Komentáře 36

Luks | Fandíme filmu
Luks | 2016-05-22 16:44:18 | 0 0
Danielll: Bez urážky si to vyhledej, než budeš reagovat :) Ano, před 54 lety to bylo o + - 4,5 miliardy méně. Tři miliardy padli v roce 1960 a dnes už nás je 7,5 miliardy(přesněji 7,45), je to fofr, ale tak to je.
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2016-05-22 15:27:09 | 0 0
Hm to jako fakt,před 54 leti byl počet obyvatel menší o 4,5 miliardy? Jdu si kouknout hokej,tohle je dobrá haluz,bez urážky :-]
Josef | Fandíme filmu
Josef | 2016-05-22 14:59:56 | 0 0
Ale určitě je pravda, že náklady na natočení a hlavně marketing (obzvlášť u blickbusterů jako jsou bondovky) jsou dnes daleko větší a tím pádem ty filmy také musí více vydělat, aby neskončily ve ztrátě.
Josef | Fandíme filmu
Josef | 2016-05-22 14:56:40 | 0 0
Tak jednoduše to počítat nemůžete. Ano, dnes je více lidí na Zemi, jsou ty filmy přístupné na větším množství trhů atd., ale zase nesmíte zapomenout, že dříve lidé neměli moc jinou možnost, než do toho kina jít, aby ten film viděli a do kina se tak chodilo daleko více. Pro příklad, první Star Wars vyšly na VHS a v TV 5 let po tom, co měli premiéru v kinech (a mezitim v nich byly několikrát znovu uvedeny) a pokud to člověk chtěl vidět, tak mu jiná možnost prostě nezbývala, o takovém luxusu, že si dnes skoro každý může +/- 4 měsíce po uvedení v kinech ten film zdarma stáhnout ani nemluvě - jak moc to je, nebo není, legální je teď celkem jedno, dělá to prostě skoro každý, kdo má přístup na internet a to tu návštěvnost v kinech také dost ovlivňuje a lidé si teď daleko více vybírají, za co ty peníze na lístek utratí. Ale myslím si, že jsme se trochu dostali od tématu. :)
Luks | Fandíme filmu
Luks | 2016-05-22 13:43:07 | 0 0
Při započítání všech těchto faktorů, tak jsme asi někde úplně jinde, než když se bere v potaz pouze inflace...
Luks | Fandíme filmu
Luks | 2016-05-22 13:38:30 | 0 0
Prase: to je fakt... V době uvedení prvního Bonda, bylo na světě o 4.5 miliardy lidí méně, než je tomu dnes. Rozmach multikin zažívá většina státu až v posledních letech. Další významný rozdíl je, že jsou otevřené obrovské trhy, kam se dřív nemohlo z nejrůznějších převážně politických důvodů...
Prase | Fandíme filmu
Prase | 2016-05-21 22:19:55 | 0 0
Miluju když se někdo vohání u Bonda tím, že Craigovi Bondovky jsou i s inflací jedny z nejvýdělečnějších..... vono by se mělo brát i silně v potaz kolik lidí mělo dřív přístup do kina, kolik dnes. A kolik lidí žilo dříve a kolik dnes. Přece jen naše populace roste exponeciálně a to je každý desetiletí kurva znát. Fakt směrodatný čísla, nó INFLACE!!
Jó a pak bych nezapomenul opomenout ty bambilióny co to stojí dnes (250 natáčení + minimalně 100 za reklamu). Tyvole vždycky když si to spočítám na Kč,- tak se mi chce z holywoodu blejt.
Josef | Fandíme filmu
Josef | 2016-05-21 19:29:54 | 0 0
Emma: Jenže to je právě to, co sem tu na tobě na začátku kritizoval, ty se na to nedokážeš kouknout ze širšího pohledu, jak ty filmy bere tvoje okolí je samozřemě věc, která může být důležitá pro tebe, ale je to naprosto irelevantní k tomu, jestli je ten film opravdu úspěšný a jestli lidi baví, protože to je prostě strašně malý vzorek lidí (u podobného filmu je i celá ČR dost bezvýznamná) a na základě svých pocitů a pocitů svého okolí, předjímáš jak se k těm filmům staví ostatní, i když jejich názor a pocity znát prostě nemůžeš ("filmu dá hodně bodů a pak už si na něj ani nevzpomene"). Já zas můžu říct, že lidi, u kterých mě jejich názor na filmy zajímá, mají rozhodně daleko radši Craiga než dvojku Moore/Brosnan a osobně si zas pamatuji, jak třeba po Dnes neumírej sem slyšel daleko víc negativních ohlasů. Stejně, jako tu ty teď píšeš o nových bondovkách, bych podobně mohl já psát třeba o marvelovkách, ale dokážu uznat, že i když znám spíše lidi, kteří z nich nijak odvařeni nejsou a ani si ten lístek do kina na ně většinou nekoupili, tak když se na to podívám s nadhledem, tak musím uznat, že ty filmy úspěsný jsou a lidi baví, i když třeba ne lidi s podobným vkusem jako mam já, ale v tomto případě jsme prostě v menšině, stejně jako si troufám říct, že je stejně v menšině tvůj názor ohledně bondovek.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2016-05-21 18:38:10 | 0 0
Josef: Podívej, já už k tomu můžu uvést jen čistou odobní zkušenost a ta tkví v tom, že v době, když frčely bondovky s Brosmanem, měla jsem kolem sebe spousty fanoušků, kteří nadšeně chodili do kina, těšili se na každý nový film a dokonce kvůli nim četli knihy a znali všechny detaily. Dneska po Bondovi v mém okolí neštěkne pes a to v žádné věkové kategorii. Nové bondovky tady u nás nijak zvlášť nezajímají děti, teenagery ani dospělé a do kina na ně jdou (pokud jdou) jako na jakýkoliv akční film s nulovým přesahem, jehož děj do týdne zapomenou. Už to není kult, je to jen další špionážní podívaná, a to je podle mě špatně. Bond byl vždycky vyjímečným fenoménem, který bavil a zajímal i lidi, kterým jinak příběhy o tajných službách nic neříkaly (byla jsem jedna z nich), ale teď už z něj ten pocit nemám. Filmy s Craige mu tuhle vyjímečnost postupem času vzaly a udělaly z něj běžného, řadového agenta, který sice odvede profesionální práci, vydělá a krátkodobě i zaujme, ale pak musí vyklidit místo jiným, zajímavějším hrdinům, kteří nemají jen diváky, ale taky fanoušky (a to je velký rozdíl). Přijde mi to stejné, jako kdyby postupem času udělali ze Supermana pilota záchranářské helikoptéry. Však taky lítá a zachraňuje lidi, tak co? No, nic, jen že to může dělat každej druhej a to, že se u toho bude jmenovat Clark Kent je šuma fuk...
Ale jak říkám, vycházím z toho, co vidím, slyším a čtu kolem sebe, ne z obecných hlasování, kde dá hodně bodů filmu i někdo, kdo si na něj za pár dní nevzpomene. Pokud ty osobně znáš nějaké opravdu ultra fandy Bonda, tak to asi vidím zkresleně a uznávám to :-).
Luks | Fandíme filmu
Luks | 2016-05-20 18:37:25 | 0 0
Josef: No, že by o Bonda Fassbender neměl zájem, protože má na lepší projekty si nemyslím. Komerční projekty docela bere, spíš by mohl být problém s jeho docela značnou vytížeností. Jinak si ho tam představit dokážu
Josef | Fandíme filmu
Josef | 2016-05-20 18:18:44 | 0 0
Emma: Kvalitu a výdělek sem vůbec nechtěl dávat do rovnosti, jen sem chtěl poukázat na to, že si Craigovy filmy vedou dobře nejen, jak jsou hodnoceny, ale i tím kolik si vydělají. Takže s Craigem přišel kvalitativní sešup? Tak ještě jednou, proč je jen JEDNA bondovka s Brosnanem hodnocena lépe než Quatum/Spectre, dvě (pravděpodobně) nejhorší bondovky s Craigem? Proč jsou například na imdb Casino Royale a Skyfall dvě nejlépe hodnocené bondovky vůbec? Mimochodem v top 10 (bondovek) na imdb má Craig 3 ze 4 svých filmů a ten třetí je Spectre. Víš kolik filmů tam má Brosnan s Moorem? Každý jeden. A Craigovo "nejhorší" Quantum je na imdb stále hodnoceno lépe než 3 Brosnanovy a 3 Moorovy filmy. Stejně tak na Rotten tomatoes/Metacritic jediné Bondovky, které se hodnocením vyrovnají Casinu a Skyfall jsou ty s Connerym, Moorovy ani Brosnanovy se jim v hodnocení neblíží, naopak jak na Rotten tomatoes, tak na Metacritic patří mezi nejhůře hodnocené bondovky ty, ve kterých hrají Moore nebo Brosnan. Takže ano, pro tebe poslední bondovky můžou představovat kvalitativní sešup, ale obecně vzato, jsou lidé s těmi Bondovkami prostě spokojeni (minimálně více, než s Brosnanem a Moorem). Jinak, mně Spectre celkem hodně zklamalo, rozhodně to není bondovka, kterou bych řadil k těm nejlepším a sám bych ji nezařadil asi ani do tý top 10 a rozhodně nechci aby takové byly další, ale v rámci série na tom zas tak špatně není. A nic sem neříkal o tom, že by Bondovky měly být ještě drsnější a "realističtější", proto by se mi jako Bond moc nelíbil třeba ten Hardy, kterého jinak mám rád, protože je to pro mě už moc velký řízek. A zrovna Hiddlestona bych si jako Bonda dokázal představit - nejlepší by pro mě teda byl asi Fassbender, ale to už je dnes na bondovskou roli asi až moc dobrý herec.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2016-05-20 17:23:03 | 0 0
Pardon, samozřejmě to bylo pro Josefa :-)
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2016-05-20 17:22:31 | 0 0
Emma: Když obracím oči v sloup už u tříminutového traileru, ve kterém je všechno naprosto nudné, nezajímavé a předvídatelné a pak si ze všech stran přečtu přesně tutéž kritiku na film, nemusím ho vidět, abych věděla, že můj dojem zjevně nebyl zcestný. Přesto netvrdím, že mě se film nelíbil (to nevím), já jen trvdím, že se nelíbil valné většině lidí od nichž jsem na něj četla, či slyšela názory a to prostě v mých očích značí, že jde o kvalitativní sešup a ne projev toho, že tohle lidi chtějí.
Kolik filmy vydělaly, je totiž úplně jiná otázka, nejde o výdělky, jde o kvalitu a o názory diváků, které minimálně u posledních dvou příliš pozitivní prostě nejsou (on totiž bohužel i člověk s negativním názorem zaplatí lístek) a dá se z nich snadno odvodit, že Bond takový, jaký teď je, lidi už nijak extra nebere. Je tudíž třeba provést změnu a ta změna by podle mě vážně neměla být směrem "uděláme to ještě realističtější a temnější a do hlavní role obsadíme vážného, drsného bouchače", protože tenhle přístup se lidem přejedl už za nějakých pět let, zatímco elegantnější, svěžejší a hravější Bond typu Conery, Moore, nebo Brosman fungoval několik desetiletí (o knihy nejde, jde o filmy). Čili stále mám pocit, že když porovnám toho "pohádkového" bonda, který měl šarm, vtip, střídal baby i auta a v zásobě měl hromadu nerealistických špionských udělátek, a toho, kterého nám předvedl Craige (i ve Spectru, protože opět nemusím ten film vidět, aby mi bylo jasné, že on prostě toho hravého floutka sršícího elegancí a vtipem realisticky a zábavně nezahraje, ani kdyby se postavil na ucho a hrál u toho na harmoniku), na body u publika vede určitě ten první.
Ale máš pravdu, neznamená to ho okopírovat a udělat další stejnou bondovku, jako byly ty před lety, znamená to natočit mnohem uvolněnější, hravější a méně vážně se beroucí verzi pro moderní publikum, které sice na jednu stranu furt volá po temnotě a osudovosti, ale jak mu to někdo naservíruje vícekrát po sobě, zklamaně brblá...
Ale je to jen můj názor, pokud někomu temný drsný Bond vyhovuje a myslí si, že by se mělo v dalších filmech ještě přitlačit, tak mu to rozhodně neberu (jen doufám, že u toho teda můj "vysněný" kandidát na tuto roli nebude, na to je jeho hereckého umění škoda, to už pak zvládne i Vin Diesel).
Josef | Fandíme filmu
Josef | 2016-05-20 16:56:23 | 0 0
Luks: Já nechtěl tvrdit, že tohle je jediná správná cesta, naopak doufám, že po Craigovi zase přijde něco jiného, jen tvrdím, že se přece zase nemusíme vracet k tomu, co jsme již viděli 20x, protože mě právě na té sérii vadilo, že od Moora se to nikam neposunulo a ty filmy jsou všechny prakticky úplně stejné, jen se vždy vyměnil záporák, kulisy a Bond dostal ještě lepší auto a hodinky... Samozřejmě, že místo na trhu je a Kingsmana lidi rádi Bondovi předhazují, ale nemyslím si, že by se ten film nemohl natočit, i kdyby se stále Bond točil jako "Conneryho" bondovky. A ten konec s ruským záporákem je prostě ale jen tvůj názor a nelze to nijak generalizovat a očividně je zatím více než dost lidí s tímto (podle tebe) ruským Bondem spokojena.

Emma: V první řadě by možná stálo za zamyšlení, že se tu otevřeně přiznáš, že hodnotíš něco, co jsi neviděla. Nevím co říkají autoři, otázka taky co myslíš tím "původním bondem", protože pokud se budeme držet filmů, tak je Craig sice změna, ale zase po charakterové stránce se jeho Bond nejvíce blíží tomu Bondovi v knihách, ale Spectre je rozhodně ze všech filmů s Craigem natočeno nejvíce jako bondovské filmy ze 60. a 70. let se všemi typickými znaky těch filmů, ale samozřejmě ty víš, že to tak není, i když si ten film neviděla. A furt si nějak nevysvětlila, jaký sešup myslíš. Ano Spectre vydělalo méně, než Skyfall, ale v rámci celé série si vedlo stále velice nadprůměrně, například vydělalo 2x tolik než jakýkoliv bond film s Brosnanem (ok, při připočtení inflace by se to trochu snížilo) a jen jeden film s Brosnanem (Golden eye) je lépe hodnocen. Takže abych to shrnul, Craig natočil celkem 4 filmy, z toho poslední dva jsou dva nejvíce výdělečné filmy z celé série - opět když se započítá inflace, tak je na tom teda nejlépe Thunderball (Connery), pak Skyfall (Craig), Goldfinger (Connery) a Spectre (Craig). Stejně tak patří Casino Royale a Skyfall mezi nejlépe hodnocené filmy vůbec a je jedno, jestli koukneš na csfd, imdb, metacritic nebo třeba rotten tomatoes a vyrovná se mu v podstatě opět jen Conneryho bondovky. Kde je teda ten sešup? Mně naopak přijde, že s Craigem se popularita těch filmů zvedla.

Abychom si rozuměli, já sem vás (Emma, Luks) nechtěl kritizovat, za vaše názory na bondovky s Craigem, Neexistuje film, který by se zalíbil všem, ale kritizoval jsem, že se snažíte z vlastních domněnek docházet k obecným závěrům a úplně ignorovat, že plno lidí ten váš pohled prostě nesdílí.
Luks | Fandíme filmu
Luks | 2016-05-20 16:25:32 | 0 0
Emma: přesně, Spectre je hodnocen jako jedna z nejhorších Bondovek vůbec.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest