Komentáře 35

Vault13 | Fandíme filmu
Vault13 | 2019-12-09 12:16:09 | 0 0
Dezi05 | Fandíme filmu
Dezi05 | 2019-12-08 11:09:16 | 0 0
Podľa mňa už motať, že je Rey klon je zbytočnosť... Všetko zapadá tak, že ju vytvoril Palpatine... V pomste sithov ked sa Anakin obrátil na temnú stranu a zabil Mace Windu tak pôvodne mal Palpatine povedať Anakinovi, že "si môj výtvor, teraz si naplnil svoj osud, preto som ťa pred pár rokmi vytvoril zo sily" George Lucas, túto repliku následne vymazal a nedostala sa do finálneho strihu...Palpatine prežil, vytvoril Rey, to je aj ďalší dôvod prečo sa vlastne Palpatine objaví aj v poslednom diely trilógie, aby vysvetlil, že vytvoril rod Skywalker a taktiež aj Rey, takže aj ona si kludne môže dať priezvisko Skywalker. Nazov filmu: Rise of the Skywalker... A to, že Rey je rýchlo silná je možné, keďže mohol Palpatine využiť viac sily na jej stvorenie ako na Anakina... A to, že Rey vie dobre pilotovať Falcon hneď od začiatku môže byť vysvetlené tým, že ľudia náchylní na silu majú lepšie zmysly, aj v minulých filmoch vraveli, ze Jediovia majú lepsie reflexy a inštinkt, niektoré veci čo sa stanú vidia dopredu, taktiež netreba zabúdať, že celý život vyrastala na Jakku, planéte plnej stroskotaných lodí, kde ich rozoberala, študovala, zbierala časti, aby prežila. To že porazila Kylo Rena bez tréningu je vysvetlené tým, že Kylo bol vážne zranený plus bol psychicky mimo z toho, že zabil Hana... Rey, ktorá má silu ako Vader za mlada, môže aj bez tréningu spraviť problémy zranenému vnukovi Vadera... Mňa skôr zaujíma, či ešte spomenú Snoka, že kto to bol vlastne, či ho našiel Palpatine alebo čo... Ja si myslim, že toto je dôstojné uzavretie a vysvetlenie príbehu, vysvetluje to pritomnosť Palpatina, silu Rey, nazov filmu....
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-12-08 03:03:50 | 0 0
Cvok: Tak mě ta spojitost napadla ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že Poslední z Jediů, udělal pro ságu vlastně na chlup stejnou službu, jako třetí Rebuild pro Evangelion sérii. V posledních měsících však moje uvědomění začíná dosahovat už úrovně paranoie. Kdy už člověk hledá a především NACHÁZÍ i paralely mezi ději oběma filmů. Především to ale krmí má urputná zvědavost nad tím, která ze sérií se od nadcházejících filmů dočká důstojnějšího a uspokojivějšího zakončení, když si člověk uvědomí, že je naprosto garantované, že každý z tvůrců jednotlivých ság zvolí totálně opačné rešení a přístup jak svůj příběh zakončí.
Zatímco Abrams očividně pojede ostrý damage control a topení v nostalgii aby uspokojil fandy, Anno je naopak dost velký magor na to aby fandy stáhl ještě mnohem hlouběji do nory králičí, kterou předcházející film nastavil. Takže člověk jen hoří zvědavostí, které z těchto "řešení" se nakonec ukáže jako "to správné". Odpověd už je skoro nadosah.
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2019-12-07 23:49:38 | 0 0
ukulelembo: Tak zrovna s Evangelionem mě spojitost nikdy nenapadla a to jsem anime viděl nejednou abych to vstřebal a správně pochopil, na poslední Evangelion 3.0+1.0 jsem fakt zvědavej, i když to čekání mě už začíná unavovat. :D

Tobi1989: V TFA je vše podobným způsobem, ať už slovně nebo vizuálně, naznačeno a vysvětleno. Spíš to vidím tak, že někde je to v pořádku a akceptuje se to, zatím co u druhého ne, a obzvlášť pokud vezmeš jen to, co zazní ve filmech a neřešíš další materiály jako knihy a komiksy, které vysvětlili co je T-16, přesněji airspeeder a ne bojová stíhačka, která světe div se, se chová jinak a obzvlášť pokud s ní létáš ve vesmíru. Pokud prostě budu stejný hnidopich i k staré trilogii, tak tam najdu stejně tak velký chyby.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-12-07 22:29:02 | 0 0
Yop, jestli tohle není vykrádačka, tak nevíc co. :D
https://i.imgur.com/BwfU7PL.png
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-12-07 22:25:50 | 0 0
Mysule: Já to řeknu takhle. Jestli je Rey klon, tak má paranoia s Evangelionem dosahuje vrcholu a nikdo už mi nevymluví, že Abrams nebo někdo z ostatních tvůrců tam tuhle sérii HODNĚ TĚŽCE nevykrádá. Těch styčných bodů už je tam totiž až příliš.
Se schválně musím podívat jestli už někdo nenakreslil nějaký fan art s Rey oblečenou jako Rei, či naopak. XD
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2019-12-07 21:05:09 | 0 0
Mám vševysvětlující teorii o Rey (je to skoro celé Ctrl+C -> Ctrl+V z dřívějška, protože se mi to nechtělo psát znova):
Že Rey uměla řídit Falcona bylo vysvětlené tím, že pilotovala menší lodi (přímo to tam řekla). Prostě když umíš řídit malé auto, tak nějak uřídíš i náklaďák.
S tím náhlým používáním Síly jsem to pochopila tak, že když se jí tehdy Kylo Ren snažil dostat do hlavy, pomohl jí omylem "nakopnout" její schopnosti. Někde tam přímo říkala, že se v ní probudilo něco co tam vždycky bylo, a ona si s tím neví rady. Takže to vypadá, že předtím ty schopnosti měla nějak potlačené. Tady zatím nevíme, jestli je potlačila sama kvůli nějakému traumatu, nebo jí někdo částečně vymazal paměť. Pořád se kloním k teorii, že Rey je přeživším subjektem z pokusů s cílem vytvořit extrémně Force sensitive bytosti. I ta divná scéna, jak vlezla do jeskyně a chtěla vidět své rodiče a místo toho viděla jenom sama sebe v dlouhé řadě by nasvědčovala tomu, že je klon. Její rodiče jsou opravdu "nikdo" - ve smyslu, že nemá konkrétní rodiče, kteří ji počali normálním způsobem, ale vznikla z nějakého mixu mnoha jedinců. Mezi nima mohl být i Luke (jeho meč ji "volal"), klidně i Palpatine, takže leaky o tom, že je Rey je Palpatinová, by taky nebyly úplný kec. Vědci, kteří ji vytvořili (považovala je za svoje rodiče), ji ukryli na Jakku před lidmi z 1. řádu, kteří ji chtěli odstranit, protože byla až moc Force sensitive a zároveň nebyla dostatečně snadno ovladatelná, genetické inženýrství je holt složitá profese.
Konečným produktem genetického inženýrství by mohli být Sith Troopers. Tento konečný produkt je někdo, kdo je citlivý na Sílu a zároveň i snadno ovladatelný, poslechne jakkoli blbý a nemorální rozkaz, nakráčí do zdánlivě bezvýchodné situace, pomocí Síly odráží střely, škrtí nepřátele, hází je do stovky metrů hlubokých děr v klasických Star Wars stavbách, které nesplňují bezpečnostní normy... Akorát že tohle by skončilo post-apo galaxií, takže ta část se Sith Troopery určitě ve filmu nebude.
Tobi1989 | Fandíme filmu
Tobi1989 | 2019-12-07 17:42:11 | 0 0
Cvok: Právě že bylo. Luke o sobě od začátku říkal že není špatný pilot, pokoj měl plný modelů lodí (tzn. evidentní fanda), chystal se po sklizni na leteckou akademii a při přípravě na útok proti Hvězdě Smrti zmiňuje, že trefit cíl není nemožné, jelikož něco podobného už dělal doma (sestřeloval wompské krysy za letu ve svojí T-16, což je - tramtadadá - loď) Pořádně používat sílu se pak učil další dva filmy, nemluvě o tom, že meč prakticky využil až v souboji s Vaderem - a dostal klepec.

Jakékoliv snahy následně dopsat do presequelové literatury to, co byli Jar Jar Abrams a jeho scénáristé líní řešit ve filmu samotném z něj nedělají nedodělek. Navíc samotný fakt, že se evidentně schyluje k tomu, že Rey je tvořená ze Síly jako Anakin a bude to ona kdo definitivně zničí Senáta poukazuje na retcon, který ruší oficiální kánon z Lucasovské éry, podle kterého se proroctví o Vyvoleném opravdu týká Anakina, jelikož tohle by očividně dělalo Vyvolenou z Rey. Což znamená, že předchozích šest filmů vlastně vůbec není potřeba.

tedy to shrňme:
-Postava silnější než nejsilnější postavy v původním díle
-Umí věci (včetně dost úzce specializovaných, jako specifické techniky Jediů k používání síly) aniž by jí to někdo učil
-Téměř všichni si jí absurdně rychle oblíbí (Když se Leia dozvěděla, že Han je mrtvý, nebylo by logičtější kdyby v slzách padla do náručí někomu koho dlouho zná a kdo s ní může sdílet ten moment, třeba Chewbacca? Nee, padne kolem ramen random mařce kterou viděla podruhé v životě a kterou zná dvě hodiny čistého času)
-Sdílí poměrně specifickou a unikátní vlastnost s existující klíčovou postavou dříve obsaženou v kánonu, ale vytáhnutou na nový level (podle leaknutého scénáře se zdá, že pravděpodobně je tvořena Silou jako Anakin, ale jí vytvořil Palpatine osobně a místo aby jen byla extrémně citlivá na Sílu od narození, tak do dvaceti nebo tak žije normálně, pak se jí najednou něco přepne v hlavě přesně ve chvíli, kdy se to příběhu hodí a prásk, najednou ovládá mind trick, telekinezi a boj světelným mečem jako cvičený mistr.

Suma sumárum... Yep... to vypadá na Mary Sue.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-12-07 17:42:02 | 0 0
Tobi1989: Právě ten twist s Midichloriany je podle mě jediný způsob jak důstojně vysvětlit Reyinu existenci a dát jí onu všemi touženou důležitost, bez tohož aniž by se nějak zásadně vyvracelo Johnsonovo "Rey je dcerou nikoho". A rozhodně jsem proto všema deseti, než onomu proklanovanému příbuzenství s Palpatinem.
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2019-12-07 17:12:40 | 0 0
Myslím, že není třeba, nebo nám snad někdo ukazoval nebo vysvětloval v Nové naději, jak se farmářský kluk učil řídit něco jiného než landspeeder? Natož bojovou stíhačku?
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-12-07 16:00:40 | 0 0
Cvok: A neměly by být tyhle věci vysvětlené ve filmu? Jasný, aspoň, že to někde je, ale knihy by měly rozvíjet věci z filmů, ne vysvětlovat jejich neduhy, o to spíš jde. Kdo si přečte knihu? Většina lidí se podívá jen na film.
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2019-12-07 15:34:47 | 0 0
Rey uměla pilotovat díky simulátoru, co byl zabudovaný v té přilbě, co má nasazenou i v TFA na začátku a trénovala od mala. Vznášedlo měla, že věděla jak opravit Falcona zaznělo i ve filmu, stejně tak už před filmem opravila jeden letoun.. atd,, Tohle není žádný pozdější výmysl J.J.. Tohle všechno vysvětluje jeden ze tří příběhů lákajících na film (později knížka vyšla i u nás; Star Wars: Před probuzením) atd. atd..

Tobi1989 | Fandíme filmu
Tobi1989 | 2019-12-07 14:10:22 | 0 0
No jistě že to není náhoda, je to tím, že je to Mary Sue jak z učebnice "jak nepsat fanfikci.

Anakin měl v mládí poměrně jasný morální kompas, protože ho tak vychovala Shmi a uměl pilotovat, protože ho to naučil Watto. Jeho "superschopnosti" kterými oplýval z počátku byly hluboké porozumění technologiím a rychlé reakce díky omezenému náhledu do bezprostřední budoucnosti. Na zbytek musel léta trénovat a stejně v prvním velkém souboji s hrabětem Dooku dostal celkem s přehledem nakládačku.

Rey oproti tomu vyrůstala jako chudý sirotek bez vlastní lodi nebo vznášedla, nikdo jí nic neučil a přesto dokázala během nekolika minut zprovoznit porouchaný Millenium Falcon, vzlétnout s ním a v manévrovém boji porazit skupinu profesionálních stíhacích pilotů. Následně bez jakéhokoliv tréningu ovládla mysl sttormtroopera pomocí Jediského mind triku a v boji 1v1 porazila Kylo Rena, který sám je z rodu mocně spojeného se Silou a boj mečem i ovládání Síly trénoval od dětství.

Je úplně jedno jakou omáčku teď Jar Jar Abrams nabalí okolo, ani kdyby byla taky vytvořena pomocí Midichlorianů jako Anakin (už proto, že to by byl důvod aby se mu vyrovnala po stejné úrovni tréningu, ne bez něj), tak tuhle nedomyšlenou postavu to už nezachrání.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-12-07 11:59:40 | 0 0
celej tenhle směr je v hajzlu a já bych zvolil jen jednu možnost damage controlu. Zrebootoval bych okamžitě sequely podle původního cánonu a vstup do kina bych dal první dva týdny zadarmo jako omluvu za to, že jsem to zmrdal :D
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-12-07 11:58:16 | 0 0
hlavně ty poslední 4 minuty, ale celý video za to stojí...
https://www.youtube.com/watch?…

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest