Komentáře 2

Johny77 | Fandíme filmu
Johny77 | 2022-09-13 16:16:51 | 0 0
Aby řekl pravdu tak intro k Black Panter se mi líbil více Thé Marvel je také pro děti vyřeší se záležitost s Kree s Skruly ani zmínka ani asi nějaká návaznost na tajnou invazi Monika se obětuje aby ve Filmech Avangers se mohla vrátit, konec.
Rodann | Fandíme filmu
Rodann | 2022-09-13 12:08:26 | 0 0
Základní plot (nedávno byly nějaké přetáčky):

------------
SPOILER
------------

⦁ Postava Zawe Ashton se jmenuje Dar-Benn a je to hlavní záporačka. Je to současná vůdkyně Kree. Ve flashbacku vidíme, jak je svědkem, když Cpt. Marvel zabíjí Nejvyšší inteligenci. Kree proto Carol označují za Anihilátora. Dar-Benn vlastní druhý náramek z páru, který doplňuje ten Ms. Marvel. Používá ho k napájení zbraně. V jedné vtipné scéně se ptá Kamaly, kde vzala tak starodávný a mocný artefakt a ona jí odpoví, že jí ho poslala babička poštou.
⦁ Danvers, Khan a Rambeau si začnou vyměňovat pozice, kdykoliv některá z nich použije své schopnosti. Carol se právě v utajení snaží vplížit na mírovou konferenci mezi Kree a Skrully, Kamala je doma a Monica pracuje na vesmírné stanici S. W. O. R. D. u zvané The Peak. Když se poprvé začnou teleportovat, Cpt. Marvel právě bojuje s několika Kree, kteří se přesouvají také, jakmile jsou v těsné blízkosti jedné z nich. V jednu chvíli je tak Danvers na The Peak s Furym, zatímco Khan je na summitu a Rambeau v obýváku, kde bojuje s Kree a Khanovi je zahánějí košťaty. Nakonec zde skončí úplně všichni krom Kamaly, i s Furym. Cpt. Marvel chce odletět z domu, ale když použije schopnosti, znovu si vymění pozice, a tak Ms. Marvel padá z nebe a Fury přinutí Photon, aby použila své schopnosti a zachránila ji, a i když je ještě plně neovládá, chytí ji ve vzduchu, ale obě padají. Dojde k další výměně a Carol i s Kamalou v pořádku přistávají.
⦁ Obě Marvels se setkávají s Photon a zůstavají všechny při sobě, protože nemůžou kontrolovat teleportaci. Na mírovém summitu sledují Dar-Benn, protože Danvers jí nevěří. Zjistí, že Dar-Benn náramkem napájí zbraň, která vytváří nestabilní portály, kterými získává zdroje z jiných planet - vodu, vzduch a sluneční energii - a přesunuje je na zničenou Halu, kde je používá k obnovení planety. Na začátku filmu již zničila jednu planetu, aby získala atmosféru, druhou pak zničí během konference a chystá se zbraň použít proti planetě Aladna.
⦁ Carol tu planetu zná a nechce se jí tam vydat, protože se v minulosti díky neznalosti místních zvyků vdala za tamnějšího prince Yana, kterého hraje Park Seo-joon, a je oficiálně princeznou, kterou tam uctívají. Na Aladně se komunikuje jen a pouze pomocí zpěvu a tak tu máme de facto muzikálovou montáž. Nakonec se tam tedy hrdinky vydávají, aby zastavily Dar-Benn a zachránily planetu. Na cestě lodí se všechny tři sbližují a vidíme, že mají každá své problémy. Monica pomáhá Carol pracovat k Kamalou, kterou ta před tím seřvala, když selhala v klíčovém okamžiku bitvy, a Rambeau Danvers vysvětluje, že Khan je ještě dítě a ne plnohodnotný superhrdina. Cpt. Marvel a Photon také mají diskuzi ohledně Carolina odletu ze Země, když byla ještě Monica malá a ta jí vyčte, že se už nikdy nesetkala s její matkou Marií, než zemřela, což ji ale vyvrátí. Na Aladně se vyjasní, že celý sňatek byl jen diplomatický omyl a Kamala se už těší, jak vše zapracuje do svého komiksu.
⦁ Cpt. Marvel si uvědomí, že Dar-Benn si vybírá cíle podle toho, ke kterým planetám má Danvers vztah, jako nástroj její pomsty za zničení Nejvyšší inteligence. Další na řadě je tedy Země. Mezitím Fury vzal Kamalinu rodinu na The Peak, aby je tam mohl chránit, zatímco bude monitorovat situaci. Odehrává se zde vedlejší dějová linka, když se na stanici najdou podivná vejce, ze kterých se poté vylíhnou flerkeni. Později, když Dar-Benn napadne Zemi a stanici, tak na ní není dostatek únikových modulů. Fury přijde s nápadem, aby flerkeni sežrali posádku a nalodili je na pody, a tak zachránili všechny.
⦁ Na konci filmu se Cpt. Marvel a Photon vydávají na Halu, kde poprvé prší a přeživší Kree oslavují, protože Dar-Benn se na planetu podařilo navrátit atmosféru. Danvers zažívá stud a výčitky, protože z pohledu Kree je opravdu Anihilátor. Váhá, protože zastavit Dar-Benn, znamená Halu znovu odsoudit ke zkáze. Rambeau k ní promlouvá ve smyslu, že nemůžou zachránit každého a musí Dar-Benn zastavit, než zničí další planety.
⦁ Nejen že Dar-Benn pomocí nestabilních portálů ničí jiné planety, ale zároveň jimi destabilizuje samotnou podstatu vesmírů a vytváří tak podmínky ke zkřížení. K tomu nakonec dochází v klimaxu celého filmu - Carol bojuje s Dar-Benn, zatímco Monica s Kamalou se snaží zabráit zkřížení - Photon nakonec prolétá trhlinou ve vesmírech a zacelí ji z jiného universa, kde zůstává uvězněna.
⦁ Ve filmu se v cameu mihne i Valkýra. Má vtipnou konverzaci s Kamalou, kde se jí ptá, kde je Carol a kdože je ona. Ta ji odpoví, že Ms. Marvel a Valkýra reaguje, že už asi zase zmeškala další Danversinu svatbu, než ji Khan vysvětlí původ svého jména.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest