Komentáře 19

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-29 00:15:14 | 0 0
Tedy, myslím ano jednoznačně lepší film. Abychom si rozuměli.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-29 00:14:04 | 0 0
Fimi: Sám za sebe můžu říct, že jednoznačně ano. Minimálně už kvůli postavám. Příběh je jednodušší, takže je otázkou na člověka, jestli čeká velkolepý biják, nebo jen malé dobrodružství skupiny pěti týnejžrů a jedné doktorky.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-08-28 23:18:20 | 0 0
Snad to není horší než Apocalypse nebo Dark Phoenix
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-28 22:47:39 | 0 0
Tak se začínají objevovat další reakce a zdá se, že minimálně kritici jsou odhodlaní film zadupat do země. Vážně nevím proč. Na Forbesu jsem viděl recenzi, která mi naprosto nedává smysl, na rottenech kritici hodnotí 22%, zatímco běžní diváci to zvedají na 57%. Tak uvidíme co z toho po víkednu vzejde. Korona filmu fakt nepřidává.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-28 21:39:35 | 0 0
Keoki: Teď jsem na internetu narazil i na verzi, která tvrdí, že to bylo přesně naopak, že Boon chtěl teen movie, ale Fox ho nutili do hororu. Těžko říct, nakolik tomu věřit, osobně mi to spíš už příjde jako zastírací manévr Disneyho, aby se aktuální verze filmu vykreslila jako ta nejlepší možná, zatímco Foxové jako ti zlý co chtěli všechno zkazit. Vskutku za současné konstelace Snyder Cutů, docela pochopitelný tah.
Fimi: To co vidím na edně, mi přijde v některých bodech zavádějící. Disney určitě nechtěli film vyloženě pohřbít. Spíš si sním prostě jen nevěděli rady. A snažili se sním nějak vypořádat, co nejlevněji to půjde. Nakonec mu ale v rámci možností, dali docela královskou péči.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-08-28 18:56:33 | 0 0
Nějaké podrobnosti jsou na edne, že Treba ve dvojce měl být Colossus atd
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-08-28 14:12:26 | 0 0
ukulelembo: Díky za shrnutí- ten proces byl tak dlouhý, že už jsem si vůbec nepamatoval všechny tyhle porodní bolesti filmu. Docela mě překvapuje, že Fox neměl odvahu připustit k plnohodnotnému hororu, když to byli právě oni, kdo dali zelenou eRkovému Deadpoolovi (i když tam to asi bylo: Reynoldsi tu máš prachy, dělej si, co chceš a už neotravuj), následně Loganovi a vyšlo jim to více než dobře. Snad všechno kolo tedy klapne- fakt mě to zaujalo (a to X-meny vážně obecně moc nemusím) a chtěl bych vidět pokračování :)
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-28 10:04:12 | 0 0
Keoki: Ono u "Rubber Reality" je klíčové, že divák, stejně jako postavy netuší skutečnou naturu věcí, a člověka tak děsí strach z neznámého a toho co považuje za v daném zasazení za nepřirozené. A to se ve fantaskním Mutantském filmu prodává dost těžko. A Boon očividně nedostal dostatek prostoru, aby tuhle výzvu dokázal uspokojivě zpracovat. Já jsem se teď na to podíval trochu blíž a věc se má tak, že Boon prapůvodně, chtěl natočit plnohodnotný a opravdu děsivý horor, to mu Foxové nepovolili, ale dohodli se alespoň na natočení strašidelného teen movie, do kterého Boon byl pořád ochotný jít. Jinými slovy aktuální verze, rozhodně není něco co Boon od začátku zamýšlel, ale je to film, který byl ochoten pro Foxy natočit a být s ním spokojen. Disney teď očividně jen chtěl vydat co bylo natočeno a víc se s filmem nepárat, ani nic nepodněcovat. Proto se Boon do žádného žalozpěvu nepouští a je spíš rád, že mu nové studio dalo dostatek prostoru a péče, aby mohl dokočit a vydat co natočil a ničeho nelitoval.
Pokud jde o pokračování, film je aktuálně sestříhán tak, aby případě bylo možné jako samostatná žáležitost. Což není úplně špatná varianta, a dává najevo, že Disney, Boonův film úplně suše neodepisuje se zbytkem X-menů. Jakékoli dalších kroky se však rozhodně budou podnikat až na základě případného úspěchu.
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-08-28 08:20:51 | 0 0
ukulelembo: Upřímně, to prohlášení od Boona o rubber reality mě totálně minulo, ale od začátku filmu bylo jasné, že se žádný ,,mind-blown fck up" konat nebude. Jak říkám, nejsem znalec hororové látky, ale přišlo mi, že kdykoliv se atmosféra snažila trošičku navazovat strach, najednou to bylo utnuto. Což je sice na jednu stranu možná škoda, no. Každopádně, jak již bylo zde nejednou zmíněno, film vyšel parádně a doufám, že to kritici neroznesou, lidé budou chodit a my se dočkáme celé trilogie, jak ji Boone zamýšlel a třeba i s o chlup vyšším ratingem- i když těžko říct, jak bude zrovna Disney povolný k přiřazení dospělejšího snímku do jejich Marvel katalogu (nechci psát MCU, pro případ, že by se rozhodli ponechat NM jako stand-alone- i když to je asi ještě nepravděpodobnější, co?), když i s Deadpoolem údajně nevědí (nevěděli), jak naložit... opět: ehm...
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-27 23:32:46 | 0 0
Keoki: Ono s "Rubber Reality" ve filmu s Mutanty je to docela triskní samo o sobě (předpokládám, že tobě asi hned docvaklo vocogo). Pokud jde o to co nyní říká Boone, tak už si myslím, že jen papouškuje co má nakázáno říct. Co jsem slyšel, jeho původní idea Xmenovského hororu byla Foxy silně tlumená už v počátku a proto na protest ten první trailer sestříhal tak intenzivní (čímž teprve názor Foxů změnil a vyvolal onu sérii okladů). Škoda těch neuskutečněných přetáček, menší přitlačení na hororovou pilu mohlo filmu opravdu prospět. Ale jinak i aktuální verze je dost solidní, takže Boone "svým způsobem" spokojený opravdu být může.
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-08-27 23:22:22 | 0 0
ukulelembo: Řeknu jen, že jsem neskutečně rád, že na někoho film zanechal stejně dobrý dojem jako na mně! Musím souhlasit v každém jednom bodě!
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-27 23:12:50 | 1 0
Tak už to mám za sebou, a osobní dojmy? Veskrze pozitivní. Španělé jsou teda těžce mimo (a kdo ví, jestli je Anarvin nevytáhl, jen proto aby mohl film odstřelit sám), postavy jsou naprosto skvostné, a chemie mezi nimi působí na jedničku. Byť teda mužná část obsazení by si možná zasloužila víc prostoru, ale z celkového konceptu je jasně cítit, že tohle neměl být "jejich příběh". Příběhu dominuje především trio hlavních hrdinek, které jsou jednoduše k sežrání, a už dlouho jsem v hraném hollywoodském filmu neviděl dívčí postavy s takovým množstvím gimmicků, srovnatelné snad jen s postavami z nějakého anime. Možná i na nějaký ten drobounký fanservis s nima dojde. XD
Každopádně, když už jsem nakousl příběh. Ten je poměrně prostý, někomu možná může přijít až příliš, ale jako jednoduchá povídka o týnejžrech zavřených ve strašidelném sanatoriu docela funguje. Samozřejmě hororová stránka filmu je, jak režisér už před premiérou řekl, založená na konceptu "Rubber Reality". Což je koncept, který upřímně není příliš šťastnou volbou do filmu, o kterém dopředu víme, že se odehrává ve světě osídleného mutanty s nejrozličnějšími schopnostmi, z nichž kterákoliv může snadno vysvětlit původ nejrůzněších nadpřirozených úkazů, co se ve filmu stanou. Hororová rovinka, tak funguje pouze na rovině otázky, CO je původem oněch úkazů, a jakmile se to dozvíme (nebo případně rovnou odtušíme) horor mizí úplně a zbude jen strašidelné fantasy alá mutantí Stranger Things. Což někomu může vyhovovat jinému ne, osobně bych byl ale docela zvědav jak by tato stránka filmu působila, kdyby došlo na ony neuskutečněné přetáčky.
Tak jako tak jde zajímavou žánrovou odbočku, která je mnohem charakternější (je cítit, že režisér měl vlastní vizi, kterou si v rámci možností prosadil) a tak hravě strčí do kapsy několik posledních lehce zapomenutelných a bezpáteřních X-Menovek. Tím se dostáváme k dalšímu bodu. Svět filmu rozhodně není MCU, a je znát, že původně byl plánovaný jako epizoda pro Xverse, v současné podobě je však i tahle vazba řádně potlumena a film tak stojí na zcela vlastních nohou. Což mu svým způsobem sluší a jen podtrhuje jistou intimitu příběhu, ve kterém opravdu jde jen o pár ústředních postav (kromě flashbacků a iluzí se ve filmu snad nikdo další ani neobjeví) a nikoho jiného.
Opravdu doufám, že Boone dostane příležitost svou trilogii dokončit, protože slibovaný "mimozemský horor" pro dvojku by v těhto kulisách mohl fungovat o dost líp a osobně jsem si postavy oblíbil dost na to, abych o další příběh s nimi měl velký zájem. Doufám, že nebudu jediný. ;)
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-08-27 22:13:05 | 0 0
Tak zkouknuto a musím říct, že... že ačkoli to jako horor nefunguje absolutně vůbec, tak bych to řadil k těm nadprůměrnějším filmům z X-Menovského universa. Mnohonásobně lepší než Dark Phoenix. Upřímně mě bude mrzet, jestli tenhle film neuspěje (kvůli ,,kritikům"). Nic převratného, ale když film skončil řekl jsem si, že chci zkrátka vidět více- čímž si myslím, že film účel splnil. Anya Taylor-Joy si to krade pro sebe a instantně se do ní člověk zamiluje. Myslím, že největším kamenem úrazu bude skutečnost, že se to kolem hororu ani neochomejtlo. A to říkám, jako největší posera pod sluncem. Dost by mě tak zajímalo, kolik je pravdy na tvrzení Boona, že šel film do kin přesně tak, jak jej zamýšlel... V neposlední řadě si říkám, že ty poslední trailery celkem zbytečně prozrazují něco, co se ve filmu snaží zahalit tajemstvím. Každopádně JÁ jsem spokojen a myslím, že do kina ještě alespoň jednou zavítám :)
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2020-08-27 19:54:55 | 0 0
My slovaci si zrejme pockame kedze u nas sa to bude vysielať 10 septembra
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-08-27 15:28:20 | 1 0
Jestli chcete objektivní recenzi, tak vydržte pár hodin. Za dvě hoďky na to jdu, a pak vám sem něco o tom napíšu.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2022 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest