Komentáře 22

BOBEK!!! | Fandíme filmu
BOBEK!!! | 2016-12-21 15:26:11 | 0 0
Osobne by som bol za pribeh o inzinieroch. studovat ich kulturu, experimenty atd. votrelec by sa mohol aj neskor objavit. bolo by fajnkeby bolo vysvetlene preco, jak, atd... podla mna by to bolo zaujimave. osobne som viac zvedavy ako kukat 3/4 filmu na striekajucu krv. a ked sa vsetko dozvieme moze pomalicky zacat masakeR :D..
Jan | Fandíme filmu
Jan | 2016-12-21 12:22:33 | 0 0
Smashi a Vy ostatní, věřím že všichni kteří svět kolem vetřelců zbožňujete jste museli být s filmem Prometheus do určité míry spokojeni, já taky a vůbec neřeším chyby scénáře, ono hloupé chování posádky( které si asi jako jeden z mála vysvětluji dalším evolučním stupněm v klesající morálce lidí v roce, do kterého je děj filmu zasazen).

Dokonalé intro, fantastické pohrdání inženýra ,požadavky nejmajetnějšího představitele lidské populace a hype jaký film představuje v dalším díle.

Tak jen nyní prostě doufám jak budu androidovi nahlížet přes rameno při jeho poznání světa stvořitelů světů v audiovizuální halucinaci rozměrově přesahující standart daného formátu úvod-dějství-závěr ( v tom jsem se asi probral:)). Tak tedy jen doufám ,že to Scott dokáže a po letech uzavře otazník kdo a kým je fosilie v havarované lodi na planetě za vnějším okrajem.

PS: nikdo jiný ještě nenašel odvahu, ale chlapi věřím ,že dát nám prostředky tak jim vytřeme zraky!!
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-12-21 12:20:40 | 0 0
Smash: věnuješ se kresbě? neuděláme společně komiks? já totiž zase mám v šuplíku pár scénářů.....no omnibusy A P a AvP jsou skvělé, jednička je naprosto k nesehnání...já je teda nečetl ještě všechny, ale zatím se mi to líbí
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-12-21 12:05:23 | 0 0
Fimi - Omnibusy vlastním, jak od Predátora tak i Vetřelce, chybí mi jen pár těch s Terminátory. Sám se už léta věnuji kresbě takže dobře vím o čem hovoříte.
Neprožívám to, já se v dané věci pouze orientuji. . a nemám potřebu se opírat o režisérovu neschopnost potěšit mě. . tak jako to někteří dělají.
Až budu mít pocit že dovedu věci udělat lépe než sám Scott. . možná že se přikloním k podobné kritice, ale do té doby si budu rád považovat toho co nám tenhle stařík předkládá.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-12-21 11:56:35 | 0 0
martsebe - Za váš poslední komentář opravdu děkuji, napsal jste to pravdivě a trefně zároveň.
Přičemž bych jen chtěl dodat, že vskutku nemáme žádné informace o tom, odkud se lidé vlastně o této planetě dozvědí.
Jak sám říkáte, jedná se o kolonizační loď, to znamená, že celá planeta je z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu považována za další potencionálně obyvatelný svět. . to nám naznačuje, že lidé o této planetě zřejmě opravdu vědí, ale nepovažují ji za nebezpečnou, což je paradox. Podobné schéma se totiž týkalo i Promethea. . a jak osud celé výpravy dopadl, to všichni dobře víme. Nemyslím si, že celá kompletní posádka Covenantu bude na dané místo poslána jako maso na pouhou porážku.
Weyland-Yutani v pokračující sérii Vetřelce zcela běžně kolonizuje jiné planety i měsíce, jde tedy o běžný proces. Chronologická návaznost této série nám ale říká, že planety začali být kolonizovány lidmi teprve až od druhého pokračování Vetřelce. . přičemž je zajímavé uvést zde jeden, zcela konkrétní fakt - Když Ellen Ripleyová ve druhém Vetřelci popisuje komisi co přesně se stalo na palubě lodi Nostromo, popisuje podobu Vetřelce, na což jí je řečeno, že za dosavadní dobu osidlování a kolonizování více jak 300 planet, nebyl nikdy podobný organismus doposud spatřen.
Posádka lodi Covenant však na planetu Inženýrů přiletěla několik let před tímto tvrzením, několik let před událostmi prvního i druhého Vetřelce, a to by mohlo znamenat jen jedno. . nejspíš, že posádka Covenantu nepřežila, nepodala tudíž svědectví o hrůzách které na planetě panovali a společnost tak nemá informace.
Nebo je tomu právě naopak, a společnost jen tají a klame. Přičemž by to nebylo poprvé. . android Ash z prvního Vetřelce byl na palubě Nostomo také tak nějak tajně, to dodnes také nebylo vysvětleno.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-12-21 11:44:49 | 0 0
Smash: hele klídek, nějak moc to prožíváš, dej si panák....mimochodem četl jsi Omnibusy Vetřelci?
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-12-21 11:11:56 | 0 0
Vy všichni by jste si přáli absolutní, dokonalé, dech beroucí Sci-Fi, a to aniž by jste měli vlastně jakoukoliv konkrétní představu o tom, jak přesně to provést. . a přitom zapomínáte, že právě o to se pokoušel již první Prometheus. I přesto se to řadě z vás nelíbilo. . a tak Ridley vyslyšel přání mnoha diváků a rozšířil působné pole Vetřelce pro následující film. . a nakonec je špatně i tento postoj?
Je tu ještě někdo z vás, kdo si uvědomuje že se zde neustále bavíme o planetě Inženýrů?
Haló, proberte se!
Mě to tak připadá jako by dotyční diskutéři zapomínali o čem je zde vlastně řeč. . tentokrát nepůjde o další vesmírnou loď letící z bodu A do bodu B, na jejíž cestě všichni zemřou. . tentokrát zde máme zcela novou destinaci, planetu která byla či stále je domovem Inženýrů, to vám nestačí? Copak nespatřujete ten potenciál na vlastní oči? Zveřejněné fotky ukazují přítomnost kamenných staveb, chrámů a jiných struktur. . nejedná se tedy čistě o přírodní rezervaci, budou zde technologické, kulturní pozůstatky této rasy.
Nebo si vážně myslíte, že Inženýři stvořili Vetřelce na kolenou? Proboha uvažujte. . pokud nás Ridley chce zvát na planetu inženýrů, zřejmě má co nabídnout, co ukázat. . a hlavně pro ty z vás kteří tomu stále nerozumí. . Ridley se stále více zajímá právě o Inženýry, spíše než o Vetřelce.
Ale to zřejmě také málokdo chápe.
Vetřelec bude pro tentokrát bezprecedentně využit, a to nekompromisně. . tudíž není třeba obcházet nadále jeho přítomnost, tak jako tomu bylo právě v Prometheovi, zkrátka jich zde bude víc, uvidíme je častěji. . a také zde bude několik nových typů (tomuto faktu může odporovat jen hlupák).

Ani ve snu by mě nenapadlo, že početnější přítomnost Vetřelce bude na některé z vás působit právě tak, jako že Ridley Scott již ztrácí zájem o Inženýry či o pokračování jejich mytologického dějství. . nesmysl, chcete snad slyšet, že na samotnou planetu Inženýrů přiletíme jen skrze přítomnost Vetřelce, jakožto jediného lákadla který film sám bude nabízet?
Nesmysl, to je jeden nesmysl za druhým. . a hlavně neustálá, opakující se stížnost od většiny z vás. Raději si važte toho že Ridley stále žije, také by zde nemusel být. . a potom by na celém světě neexistoval nikdo jiný, kdo by tento příběh, tyto představy. . mohl takto finalizovat, či na nich dál stavět. A přesto, řada z vás je schopna tvrdit, že Ridley je starý blázen který neví co dělá.
Že vám není hanba. Díky tomuto člověku jsme poznali to, co máme dodnes všichni tak rádi, a vy se dnes najednou právě k této osobě chcete otáčet zády? K tomu už nemám co dodat, musel bych být vulgární protože na podobné vysvětlování opravdu nemám trpělivost.
martsebe | Fandíme filmu
martsebe | 2016-12-20 23:01:24 | 0 0
To ale zase není Ridleyho chyba - on se chtěl od vetřelce odprostit a ukázat jinačí zakoutí toho světa, ale fanoušci po Prometheovi nadávali, že chtějí víc vetřelce a tak jim ho dopřeje. A osobně byl neřekl, že Ridley senilní, jenom spíš má smůlu na scénáře, protože po filmařské stránce jsou jeho filmy pořád špička - Prometheus vyloženě dojel na ty přepisy scénáře (kdy právě Ridley chtěl do popředí inženýry), ale vizuálně to bylo něco úžasného. A já tomu filmu věřím hodně, protože novináři vyděli pár záběrů a jsou nadšení - možná to nebude nejoriginálnější film (ostatně jde ještě dneska natočit něco čistě originálního), ale kulervoucí scifi? To zase tak mimo není.

A taky bych radši víc o inženýrech, ale na druhou stranu i přes vetřelce to bude docela inteligentní podívaná - už podstata jestli může android cítit (Fassbender prý má mít scénu, která bude čistě jenom jeho herecký koncert), i ta myšlenka tvoření života bude přítomna a věřím že inženýři budou taky nějak přítomní. A snad se zadaří a bude pokračování, protože ten svět mě baví a já ho mám rád.

Smash!: Tady ale jeden malý detail - Covenant je čistě kolonizační loď, která nemá nic společného s výpravou Promethea (nejdou po jejích stopách a rozhodně je nejdou zachránit) a mohli vyrazit už před ním. Na palubě mají být páry (jestli i děti, tak to se mlčí), nějací mariňáci (podle posledních fotek). A co se času týče, tak vycházím čistě z toho, že se řeklo že filmu bude 10 let po Prometheovi.

U Shaw je můj názor ten, že se ve filmu přímo neobjeví, ale že se někdo z posádky dostane k video záznamům, který si David vedl během těch 10 let - jak experimentuje. Vede mě k tomu už fakt, že se Rapace přidala k obsazení už opravdu pozdě (ale mohu se i plest). Naopak si myslím že první maso na pořážku bude James Franco, který tam má být také jenom chvilku a navíc hraje manžela hlavní hrdinky.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-12-20 18:33:20 | 0 0
Jan: no možná někdy něco podobného natočí Nolan nebo Cameron až skončí tu šaškárnu s Avatarem (jestli vůbec skončí) aby do té doby už nebyl senilní....ale od Scotta? ten se bude pořd nimrat ve vetřelcích, na jednu stranu s vámi souhlasím a chci nějaký nový originální kulervoucí scifi, což čekám od Ready player One ale na druhou stranu miluju svět vetřelce a cokoliv kolem toho vítám, hlavně když to má být R dělané převážně jako horor než scifi no a snad se Scott vrátí na vrchol, což se mu dlouho nedaří....ale věřím mu že snad tímhle se mu to povede....bohužel jak to dnes bývá, tak vše musí být minimálně trilogie, takže za další možná 3 roky natočí další díl a možná zase Scott a pak snad udělá něco o těch Stvořitelích o kterých bych se taky rád dozvěděl, protože mi přijde že od nich nějak odvrací pozornost.....
Jan | Fandíme filmu
Jan | 2016-12-20 17:50:45 | 0 0
Nejde mi o žádné namyšlené odpovědi, ale jen o zbožné přání aby Scott opustil postavu vetřelce, které už se věnovalo mnoho prostoru. Copak sakra nemáte chuť sledovat něco, kde spatříte zhmotnělé představy o prastaré inteligenci, která tvoří světy, být divákem totálního scifi až za hranice chápání. Procházet gigantické prostory, které vznikly před tím než zažehlo naše slunce, kde existuje civilizace, která zná odpovědi na všechny otázky, která formovala nám známý vesmír.
Nezlobte se na mne, ale já už nechci dál utíkat před vetřelcem, já chci vidět scifi, před kterým padnu na kolena a řeknu, ano to tu ještě nebylo. Doufal jsem, že Scott má prachy a dost fantazie na to dokončil co tenkrát načnul.

INTRO filmu Prometheus je skutečné scifi, to další o posádce lodi a její strasti už tady bylo mnohokrát.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-12-20 13:11:05 | 0 0
Varování - Text obsahuje Spoilery.

martsebe - Tato teorie zní velice pravděpodobně. Ovšem jste si opravdu jistý tím, že David na planetě Inženýrů bude mít náskok celých 10 let?
Ano, jsem si vědom faktu, že zde panují určité letopočty které mluví zcela jasně, ovšem. . jak už jsem psal v předchozím komentáři, koráb Inženýrů kterým dr. Shaw na konci Promethea odletěla ve svém posledním záběru použil funkci tzv. "skoku".
Posádce lodi Covenant bude přílet na planetu Inženýrů zřejmě s ohledem na lidskou technologii skutečně trvat mnohem déle, zde by byl tedy vskutku čas na to, o čem hovoříte.
Nutno dodat, že váš názor se mi líbí, k podobnému verdiktu dospěla i moje přítelkyně, která si myslí, že Davidova testovaná osoba bude právě dr. Shaw což mě přímo šokuje i vzrušuje zároveň. . jedná se o opravdu nechutnou představu. Zamyslete se.
David je ve své podstatě vrahem dr. Hollowaye. Tedy manžela dr. Shaw, o čemž sama Elizabeth zřejmě neví. Jsem nesmírně zvědav jak bude dr. Shaw ve filmu vystupovat. Do poslední chvíle se zdálo, že její role bude ve filmu chybět.
Sám jsem dokonce dříve spekuloval, zda její přítomnost ve filmu nebude omezena jen na zbytky jejího, již dávno pohřbeného těla i se skafandrem.
Její roli opravdu fandím, dokonce i více než postavě Daniels která by ve filmu měla ztvárnit matku samotné Ellen Ripleyové.
Mít v tomto filmu takto dvě silné ženské role, to mi přijde naprosto unikátní. . obávám se však, že dr. Shaw se v tomto pokračování objeví naposled, žezlo bude tedy nejspíše předáno právě postavě Daniels.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-12-20 12:38:01 | 0 0
Jan - "To už je moc i na Scotta" - Za takovou namyšlenou odpověď, bych po vás s chutí hodil ne jednou, ale hned několika sněhovými koulemi.
Narážky na Scottovu osobu mě dokáží opravdu elementárně vytočit, kde kdo se dnes staví do role znalce, ale zrovna tak jako vy, tak i nikdo jiný než Ridley Scott není schopen přijít s jiným vysvětlením 90% všeho co nám tato série stále skrývá.
Jednodušeji řečeno, je to právě Ridley Scott kdo vytvořil tento žánr i monstrum v jednom, je tak těžké to pochopit a brát na to zřetel?
Pokud nemáte úctu alespoň k pokročilému věku tohoto režiséra, poté mějte prosím úctu alespoň k tomu co nám po letech jako samotný "otec zakladatel" chce tento člověk předvést.
Najde se zde snad někdo, kdo může s jistotou prohlásit, že Ridley Scott neví co dělá? Že Ridley nemá plán, nebo že příběh lepí narychlo po malých střípkách které dohromady nedávají smysl? Nikdo z vás nemá ani ponětí o tom, co konkrétního sám Ridley chystá, stejně tak jako nikdo z vás nemá ponětí o tom, do jaké míry byl příběh následujícího filmu nastíněn již v Prometheovi.
Spousta z vás kritizovala Promethea pro jeho nepochopitelnost, většině z vás se zdálo, že film nenabídl odpovědi na zásadní otázky týkající se mnoha klíčových aspektů.
Jak budete schopni obhájit toto tvrzení vůči nadcházejícímu filmu mi opravdu není jasné. . dovedu si představit odpovědi typu "ano teprve teď to dává smysl" nebo "teď do sebe vše zapadá". Lidé budou brát své tvrzení zpět, protože zjistí o jak komplikované dějství tu vlastně jde.
Já jsem nesmírně potěšen, za to, že právě Prometheus je ten typ filmu který nutí svého diváka přemýšlet, hloubat a dumat.
Ano, i na základě vlastního úsudku si nemůžete sám 100% vysvětlit vše co Prometheus ukázal, já si však tohoto faktu cením. Jako fanoušek Vetřelce jsem s mnohými přáteli po letech horlivě diskutoval o všech možných věcech kterým jsem skutečně nerozuměl až dodnes.
Vzpomínám si, že v době kdy bylo natočeno druhé pokračování Vetřelce od Jamese Camerona, jsme jako fanoušci už tehdy řešili, co byl onen pilot fosilizovaný v křesle uvnitř ztroskotaného korábu. Bylo nám jasné, že ztroskotaný koráb už zevnitř nikdy nespatříme. . a rozuzlení celé té záhady se tak každým dalším pokračováním ztrácelo jen víc a víc.
K sérii Vetřelce prostě určitá ta nutná dávka mysticizmu a tajemství skutečně patří.
Tak jako jste až dodnes nevěděli co je ona bytost uvnitř korábu, tak jste také nevěděli v případě prvního dílu co jsou ony vejce, popřípadě co tyto vejce klade.
A teď, po řadě dlouhých let kdy přišel na řadu Ridley se svým toužebným přáním pokračovat v tom co Vetřelec doposud nikdy nevysvětlil, jakoby si snad ani nezasloužil přízeň nás fanoušků. . je toto vůbec možné?
Řada z vás by byla ráda za další pokračování Vetřelce, ať to stojí co to stojí. . a tak panují názory typu "proč nedal Ridley Scott přednost raději Neillu Blomkampovi, který projevil zájem o natočení pátého Vetřelce" atd.
Nikdo z vás neoceňuje holý fakt, že právě Ridley se vrací do tohoto žánru aby nám vše odhalil.
Neill Blomkamp natočí pátého Vetřelce až po zhotovení několika dalších filmů, které má Ridley v plánu natočit (čímž se vrátíme zpět, oklikou k prvnímu filmovému Vetřelci).
A slušelo by se také dodat, že toto v pořadí již páté pokračování bude víceméně jen další standartní "vyvražďovačkou" ve které se film nebude primárně soustředit na existenci Inženýrů a vývoj Vetřelce, ale na ukončení příběhu s Ellen Ripleyovou, Newt, desátníkem Hicksem a společností Weyland-Yutani.
martsebe | Fandíme filmu
martsebe | 2016-12-20 11:52:35 | 0 0
Smash!: Tak facehugger zase není takový problém - v Prometheovi trošičku větší verzi "porodila" Shaw. Shaw měl David po ruce a měl celých 10 let, aby na ní prováděl experimenty.

A vznik klasického vetřelce by měl být následující: černý sajrajt, Davidova stavební látka a proto-alien

Jan: Právě tohle by film objasnit neměl, protože by tam měla být otevřená vrátka pro jedno až dvě další pokračování, která by měli právě končit před prvním Vetřelcem
Jan | Fandíme filmu
Jan | 2016-12-20 07:32:28 | 0 0
pokud vím, tak původní koncept vetřelce vycházel ze studie bytosti napůl bioologické s mechanickými prvky a Giger vydával některá svá díla s názvem Biomechanoid.

K filmu to co zatím víme ve skrytu duše doufám, že nám Scott objasní kdo a co skutečně je fosilie pilota z filmu ALIEN, protože dnes je již jasné že vetřelec je biologická zbraň a inženýři pokročilé bytosti formující život na planetách na základě nějakého plánu, jehož součástí je inicializační rituál - nás ale zajímá kdo tvoří plán?? :) - to je ovšem moc už i na Scotta.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-12-20 06:45:05 | 0 0
martsebe - V podstatě se díky tomuto filmu dozvíme více nejen o Vetřelcích, ale také o androidech obecně. Doposud v žádném z filmů této série nebylo vysvětleno na jaké bázi tito androidi vlastně fungují. Víme že jejich těla jsou zevnitř naplněna bílou tekutinou nahrazující krev, ale o jejich funkci toho opravdu moc nevíme.
Otázkou tedy zůstává zdali můžeme vůbec tvrdit, že má David (nebo androidi obecně) duši, či vlastní DNA na jejímž základě bychom mohli dojít ke kýžené kombinaci konkrétního Vetřelce.
Za upozornění ovšem stojí i jeden fakt, v článku je napsáno že David využije při svých experimentech lidskou oběť spolu s facehuggerem (Stádium Vetřelce z vajec) pokud je to pravda, znamenalo by to že ve filmu budou nakladena Vetřelčí vejce již s předstihem. Což vytváří mnoho dalších zajímavých spekulací.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest