohledem na atrakci Strážců pro Disneyland v Kalifornii. V rámci atrakce se bude promítat příběhové video, které natočil sám Gunn a k roli Collectora se v něm vrací Benico del Toro. Hned v příštím článku ke Strážcům si shrneme další podstatné novinky, které prozradili James Gunn a herci v rámci Comic-Conu.

Na pozadí soundtracku "Awesome Mixtape #2", marvelovští Strážci Galaxie 2 pokračují v týmových dobrodružstvích a dosahují vnějších dálek kosmu. Strážci musí bojovat o udržení své nově nalezené rodiny, když odhalí tajemství spojená s pravou rodinou Petera Quilla (Chris Pratt). Stáří nepřátelé se stanou novými spojenci a oblíbené postavy z klasických komiksů přijdou hrdinům na pomoc ve stále se rozšiřujícím filmovém vesmíru Marvelu.

V hlavních rolích hrají Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Kurt Russell, Nathan Fillion a Sylvester Stallone. Scénář a režie - James Gunn. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 4.5. 2017.

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Jak dělá planeta děti aneb Star-Lordův otec | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest