Recenze: Kovbojové a vetřelci

Komentáře 11

jukej | Fandíme filmu
jukej | 2012-02-04 01:44:26 | 0 0
Ja som s filmov nadmieru spokojny, scifi je moj oblubeny zaner a takato kombinacia s divokym zapadom je rarita.
Thomas | Fandíme filmu
Thomas | 2011-09-03 11:20:20 | 0 0
Má recenze: Někdo s tímto filmem silně nesouhlasí, jiní jsou zase nadmíru spokojení. Není nový film režiséra Jona Favreaua opravdu ničím víc, než jen průměrem mezi letními hity? Já si za sebe myslím, že rozhodně do průměrů nepatří, a překvapuje mě hrubá kritika některých lidí, kterým se tento film až doslova hnusil.
Ať Vás může odradit dětinský název „Kovbojové a Vetřelci“ či se cítíte už příliš staří na to, aby vás zaujala nějaká westernová sci-fi ptákovina, určitě se nenechte těmito hloupými maličkostmi od filmu odradit! Říká se, že lidé jsou tisíce chutí, a tak samozřejmě nedoufám, že se mnou budou všichni čtenáři souhlasit, ale nakonec, recenze jsou od toho, aby danou věc člověk sám za sebe zhodnotil, a to já zde také udělám.
Kovbojové a Vetřelci mi opravdu přirostli k srdci. Jelikož nesleduji tolik pravých westernových filmů, ani mne nějak netrápilo, že se zde nejedná o 100% pravého nefalšovaného westernu. Daniel Craig a Harrison Ford neudělali kovbojským botám žádnou ostudu. Svoje role zvládli nadočekávání s přehledem a tou pravou procítěností.
Dle mnoha z trailerů mohli možná všichni očekávat něco víc, ale na to existuje jediná rada, trailery většinou bývají jen reklamní lákadla na film, takže to, že jste soudili film hned podle traileru, je jen vaše hloupost. Na tento film musíte jít hlavně pohodově naladění, žádní špíno-hledači si film zdaleka neužijí tak dobře, jako normální divák, který se prostě zvědavý přišel podívat na nějaký drsný letní biják.
Jedna z věcí, která mě na filmu příjemně překvapila, byly lekačky. Kovbojové a Vetřelci hodně ve scénách s ošklivými mimozemšťany využívají momentu překvapení. Divák si oddychne, že je strašidelná scéna za ním, ale vzápětí následuje šok doprovázený zvukem, který vám nažene husí kůži po těle. Musím říci, že ani já jsem toto od filmu nečekal, takže velmi příjemné překvapení.
Co se efektů týče, tak se jedná o zmiňovaný sci-fi westernový žánr, u něhož nemůžete očekávat výbuchy a speciální efekty hned na každém rohu. Nicméně tam, kde se něco děje, konkrétně mám na mysli bitvy s ufouny, jsou efekty hojně a patřičně využívány.
Někdo může namítnout, že příběh je opravdu nereálný až dětinský. Hold se na něm významně podílel sám světoznámý režisér Steven Spielberg, který je znám převážně „dětinským hraním“. Chápu, že lidem dejme tomu od 20+ nemusí děj a reálnost úplně vyhovovat, ale nadruhou stranu jej ocení alespoň děti a mladiství, kteří na nějakou reálnost až tak nehledí.
Hudby a celkově soundtracků ve filmu zrovna mnoho nezazní. Nicméně zde film vychází z jednoho velmi melodického a westernového soundtracku, který různě kombinuje v určitých částech filmu.
Kdybychom si to shrnuli, tak jsem od Kovbojů a Vetřelců čekal méně, než jsem poté na vlastní oči v kině viděl. Postavy jsou zajímavé, film upoutá divákovu pozornost a věřím, že si najde i další příznivce a fanoušky. Rozhodně se na něj dívat dá! A když nebudete zmiňovaní špíno-hledači, věřím, že si film stejně tak jako já i užijete nebo možná oblíbíte. Pro mne nejlepší filmový hit roku 2011. Za sebe dávám Kovbojům a Vetřelcům zasloužených 8/10.
hall900 | Fandíme filmu
hall900 | 2011-08-27 15:30:55 | 0 0
Im so sorry. Myslím pochopitelně dvojku. Jednička byla cool. Ale docela kvůli Downeymu a taky tomu že ten příběh byl prostě z komiksů danej. U filmu mi prostě vadí víc když jsou odfláklý než nepovedený. Ale jak řikam zcela rád se na to jednou podívam. Škoda protože třeba zrovna u Iron mana 2 byl dabing kulervoucí. Viz: když zranite boga do krve,....
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2011-08-27 12:13:03 | 0 0
Dabing je u Kovboju celkem snesitelnej. Original to samozrejme neni, ale porad jde o nejmin bolestivej dabing, co jsem letos videl.

A Iron Mana myslis jednicku nebo dvojku? Ja mam rad teda oba dva dily (vetsinova verejnost moc nemusi dvojku) a pokud spravne tusim, ze mluvis o jednicce, tak tam my vadily akorat akcni sceny (jejich nedostatek a kratka delka), jinak je to pro me dobre zvladnuta akcni komedie.
Hall900 | Fandíme filmu
Hall900 | 2011-08-27 08:20:24 | 0 0
No mě úplně stejně nedotaženej a stupidní přišel i Iron Man. Působilo to trochu jako kdyby toho ironu měli během natáčení moc. Jo sedí to přesně,nulovél děj,ukrutně debilní dialogy,tragickej záporák.Sice se kvalita Favreauovejch filmu zvyšuje po požití alkoholu,takže by to mohlo vydělat na Dvd ale já si počkám radši na Tv Nova a roztomile komický dabing.
cola | Fandíme filmu
cola | 2011-08-26 22:29:51 | 0 0
Anarvin : já to nemyslel cíleně na tebe, pokud to tak vyznělo, to se omlouvám, ale já mluvil obecně, po přečtení skoro všech názorů na csfd. mi totiž přišlo, že lidi čekali film, kterým CaA nidky nemohli být, a zbytečně moc ho strhávají.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2011-08-26 22:19:45 | 0 0
cola - Já nečekal revoluční ani oduševnělou zábavu. Já čekal poctivou, solidní zábavu. Hezky letní a pitomou, ale poctivě dotaženou. Bohužel jsem ji nedostal. S postupujícím časem jsem se čím dál tím víc nudil anebo smál na místech, kde to autoři naprosto určitě nezamýšleli.

Malou davovou scénu nevyčítám, pouze nahlas přemýšlím, kam se ty miliony mohly ztratit a říkám, že sem to určitě nebylo.
cola | Fandíme filmu
cola | 2011-08-26 22:12:27 | 0 0
To je pak těžký no, když trailery jsou skoro všechny cool a očekávání diváků na každý druhý film gastronomická xD
 | Fandíme filmu
Anonym | 2011-08-26 22:11:16 | 0 0
To cola---Ten film se tvářil z ukázek jako revoluční zábava......Proto asi hodně lidí nemohlo zkousnout,že to tak nebylo ;-)
cola | Fandíme filmu
cola | 2011-08-26 21:41:46 | 0 0
Tak mně se naopak film líbil, spojení westernu a sci-fi to bylo perfektní. Navíc z westernu to mělo všechno - na konci hrdina odjížděl do dáli, charaktery byly dost typické, a výtka že davové scény čítaly 50 lidí se mi zdá směšná, vzhledem k tomu že ve westernech nikdy nebyly obrovské davové scény. Jinak chápu, že někomu tento film asi v paměti neutvkí, zvláš´t pokud od tohoto námětu čekal (což naprosto nepochopím) oduševnělou a nějakou revoluční zábavu.
 | Fandíme filmu
Anonym | 2011-08-26 18:46:03 | 0 0
Těšil jsem se těšil.....až to přešlo.Fakt nic moc film.Je pěkné vidět Forda opět v klobouku,ale jen v Indym!Tuto nestálo za nic.Lituji těch vyhozených 150 Kč :(

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Nejnovější videa z našeho youtube kanálu!

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu

© 2011 - 2019 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest