Komentáře 11

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-09-15 04:11:36 | 0 0
Lamarr: Tak k nějakým takovým konspiracím se určitě neřadím. Ten virus, v jádru rozhodně skutečný je, a vypuknout mohl naprosto přirozeným způsobem. Co spíš pro mě působí čím dál podezřelejc je ta mediální masáž. O tom, že ten virus nakonec přehřmí, osobně nepochybuji, z dostupných informací, podle biologického hlediska, zatím nevykazuje žádné netradiční chování, které tu nebylo už X krát předtím, jen v trošku větším měřítku a pod mnohonásobně menším drobnohledem. Kdyby to nebylo mediálně tak vyhrocené, tak věřím, že celkový průběh by byl daleko míň "hysterický" a mnohem rychlejší. Nějaká protiopatření, by rozhodně byla tak jako tak, to je přirozené, při jakékoliv virové hrozbě, spekulovat o nulových protiopatřeních je blbost, ale nucené nošení roušek, jejichž efektivita proti viru je diskutabilní a neustálá do očí bijící počítadla úmrtí, jejichž metoda součtu je sporná (pouhá přítomnost covid-19 v krvi, člověku fakt moc neřekne jestli v jeho úmrtí, nějakou roli zrovna onen virus hrál), plus některé další věci mi na důvěře moc nepřidávají. Spíš se bojím, že určití lidé, teď dostali do rukou mocný mediální nástroj, který budou moct zopakovat, kdykoliv, kdy se v příhodnou dobu, nějaký příhodný nový virus, objeví.
Emma: Nabízí se otázka. To že vám ona epidemie řádí přímo za dveřmi víte z televize? Nebo to kolem sebe reálně vidíte? A teď vážně nemyslím onu "masovou hysterii" kolem, ale reálná onemocnění, nebo nedejbože úmrtí ve vašem okolí. Já osobně, kolem sebe, žádnou takovou zatím "blízkost" necítím. A to cestuji dost času i po Praze, kde to ze začátku bylo prý vůbec nejhorší.
Hronik | Fandíme filmu
Hronik | 2020-09-13 15:03:00 | 0 1
Tak on má ukule pravdu v tom že ten virus má opravdu dobrou reklamu :) Já mám na to názor jak jsem psal minule, že petriho misky na hubě nosit nechci, ale nicméně ty pravidla v obchodech dodrzuji, i když si o tom myslím své.... Stejně jako tady ukule.Ekonomiku bylo třeba přibrzdit a tohle byla jedna z možností a zase nutno přidat, že lepší než taková WW3 :D
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2020-09-13 12:39:10 | 1 0
ukulelembo: Já ti nevím, mojí babičce je přes osmdesát a fakt si nepamatuje žádnou jinou, jak ty říkáš "anonymní epidemii", která by nám řádila doslova přede dveřmi a mohla nejen ji, ale i mě, nebo mé rodiče, jakožto zdravotně rizikovou skupinu, takhle šíleně potrápit, nebo rovnou eliminovat. A pochybuju, že by v tom hrála jakoukoliv zásadnější roli média, protože jestli v něčím okolí něco takového řádí, si člověk jaksi všimne i bez médií. To se vždy dělo maximálně jednou za pár let u těch nejzávažnějších forem chřipky, která mezi lidmi mimochodem řádí už od nepaměti a imunita, o které píšeš, jaksi stále nikde, čili tudy IMO bezpečná cesta taky nepovede. Zvlášť, když se lidem po prodělání chřipky v krvi alespoň většinou najdou protilátky, jenže Corona je zanechá vesměs jen u těch, co utekli hrobníkovi z lopaty (což mi bohužel zrovna včera potvrdila jedna moje známá zdravotnice, která tyhle testy ve velkém dělá a výsledky u vyléčených jsou dost tristní).Takže sbohem a šáteček ono slavné "rychlé přirozené promořování". S těmihle výsledky by trvalo roky a stálo nespočet životů, čímž jsme bohužel zase u těch multigeneračních rozdílných pohledů na věc. Pro zdravé, mladé lidi je taková alternativa asi i tak OK a jsou ochotní v ní věřit a prubnout ji, protože si budou dál žít jako dřív a občas to holt chytí a trochu si zakašlou. Ale pro rizikové skupiny to znamená roky života ve "válečné zóně", ve které může být nepřítelem naprosto kdokoliv.
Lamarr | Fandíme filmu
Lamarr | 2020-09-13 10:26:42 | 0 0
to ukulelembo takychto teorii som uz cital kopu, napr ze je to "vypestovany" virus ktory mal vymýtit ludi nakazenych HIV a AIDS a inych majucich neziaduce choroby ktore by tak stratili svojich hostitelov.. ci dochodcov aby im staty nemuseli vyplacat dochodky a tak podobne. Pri kazdej takejto epidemii sa najdu neveriaci ludia. Media to masiruju to mas pravdu lebo hlavne novinari na internete zarabaju na reklamach a klikfestoch na clankoch, televizie by som ale moc do toho netahal, spravodajstvo tu dake byt musi. Niekto zas zaraba na diskusiach ku clankom kedy mu vyhovuje ze sa tam ludia hadaju a urazaju hlavne ze je tam reklama. Ja si myslim ze keby neboli ziadne opatrenia a tvarime sa ze korona nie je tak uz nam davno skolabuje zdravotnictvo a nemocnice by boli plne chorich ludi. A nielen to.. cize zavriet si oci a tvarit sa ze to je len dalsia epidemia co prehrmi je snad tej najhorsi alibizmus a zbavenie sa zodpovednosti
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-09-13 04:23:11 | 0 1
Emma: Já si spíš říkám, zda-li by si Koronaviru někdo skutečně všiml, kdyby ho nebyly plné televize. Protože, čím víc ten vývoj a info kolem toho sleduju, tím víc se začínám klonit k názoru, že ve výsledku koronavirus není nic jiného, než jedna ze spousty jiných anonymních epidemií, které svět zachvátí každou chvíli, akorát nejsou mediálně sledovány. Jistě, lidi umírají, to je nezpochybnitelné, ale jistě to není něco, co kdyby se mediálně a karantenně nehlídalo, tak by lidstvo reálně ohrozilo a do roka na přirozený vývoj imunit nevymizelo. Tady se spíš jeden "vhodný" vir hodil do pácu světové ekonomice, která "nutně potřebovala" event na úrovni světovo válečného stavu a o ničem jiném to není. Kdyby šlo o "skutečnou" hrozbu, tak to jednání nejen lidí, ale i světových vlád byl mnohem jiný, jak říkáš.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-09-13 04:22:36 | 0 0
Kdyby to bylo jak za komousu, tak kdo nemá roušku na ulici, by šel okamžitě sedět a kdo si nevydezinfikuje ruce při vchodu někam a nedrží rozestupy by měl taky velký životní existenční problém... Lidi by měli více stažené prdele
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2020-09-12 23:01:08 | 2 0
Takový krok mi přijde jedině logický, protože nejde jen o to, která kina jsou zavřená, ale i o to, že i do těch otevřených se prostě masy nehrnou a nějakou dobu ani nepohrnou. Takže velkofilmy, co se bez obřích čísel návštěvnosti ani nezaplatí (natož, aby vydělali) jsou prostě momentálně passé.

Lamarr: Kdyby byl ten virus smrtelnější, tak už ho má většina civilizovaného světa dávno pod kontrolou, protože by byl daleko méně podceňován a každej by se staženým ocasem dodržoval i taková protiepidemická opatření, která jsou sporná. Takhle se ale pořád najde obrovské množství (většinou mladých a zdravých) lidí, kteří bagatelizují či přímo obcházejí i ta nejnutnější pravidla, protože se přeci "nenechají omezovat a nebudou zbytečně vyšilovat kvůli nemoci, která se zrovna konkrétně u nich možná ani nijak neprojeví". A já jim to neberu, mají právo na takový názor. Nicméně si myslím, že v rámci "mezigenerační solidarity" by alespoň mohli mít koule na plnou hubu přiznat že jim záleží víc na nadstandartní kvalitě jejich života, než na neohrožování jejich méně mladých/zdravých spoluobčanů. Jinými slovy, pokud někomu vidět nový film v kině stojí za riziko, že nakazí např. svou osmdesátiletou sousedku, nebo kolegu po chemotarapii, tak je to jeho věc. Ale ať to řekne přímo a neschovává se za argumenty o "obyčejné chřipce", "nutném promoření" a "zbytečné panice".
Lamarr | Fandíme filmu
Lamarr | 2020-09-12 14:36:30 | 0 0
Aky krehky je ten nas ludsky svet.. keby ten virus bol este smrtelnejsi tak vymreme jak dinosaury :)
ale nie teraz vazne ja z toho ze su kina zatvorene tiez radost nemam, tiez som sa tesil na kopu filmov... ale ta situacia v amerike nie je dobra a ziadne studio nepusti do kin drahy film ked im nezarobi. to ma logiku... osobne si myslim ze vacsina filmov sa prelozi na 2021 a ak v ten rok nedaju do obehu vakcinu tak mozno dake pecky uvidime az v 2022
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-09-12 14:27:47 | 0 0
Tady jde spíš o to, jak už jsem tu několikrát říkal, že samotné Sony je jako studio v prdeli. A pokud nebudou mít Spider-Mana, aby jim v kinech vydělával miliardy, tak si balí fidlátka a schlamstne je Amazon, nebo jiný zájemce. A jelikož na základě tržeb Tenetu usoudili, že stav kin momentálně, není v takovém stavu aby jejich produkci správně vydojil, tak pochopitelně ani nebudou nic riskovat. Ono totiž by to mohl být konec celého studia.
Ostatní ale na tom tak špatně zatím ani zdaleka nejsou, proto neočekávám, že by někdo následoval jejich příklad.
Gorko | Fandíme filmu
Gorko | 2020-09-12 13:20:24 | 0 0
Koukam hrouti se ten filmovy svet dal a dal.
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2020-09-12 12:19:28 | 0 0
V tom pripade od Sony nemusime vidieť nic ešte aj v roku 2021. Ani Disney nie su take cash whores. Fungovat to nebude ešte dlho normálne ked nás strašia. A nez mi niekto napise debilinu tipu prajem ti COVID tak som si vedomý toho ze to nie je úplne normalna chripka ale kvoli tomu nebudeme zamknuty v domoch naveky.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest