Komentáře 42

Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-02-19 17:12:07 | 0 0
ISAJ: Jasně, zopakoval jsi své názory, takže žádná změna. Dle mého soudu užíváš slovo "kontroverzní" prostě zavádějícím a nesprávným způsobem, čímž bych to asi uzavřel. Dál tě přesvědčovat nemá smysl.
Sheppard | Fandíme filmu
Sheppard | 2014-02-19 16:24:50 | 0 0
Anarvin a Jaaaara: palec nahoru za neúnavný boj s ignoranty a diskusními trolly! :-) A ty, Jaaaaro, ses právě zařadil mezi mé diskutérské vzory.
ISAJ | Fandíme filmu
ISAJ | 2014-02-19 15:19:24 | 0 0
Jaaaara : V podstate s tebou môžem súhlasiť ohľadne rozdielnosti, ktorú ale aj tak vnímam zväčša ako kontroverznú. U takých Amišov sú napríklad aj nábožensky miešané manželstvá trestané vylúčením z komunity. Stále si myslím že ich spôsob života je kontroverzný a tento výraz je podla mňa s daným kontextom na mieste. To že som označil aj ostatné minority týmto výrazom ešte neznamená že som rasista alebo že proti nim a priori niečo mám. Mám tiež viacero kamarátov židov, ktorí taktiež praktizujú dosť odlišný spôsob života. Ked som bol u známej na návšteve, myslím si že by si sa dosť divil ich názorom, zvykom či výchove. Sám som bol prekvapený pretože to boli pomerne dosť veľký rasisti. Nemám proti nim v podstate nič, dokonca som sa minule aj tu zastal Gal Gadot. Napriek tomu si ale stále myslím že sú kontroverzní (historické či politické fakty + vlastné skúsenosti), ale pokiaľ ty preferuješ slovo iný, tak s tým nemám problém kedže očividne rôzne rozdielnosti vnímaš ináč. No a ku gayom asi iba toľko, že nemám rád ich spôsob života a nepodporujem ich, čo samozrejme neznamená že proti nim bojujem. Tu som iba povedal že si myslím že to sem nepatrí. Ono to « vnucovanie » som myslel tak trochu všeobecne, kedže teda aspoň v mojom okolí nič iné nepočujem len samé dúhové pochody, v televízii, v politike chcú samé práva, cez prednášky k nám chodia robiť homo združenia mini konferencie a nakoniec aj na fandíme filmu zdieľate túto správu ktorá už samozrejme cez facebook prešla tiež. Osobne to spojenie s filmami naozaj nevidím. To je všetko.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-02-19 09:27:01 | 0 0
ISAJ: Problém je, že ty totiž označuješ slovem kontroverzní příliš široké spektrum jevů (vždyť kontroverzní znamená "sporný", bez ambice situaci soudit). Podle tvého mustru by totiž bylo kontroverzní téměř všechno, co se nějakým způsobem vymyká průměru (ideálu). Proto také mylně označuješ minority či menšiny adjektivem kontroverzní, ačkoliv jejich společným kritériem je spíše jinakost nebo rozdílnost - což tě asi nějakým způsobem zneklidňuje. K určitým skupinám, procesům a jevům se může pojit určitá kontroverze, leč zrovna tak se může pojit k majoritní skupině - že v Indii znásilňují hromadně dívky ještě neznamená, že Indové jsou kontroverzní národ, ačkoliv indická legislativa je v tomto ohledu kontroverzní (ačkoliv se spíše hodí jiné termíny). Stejně tak nevím, kde jsi přišel na to, že Amišové jsou kontroverzní... - protože žijí striktně dle desatera, straní se výdobytků západní techniky, odmítají násilí, mluví pensylvánskou němčinou a trvají na tom, že žena je podřízena muži? Ano, moderní západní společnost postoupila, ale proto nejsou Amenité kontroverzní (relevantních přídomků jde vymyslet spousty). Občas se jistě vyskytne nějaká kontroverze (spor vedený na veřejnosti) mezi nimi a většinovou společností, ale kvůli tomu je přece nebudu označovat jako kontroverzní. Tudíž v tvém případě jde o sémantickou chybu, která často vede k nesprávném a nadbytečnému uživání jistých slov a termínů. A fakt nevidím důvod se v tom dál vrtat. Těžko mi asi vysvětlíš, proč jsou Židé kontroverzní skupina... Vystudoval jsem historii v kombinaci se sociologií a tomuhle tvrzení se prostě musím rázně postavit.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-18 21:22:52 | 0 0
Kontroverzní je ta legislativa, nikoliv snaha těch lidí o potomky. Náhradní matky ve světě pomáhají heterosexuálním párům, není důvod, proč by neměly pomáhat těm homosexuálním, které jejich pomoc logicky potřebují častěji.
ISAJ | Fandíme filmu
ISAJ | 2014-02-18 18:13:45 | 0 0
Anarvin. Dám ti len jeden príklad z praxe, ktorý som zhodou okolností na mojej škole analyzoval práve dnes. Nebudem konkrétne menovať a zhrniem to len velmi jednoducho. Istá politická strana, ktorá pôsobí v parlamente (v zahraničí) aj vdaka podpore pomerne velkej časti jej voličov, homosexuálov, musela pod nátlakom istého združenia ktoré taktiež reprezentuje práva homosexuálov podať návrh zákona o plnohodnotnej legitimácii homosexuálnych rodičovstiev. Predmetom tohto kontroverzného návrhu bol hlavne bod, v ktorom sa homosexuálne páry dožadujú mat vlastné deti pomocou takzvanej « prechodnej matky » ktorá vynosí « ich dieťa » výmenou za peniaze. Súd samozrejme tento návrh zamietol s odôvodnením pre nelegálne obchodovanie s ľudským telo. Toto zamietnutie bolo samozrejme kritizované už spomínaním gay združením ktoré nielenže kritizuje aktuálne platnú legislatívu, ale dokonca si ešte aj dovoľuje spochybňovať dané rozhodnutie súdu v danom štáte. Nakoniec po opätovnom nerešpektovaní tohto nariadenia dostali pokutu (naďalej ponúkali peniaze rôznym ženám protizákonne)… Snád aj pre vás je toto jeden z príkladov « kontroverznosti » tejto skupiny, a pokial nie tak aj tak to tu už nemienim rozoberať. Idem radšej pozerať hokej.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-02-18 17:27:04 | 0 0
ISAJ: Omíláš pořád dokola to samé, tudíž to nemá smysl dál řešit. Prostě to budeš muset překousnout, případně obdobné texty nečíst. Že za tím nevidíš to samé co my, to je zřejmé, ale stojíme si za tím, že to sem nepochybně patří. Řešit tvůj přístup k věci už nebudu, ani to sem vpravdě nepatří.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-18 17:18:56 | 0 0
ISAJ - konstruktivní argumentaci? Všeobecný fakt o kontroverznosti? Co to pořád vykládáš? To je nějaký trolling, že jo? Jiné vysvětlení snad ani nevidím. Opravdu s tebou nehodlám "diskutovat" o tom, že na homosexuálech není nic "kontroverzního", to je jak kdybych tě měl přesvědčovat o tom, že ženy mají právo volit.
saint3n | Fandíme filmu
saint3n | 2014-02-18 16:52:46 | 0 0
cg, Ell, nebojíš se. máš můj obdiv a jistě ne jen můj.
ISAJ | Fandíme filmu
ISAJ | 2014-02-18 16:27:31 | 0 0
Takmer vždy beriem veci s nadhľadom, čiže nijak extra sa ma nedotklo zaradenie tohto článku. Jednoducho som sa chcel tiež slobodne vyjadriť v diskusii. Škoda len, že tam namiesto konštruktívnej argumentácie vznikol priestor akurát tak pre vrelé štekanie.

Jaaaara : Osobne nepovažujem tvoje subjektívne súdenie môjho svetonázoru za nebezpečné, ale skôr za nekompetentné, kedže o nom vieš akurát tak to, že som nepodporil v danej situácii gayov a že som si ešte dovolil spomenúť všeobecný fakt ohľadne kontroverznosti. Pokial čítam fimový server, očakávam že dané správy budú mat akýsi prínos práve do filmového sveta. Opäť použijem môj už raz spomínaný príklad z ekonomiky, kde kludne môže zajtra nastať takáto situácia : Príznaky prasacej chrípky budú na základe výskumu jedného z farmaceutických koncernov ľahšie spozorovatelné, pričom dôsledok bude ten že tomuto koncernu stúpne cena akcii na burze o 0,1 USD. V rámci všeobecných noviniek z ekonomiky, tento fakt jednoducho nebude okupovať titulné stránky ekonomických žurnálov. A podobne je to aj s touto správou, ktorej dopad na mainstreamový filmový svet pokiaľ vôbec nejaký je, je dosť zanedbateľný. Literatúru tu naozaj nebudeme riešiť, na základe mojej reakcie si s argumentáciou predsa len začal, čiže vidím že občas niečo naozaj prečítaš. Doplním asi iba toľko, že moju narážku si skôr logicky mohol očakávať ty, kedže si sa oháňal mojimi „nezmyslami“ spolu so šiestimi otáznikmi...

Anarvin : Ja som vyjadril iba môj osobný názor a koncept tolerancie som z mojej strany jasne dokázal (nikoho neurážam a rešpektujem názory druhých aj napriek tomu že ich nezdieľam). Otázne skôr je, či aj ostatní z tejto diskusie (česť výnimkám) vôbec poznajú tento pojem, kedže sa tu namiesto argumentácie oháňajú nadávkami či subjektívnymi súdmi. Ťažko povedať čo tým Jaaaara myslel, kedže sa už tejto svojej narážke radšej vyhol.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-18 12:29:57 | 0 0
ISAJ - Jaaara tím chtěl říci, že stránky nejsou placenou službou, takže náplň není vázána na požadavky uživatelů.

Ke zbytku se lze snad jedině zeptat: Jak se někdo, kdo, tvrdí, že má "nelichotivý osobní postoj k homosexuálům" může označit za tolerantního člověka?
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-02-18 12:24:39 | 0 0
ISAJ:

1) Řeknu to asi takto, "kontroverzní" je slovo, které v určité situaci užije člověk s určitým světonázorem, neboť vystihuje jeho způsob přemýšlení o světě a společnosti (v tvém případě jisté kádrování společnosti dle určitých charakteristik, jež ty považuješ za objektivní, rozhodující a relevantní). Tvůj světonázor mi není vlatní (kulantně řečeno) a považuji jej za zjednodušený, nebezpečný, do jisté míry dysfunkční a podporující celou řadu tupých stereotypů. Současně tě mohu ubezpečit, že odbornou literaturu používám častěji než ty - vpravdě jsem si tím jist - moji erudici však není třeba rozebírat, poněvadž to sem nepatří a ničemu by to stejně nepomohlo (narážku ohledně literatury jsi nahodil ty sám, proto jsi mohl takovou odezvu čekat, já sám bych to nikdy nevytahoval). Poučovat tě však nehodlám (stejně bys o to neměl zájem), názor vyjádřit můžeš, já jen trvám na tom, že meleš páté přes deváté a teorie "pytle" je zcela namístě, neboť položku kontroverznosti nesplňují všechny tebou uváděné skupiny.

2) "Pripadá mi to ako vtieranie iného názoru o ktorý som nežiadal."?!?!? Jsi na filmovém serveru, Ellen Page je součástí filmového průmyslu, přičemž upozorňuje na určité společenské principy, které fungují v Hollywoodu (momentální Mekka mainstreamové filmové tvorby). Že s něčím nesouhlasíš, neznamená, že si to nezaslouží naši pozornost. Současně skutečně nemáš nad obsahem kontrolu, protože si opravdu nic neobjednáváš (jen nezávazně poptáváš), takže jestli tě to obtěžuje, možná bys na článek prostě neměl klikat - nic jiného ti ani nezbývá. O jeho relevanci ovšem nemůže být pochyb.

3) Opravdu si myslím, že další diskuze je v tomto směru bezpředmětná a neproduktivní. Názor jsi vyjádřil, my jsme pochopili, že se tě zařazení článku osobně dotklo, přičemž to bereme na vědomí. Tečka.
ISAJ | Fandíme filmu
ISAJ | 2014-02-18 11:28:31 | 0 0
No chlapci,

tak za prvé, ja som tolerantný človek a nikoho som neurazil. Očividne pokiaľ niekto vyjadrí iný názor, tolerantní jedinci typu Spike v tomto momente už prestávajú s tolerovaním, kedže sklony k násiliu a urážaniu sa u nich začnú prejavovať takmer okamžite.

V mojom komentári som žiaden « pytel » nezaznamenal, takže dovolte mi túto záležitosť napraviť na pravú mieru : Zoberiem to tak trochu všeobecne. Napr. « žid » je pre mňa jedinec ktorí patrí do určitej skupiny ľudí s rôznymi charakteristikami, samozrejme inými ako už spomínaný « zoofil ». Lenže pokiaľ poviem že určité skupiny majú jednu charakteristiku rovnakú, to neznamená, že hovorím o všetkých existujúcich možnostiach charakteristík. Čiže Jaaaara, teória « pytlu » sa jaksi v tomto prípade neaplikuje. A áno, tou spoločnou charakteristikou bola kontroverznosť. Myslím si, že stačí možno raz za čas otvoriť knižku dejepisu, a rozhodne sa o tej kontroverznosti dočítaš.

A Anarvin, pokiaľ ty nevidíš nič kontroverzného na homosexuáloch, ako som spomenul už nižšie, jedná sa o môj osobný postoj, ktorý ti naozaj nejdem vnucovať a ani nijako ta presviedčať kedže som tolerantný človek a kludne rešpektujem názory iných jedincov. « Iným názorom » myslím ten, ktorý je odlišný od môjho (môj nikomu nenúkam) a hlavne ktorý do danej sekcie nepatrí. Ked si idem prečítať ekonomické noviny, čakám že tam nebudú články o príznakoch prasačej chrípky.

Na záver, ked to teda zhrniem Jaaaara, relatívne v klude som sa zapojil do už rozvinutej diskusie ohľadne tejto témy. Kedže si jeden z hlavných moderátorov, nepochopil som presne ako si to myslel s tým prispievaním. Mám teda platiť za prečítanie tohto článku ? Skús to prosím rozvinúť trošku viac než len s tromi bodkami...
franzkfk | Fandíme filmu
franzkfk | 2014-02-18 02:26:04 | 0 0
Vyléčí. Tfuj. Tfuj. Momentální chemická nerovnováha, respektive intoxikace alkoholem.
Každopádně tahle diskuze je zajímavá. Cynici versus promočený trika od mlíka. Roztomilé.
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2014-02-18 00:47:54 | 0 0
ISAJ: Ty si prostě jen další obyčejný nácek co by potřeboval dostat pár facek. :-)

Jinak držím Ellen Page moc palce. Snad nenarazí na nějakého fašizoidního primitiva, kterých je v USA bohužel plno stejně jako v této diskuzi.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest