Komentáře 15

Kazetak | Fandíme filmu
Kazetak | 2013-01-16 23:24:07 | 0 0
Jedine slovo blizke realite je MASTERPIECE.
Nanestesti podobne jako dila takovich velikanu jako Frida Khalo,Vincent Willem van Gogh ci Francois Villon a nekolik dalsich. Tvurci svim
talentem invenci a genialitou dalece previsuji drtivou vetsinu publika vcetne takzvanych kritiku a zaroven na poli tvurcim dalece previsuji 99.8% svych soucasniku.
Za svoji genialitu a odvahu plati krvavou dan v podobe
osamelosti na svem vlastnim hracim poli tedy poli kinematografickem tvurcim. A jeste krutejsi dan v podobe recenzi neomalenych radoby kritiku kteri nanestesti o skutecnem umeni a jeho presahu nemaji ani zdani. O to vic me tesi tato recenze
a nektere prekrasne reakce pod ni. Jak rika Sonmi 451 za pravdu je treba bojovat a treba i zemrit . Navzdory faktu ze nase snaha muze zdanlive pripominat usili kapky v mori :-). Zdravim vsechny kapky ktery to nevzdavaj diky vam a diky Wachovskym a Tomu Tykwerovi za neco tak prekrasneho jako je prave Atlas Mraku podobny
kvetouci ruzi uprostred ledove planiny.
Formi | Fandíme filmu
Formi | 2012-11-28 11:36:32 | 0 0
Nejvíc mě bylo líto lidí, který odešli po 20 minutách, po hodině a lidí, který usli a těch, kteří na konci nechápali ani trochu i ty nejjednodušší věci a návaznosti. Musej mít strašně nudnej život a žádnou fantazii když jim tohle příde "složitý" nebo "nepochopitelný" :-D
Adél | Fandíme filmu
Adél | 2012-11-27 17:39:54 | 0 0
Tricky: Tak pod tohle bych se klidně podepsala. :)
Tricky | Fandíme filmu
Tricky | 2012-11-27 13:43:16 | 0 0
Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl. Vzhledem k celosvětovým hodnocením mám skoro pocit jako bych byl na úplně jiném filmu než všichni ostatní. Nádherný film o životě, skvělé prolínání jednotlivých příběhů, krásný soundtrack. Jasně všechny ty zápletky už tady byly mnohokrát, ale stále to funguje skvěle. Závěr (návrat Ewinga domů a Weavingův proslov) byl úžasný a jen tak tak jsem zadržel slzy v očích. Výborný film k zamyšlení. Ale když vidím ty recenze ..hmm.. asi jsem opravdu jen kapka v oceánu :) Pro mě největší zážitek od Nolanova Počátku.
Formi | Fandíme filmu
Formi | 2012-11-27 12:43:37 | 0 0
to máš nějak z knížky? jasný je že nemůžou bejt reinkarnace všichni, kteří jsou hraný jednou postavou a zároven ti s kometou, protože to by se v některejch případech vylučovalo. Hodně se mi líbilo jak sou jednotlivý příběhy jinak laděný, že to zdánlivě vypadá jako by k sobě ani nepatřily ale přitom jsou propojený a samostatně by snad ani bejt nemohli. Nejmín mě bavil asi ten detektivní příběh a pak ten na lodi. A i když film na konci nepříde s nějakou kulervoucí pointou tak to ve mě stejně něco zanechalo :-)
Const.ex | Fandíme filmu
Const.ex | 2012-11-27 11:46:21 | 0 0
Formi & Brousitch: Takže abych to uvedl na pravou míru. Jedná se o "sledování" reinkarnace jedné duše, která se napříč časem postupně "vyvíjí" přes různe archetypy. A tyto archetypy (většina) jsou obsaženy v každém příběhu, ale jen se hlavní postava jakoby přesouvá. Pokaždé je to postava s kometou. To, že jeden herec hraje více rolí, je jenom taková třešnička na dortu. Vyjímku ale tvoří právě Grant a Weaving, kteří jsou pokaždé reinkarnací "tyranského vládce" a "zla".
menelvagor | Fandíme filmu
menelvagor | 2012-11-27 10:40:43 | 0 0
Jako parádní film, to musim uznat, vzhledem k tomu že mě na to dotáhla přítelkyně a původně jsem neměl vůbec tušení o čem že ten film má bejt,tak jsem se do děje celkem rychle dostal, jen pravda toho zmiňovanýho konce, vyzněl nějak do ztracena
Hydr0gen | Fandíme filmu
Hydr0gen | 2012-11-27 10:35:51 | 0 0
Prostřední třetinu jsem skoro nedýchal a z provázání jednotlivých linií střihově, tematicky i jinak mě úplně fascinovalo, viděl jsem to na film roku.

Nicméně, od půlky už se nic zvláštního nestane a akorát všechny děje doplynou do konce. Souhlas, je to škoda, ale i tak stojí za to vidět.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-11-27 10:22:15 | 0 0
Já mám na film hodně podobný názor, jako svobik. Po řemeslné stránce naprostá paráda, film mě strhnul, pohltil, bavil, tři hodiny utekly jako voda. Ambice jsou obdivuhodné, o filmu se dá krásně diskutovat. O to víc zamrzí, že takhle velkolepý projekt vyznívá v závěru takhle do ztracena a v zásadě se jedná o snůšku banalit a klišé.
 | Fandíme filmu
Anonym | 2012-11-27 09:38:10 | 0 0
Brousitch | Fandíme filmu
Brousitch | 2012-11-27 00:49:28 | 0 0
Formi: Duše se reinkarnovaly v rámci jednoho herce, to znamená, že například všechny Hanksovy postavy byly jedna duše. Znamínkem komety pak byly navíc označeny postavy, které měly mít nějaký zásadní předurčený význam z hlediska "formování dějin". "Znamínkáři" ale, narozdíl od samotných Mitchellových knih, ve filmu stejné duše nebyli.
svobik | Fandíme filmu
svobik | 2012-11-27 00:16:19 | 0 0
Formi: Osobně nechávám jakoukoliv reinkarnaci bokem, stejně jako častější výskyt modrých knoflíčků napříč časem. Vidím to na takovou tu hru tvůrců s divákem ve stylu "coby kdyby" :)
Formi | Fandíme filmu
Formi | 2012-11-27 00:10:38 | 0 0
Jo asi může bejt no, ale zkusim ještě tu knížku abych si to docelil
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-11-27 00:05:01 | 0 0
Různé situace nasvědčují možnostem různých interpretací a nejsem si úplně jistý, jestli tam je (a vůbec má být) jedna definitivní jediná správná odpověď. Je to spíš o pohrávání si s motivy a pocity, než fakty.
Formi | Fandíme filmu
Formi | 2012-11-26 23:27:40 | 0 0
Prej se to dá sehnat i v levnejch knihách za 49,-. Jinak ten film mě dostal, taky sem po dlouhý době rád viděl Hankse ale měl bych dotaz, možná i trochu SPOILER, nemohl by mi tu někdo říct, jestli reinkarnace postav byla v rámci stejnejch tváří (Hanks se zamiloval do Halle Barry i když se jenom letmo zahlídly, Grant byl skoro pokaždý stejná svině, stejně jako Weaving) a nebo jestli sme pořád sledovali jednu hlavní postavu v každém příběhu v jiných tělech, označenou tím mateřským znaménkem. díky :-)

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2022 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest