Komentáře 29

Rodann | Fandíme filmu
Rodann | 2019-10-23 20:56:58 | 0 0
Rozbor traileru.

⦁ Ajan Kloss - Rey během tréninku s Leiou utíká džunglí zatímco blokuje výstřel z tréninkové sondy na začátku filmu. Drží v ruce červený šátek.
⦁ Endor - Rey šplhá skrz trosky druhé Hvězdy smrti v cestě za Palpatinovým navigátorem.
⦁ Pasaana - Finn obhlíží situaci.
⦁ Rey stále běží džunglí.
⦁ Ajan Kloss - základna Odporu. Lando, Threepio, Poe, neznámý Mon Cal a zbytek sil před závěrečnou bitvou.
⦁ Rose, postava D. Monaghana a Kaydel Ko Connix dcery Carrie Fisher, Billie Lourd.
⦁ Finn, Poe a Chewie vedle nového oranžového X-wingu.
⦁ Tantive IV.
⦁ Rey na povrchu trosek Hvězdy smrti ve vodách Endoru.
⦁ Přistupuje Kylo.
⦁ Ledový asteroid, kde Odpor získává informace od kontaktu z Prvního řádu. Blíží se TIE fightery.
⦁ Exogol - nový Palpatinův trůn.
⦁ Unknown Regions - původní imperiální destruktor sithské flotily vzlétává doslova ze země. Jeden z prvních záběrů filmu.
⦁ Unknown Regions - veškeré loďstvo Odporu a spojenců míří do závěrečné bitvy. Jsou vidět loďe z celého průběhu ságy (i seriálů, komiksů, knih a her). Falcon v čele s Landem a Chewiem.
⦁ Rey, Poe, Finn a Chewie v kokpitu Falconu.
⦁ Rey bojuje s Kylem na troskách Hvězdy smrti.
⦁ Kijimi - jeden ze sithských destruktorů ničí svou zbraní planetu.
⦁ Doprava k troskám Hvězdy smrti. V lodi vidíme Rey.
⦁ Babu Frik hackuje Threepia, aby byl schopný přeložit sithský nápis na dýce z Pasaany.
⦁ Zorii Bliss, Poe, Artoo, BB-8, D-0, Rey, Finn a Chewie ve stejné lokaci na Kijimi se loučí s Threepiem před vymazáním paměti. Vpravo vidíme bojového droida Obchodní federace.
⦁ Poe a Finn se dostávají ze zajetí na destruktoru Prvního řádu nad Kijimi po osvobození od generála Huxe, kam šli osvobodit Chewieho, o kterém si mysleli, že zemřel na Pasaaně.
⦁ Objetí Rey a Leii.
⦁ Honička na Pasaaně. BB-8 odpaluje jednu z nádob z festivalu jako clonu.
⦁ Chewie a Lando ve Falconu.
⦁ Y-wing, který pilotuje Zorii Bliss útočí na destruktor v závěrečné bitvě. Můžeme vidět ventrální mega-kanón schopný ničit světy.
⦁ Sebevražedná mise Finna, Jannah a spol. na orbacích (vesmírných koních - doslova :D ) v atmosféře Exogolu na povrchu destruktoru.
⦁ Rey v trůnním sálu druhé Hvězdy smrti čelí Kylo Renovi, kterého za chvíli probodne.
⦁ Finn na povrchu trosek Hvězdy smrti. Vypadá to, že křičí: "Rey!"
⦁ Kylo versus Rey ve Force Flash Fightu - Kylo ve svých komnatách na palubě destruktoru proti Rey na Kijimi nevykrývá Rein úder na podstavec s přilbou Darth Vadera. Všimněte si sithské dýky v Reině levé ruce. Tou byli zabiti její rodiče a pomocí ní má temnou vizi sebe sama.
⦁ Pasaana - Finn, Threepio, Poe a podle modré záře i Rey v Ochiho hrobce, kde najdou sithskou dýku a zaskočí je písečný had, na kterém se Rey projeví zdatná Force healerka.
⦁ Unknown Regions - další pohled na závěrečnu bitvu. Vidíme i X- a B-wingy.
⦁ Zbitý Kylo, zřejmě v závěru na Exogolu.
⦁ Exogol - Darth Sidious napojený na podporu života, kterého konfrontuje jeho vnučka, Rey, ještě před tím než se revitalizuje.
⦁ Rey se zažehnutým... Leiiným mečem si uvědomuje, že Ben Solo se k ní přidal zničit císaře.
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2019-10-23 16:22:03 | 0 0
DanielFF: Tak ono je vidět i z těch komentářů pod trailerem, že těch nespokojených fans je hodně a že to nejsou jenom nějaké tvoje osobní dojmy a teorie. Ale pro některé je asi čtení v AJ nad jejich síly.

Jinak trailer se mi celkem líbí. Pokud to nepokazí nějakou kravinou typu "Reylo" a nebudou to přehánět se SJW prvky, mohlo by to dopadnout dobře.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-10-23 13:54:51 | 2 1
DanielFF: Ale samozřejmě, že se o tom člověk chce bavit, ale to téma mu vydrží na mnohem kratší dobu, zvlášť když narazí na někoho se stejným názorem. Schválně se na to na internetu zaměř (můžeš klidně i tady na webu, nebo na nějakém konkurenčním o filmech) a zkus tam nají diskuze delší, než dva tři příspěvky, v nichž by lidé detailně rozebírali, jak moc byli z filmu nadšeni a co a jak konkrétně se jim na něm líbilo. Garantuju ti, že nenajdeš, nebo jen minimální množství. Většinou najdeš sólové pochvalné příspěvky, k jeichž dalšímu pitvání a rozvádění už prakticky nedochází, protože není proč. Ti, co souhlasí se budou o svém nadšení radši bavit s někým naživo a ti, co nesouhlasí se většinou vyjádří zvlášť a pochvalné komentáře ignorují, nebo na ně odkazují minimálně. Opačně to ale funguje úplně jinak. Nespokojení píší pořád znovu, mají potřebu svou frustraci ventilovat a rozebírat stále dokola, často cítí nutkání přesvědčit i ty spokojené, nebo nerozhodné a je jim prakticky fuk, jestli jim někdo oponuje, nebo přitakává, reagují na oboje a vydrží se "hádat" i si přitakávat mnohem déle. Nevím proč to tak je, ale prostě je. To je zkrátka lidská povaha a není to jen o filmech, najdeš to všude. Negativní zprávy mají vždy nejvíc komentářů a jsou nejčastěji sdílené a reprízované, jak na sítích, tak v televizi, nebo dalších médiích. Schválně, jestli jsi někdy ve zprávách viděl reprízu např. několik let starých záběrů nějakého českého medicínského úspěchu, který zásadně změnil moderní lékařství? Asi spíš ne. Ale takové povodně z roku 2002 ty se budou každoročně vracet ještě půl století...
mattysvk | Fandíme filmu
mattysvk | 2019-10-23 13:30:21 | 0 0
Inak odpoved na otazku, preco pisem z druheho uctu. Vytvoril som si novy, aby som zjednotil nicky na viacerych forach a k staremu sa zrejme nevratim. To len keby to niekomu prislo divne :)
mattysvk | Fandíme filmu
mattysvk | 2019-10-23 13:22:24 | 0 0
Keby inak niekoho zaujimal clanok, ktory som minule postoval a zle odoslalo link, islo o clanok s nazvom Why Star Wars: Galaxy’s Edge will be a long-term success for Disney - https://insidethemagic.net/201… />
A co sa tyka prijatia osmicky, ktore tak rozdeluje fanusikov, sam som zvedavy ako bude osmy diel prijimany s odstupom. Pretoze hoci si to mozno niektori nepamataju, u legendarnej patky to bolo svojho casu rovnake, vid http://www.acriticalhit.com/fa… a https://movieweb.com/empire-st…

Deviatka napovie vela. Finalny trailer sa nesporne vydaril a do kina nazenie mnozstvo divakov, a prave to ako sa v nom ukonci saga do velkej miery urci, ako bude s odstupom casu vnimana nova trilogia. Tak ako to svojho casu urcil Revenge of the Sith v pripade prequelovej trilogie.
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-10-23 12:56:11 | 3 2
DanielFF: Neber si to osobne, ale v tejto debate uz skutocne nemam chut pokracovat. Diskusia s niekym, kto neustale napada kredit svojho oponenta (najnovsie pre zmenu tvrdenim, ze som sa tym dopodrobna nezaoberal, hoci som ti dal jasne najavo, ze som o tom co-to cital) ma nenaplna a mozno je i chybou, ze som sa do nej vobec pustil. I napriek tomu ze mame odlisny nazor, ani raz som nespochybnil tvoju orientaciu v problematike a ze to mas nastudovane, nikdy som nevytiahol argument s tym, nakolko si alebo nie si fanusik ani nic podobne. Je irelevantne, ze konkretne toto sme si uz vyjasnili, podobne podpasovky, ktore si obhajujes tym, ze si tomu venoval dlhe a dlhe hodiny (a ktore si mozno ani neuvedomujes) ma spolahlivo odradzaju od dalsej debaty. Nepotrebujem, aby mi niekto pritakaval a suhlasil so mnou, aby som jeho nazor oznacil za kvalitny. No my dvaja zjavne nie sme naladeni na jednu vlnu a nikdy nebudeme.

Spike | Fandíme filmu
Spike | 2019-10-23 10:23:41 | 1 0
FIMI: RDJ by nebyl vůbec špatný. Třeba pašerák nebo excentrický kancléř nové republiky, který by pro cynickou hlášku a bombardování nepřítele nešel daleko. :D
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-10-23 10:05:55 | 1 0
Emma: Asi jsem to do určité míry špatně pochopil, uznávám, ale stojím si za tím, že když se člověk o něco zajímá, tak proč by se o tom neměl chtít bavit? Ten komentář vyznívá aspoň za mě tak, že se snaží všechny někam zaškatulkovat, a s tím zkrátka nesouhlasím.
Matty: Dobře, ty tím nechceš ztrácet čas, ale proč se o tom tedy tak dlouho bavíme, když ses tím ani dopodrobna nezabýval? Názor můžeš mít, jaký chceš, ale já v téhle souvislosti neřeším, kdo má jaký názor, což asi někteří pořád nechápou. V souvislosti s tím je ale jedna věc, která mě mrzí a mám pocit, že se zde projevuje. Podle mě má totiž spousta lidí pocit, že všechno ví nejlíp a všemu perfektně rozumí, přitom se tím do hloubky ani nezabývali (viz zmiňovaný průzkum, ale tahle problematika se týká v podstatě všeho v běžném životě, nejen Star Wars a Epizody 8 či samotných filmů). Někteří si asi myslí, že dělám to samý, ale já mám pravidlo, kterého se pevně držím- "když se o něco dopodrobna nezajímám, nedělám o tom žádné závěry". Proto se třeba vůbec nevyjadřuju k Marvelu- celkem se v něm vyznám, ale ne tolik, abych debatoval s někým o tom, jestli něco něčemu odpovídá atd. Tou problematikou ohledně přijetí Epizody 8 jsem se ale podrobně zabýval (nespočet prošlých recenzí, názorů, anket, osobních rozhovorů s lidmi a všímání si spousty souvislostí, o kterých už jsem mluvil). Ty říkáš, že se tím nechceš zabývat, ale proč se tedy o tomhle tématu tak dlouho bavíme? Asi už bych to taky ukončil, protože k tomu nemám už víc co říct. Ale ještě poslední věc, která alespoň podle mě svědčí o tom, že Epizoda 8 nebyla v souhrnu dobrý Star Wars film. Star Wars filmy totiž měly jednu pozoruhodnou vlastnost a to tu, že spojovaly lidi (děti a dospělý z různých kultur, různého pohlaví a různých názorů na určité věci). Epizoda 8 ale udělala pravý opak- rozdělila fanoušky takovým způsobem, že to ani prequely nepamatujou. A to aspoň podle mě říká celkem hodně.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-10-23 10:05:03 | 0 0
Spike RDJ by mohl v SW někoho hrát
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2019-10-23 01:44:04 | 0 0
Mám z traileru smíšené pocity. Ano vypadá to sice dobře ale na mě až moc chladně. Nevím, prostě mě to nijak zvlášť nesebralo. Možná to bude tím, že mě tato trilogie zase tolik neuchvátila. Lucasfilm musí po této epizodě začít hledat nový směr kudy se značka Star Wars vydá, protože jinak může tratit zájem diváků. U Disneyho budou rádi když tento díl překročí v tržbách miliardu. Nadějí může být film, který má produkovat Kevin Feige. Otázka je o čem to bude, koho si vybere za režiséra a kdo si tam zahraje.
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-10-22 22:45:44 | 3 1
DanielFF: Na otazku "A proč ztrácet čas negativními recenzemi?" ti odpoviem tolko, ze existuju aj prijemnejsie veci, ktorym sa da venovat, nez dookola analyzovat priciny dopadu osmej epizody, co hadam chapes. Sam som o tom co- to cital, ale skratka mi pripada, ze je cas posunut sa dalej. A tymto by som to uzavrel, nakolko v niektorych veciach sa skratka zjavne nezhodneme, pretoze ich vidime inak. Ale to je normalne a ja znova prenecham diskusiu dalsim.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2019-10-22 22:41:10 | 1 0
Za mě slabota, přijde mi že je to furt o tom stejném a oživování Palpatina mi přijde hloupý a ono to nakonec bude celý trochu jinak si myslim s ním.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-10-22 22:19:24 | 3 2
DanielFF: Ne, to, že SW bylo a stále je značkou atraktivní především pro děti opravdu není diskutabilní. Stačí zajít do jakéhokoliv dětského kolektivu a uvidíš sám. Najít v něm dítě, které nemá žádný předmět, kus oděvu, nebo hračku s motivem SW, je opravdu unikát. V tomhle SW nemůže konkurovat ani Batman, Spiderman nebo Hello Kity (a že to jsou hodně silní soupeři).
Jo a doporučuju si pořádně číst komentáře, protože BSaR opravdu nemluvil o tobě a tvém názoru, ale obecně o tom, že spokojení diváci nikdy nebudou popisem své spokojenosti trávit tolik času, jako ti nespokojení ventilací své frustrace, proto není směrodatné posuzovat oblíbenost kontroverzního filmu (jakým zmiňovaný díl SW určitě je) podle toho, kdo o něm co napsal na internet/youtube/diskuzi. V případě snímku, který takhle radikálně rozděluje diváckou obec se zkrátka a dobře vždy dočteš více negativních, než pozitivních reakcí a to bez ohledu na to, který "tábor" je početnější.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-10-22 21:01:33 | 1 3
bSaR: "Proč pravdu nemá? Jednoduše proto, že spokojený divák, uživatel, volič nemá takovou potřebu sáhodlouze diskutovat a vytvářet obsah, který do detailu vystihuje každou část filmu." Evidentně jsi nepochopil, co jsem se tady snažil říct, a pravděpodobně nejsi sám. Můj subjektivní názor na film je můj subjektivní názor na film a do toho, co jsem všechno psal, tenhle subjektivní názor nezapadá, protože jsem o něm nemluvil. A že někdo je s něčím spokojený nebo ne se podle tebe odvíjí od toho, jestli má pravdu? Jako vážně? Navíc, kdo by měl větší potřebu to rozebírat než někdo, kdo je fanoušek a koho to zajímá? Zbytek bych chápal, ale je dobrý ještě poznamenat, že ta značka sice byla původně zamýšlená primárně pro děti, ale máš pocit, že z toho nakonec vznikla značka primárně pro děti? Když jsou téměř v každé epizodě useknuté končetiny a Anakin je v Epizodě III spálenej skoro na uhel? No nevím teda, dost diskutabilní :D
Matty: Co by tedy podle tebe mohly být jiné faktory v případě Galaxy´s Edge? A je potřeba uvést, že to je v rámci Disneyho parků, které mají pravidelně velkou návštěvnost. Ohledně hledání těch recenzí- Proč bys to měl dělat? No proč asi? Pokud chceš vědět, jak to velká část fanoušků s tímhle filmem opravdu má, tak proto. Někteří mají pořád ten pocit, že mluvím ze svého osobního přesvědčení, ale já jsem se tímhle tématem do hloubky zabýval hodiny, dny, měsíce, protože mě to zajímalo. A proč ztrácet čas negativními recenzemi? To je zase zaměňování objektivního a subjektivního přístupu. Když chci přeci zjistit, jak to je, tak proč by mi mělo dělat problém to, že čtu převážně negativní recenze nebo to, že se věci v nich opakují? Snažím se přece udělat nějaký průzkum, jak se to fanouškům v celkovém součtu líbilo, ne zkoumat, jestli se nějaké názory opakují (přičemž když se opakují, tak na nich asi něco bude mimochodem). Já nemám problém s tím, že vidíš některé věci jinak, ale vidím právě problém v tom (ne)rozlišování objektivního a subjektivního přístupu. Nebo jestli to nebylo nejprve z mých příspěvků tak zřejmý, nevím. (mimochodem ještě ty hračky, o kterých jsem mluvil, byly hračky právě k Epizodě 8, takže tady je ta spojitost s filmem snad jasná)
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-10-22 19:37:07 | 2 1
DanielFF: To ze nic nie je ciernobiele som sa snazil naznacit uz ja svojim prispevkom. Za vsetko co si napisal by som vypichol poznamku o Galaxy´s Edge, co je sice logicka domienka a do istej miery suhlasim, ze by to tak bolo, no stale je to len tvoja domienka a nemozes to tvrdit s absolutnou istotu. Vtip je v tom, ze obaja mame tuto temu zjavne nastudovanu do trochu vacsej hlbky, no vacsie suvislosti tu zjavne vidis iba ty a ja som podla vsetkeho iba zaslepeny fanusik, ktory vidi len to co chce vidiet a odmieta sledovat dookola dalsie a dalsie negativne recenzie. :) Naco by som to mal inak robit? Bezne venujes hodiny negativnym analyzam niecoho co ta bavi, v ktorych sa navyse casto opakuju tie iste argumenty? My dvaja sa bavime len preto, lebo narozdiel od haterov sa aspon snazis rozumne diskutovat, co rozhodne ocenujem. A to ze obaja vnimame pomerne komplexnu problematiku trochu inak...nie je vlastne az tak prekvapive. Bezne sa stava ze na nejaku temu vychadzaju navzajom protichodne studie od renomovanych osob a to je v poriadku. Jedine co mi vadi, ze sa neustale snazis spochybnovat druhe osoby tvrdenim o objektivnej pravde. Objektivna pravda je ze The Last Jedi vysiel v roku 2017 a ze ide o pokracovanie A Force Awakens. Objektivnou pravdou je napriklad aj to ze po uvedeni filmu spadli predaje hraciek. To ze spadli kvoli osmej epizode je skratka obycajna dedukcia.

Inak bSaR to napisal velmi dobre a suhlasim, ze znacka na tom nie je prave idealne, no dovody su ovela komplexnejsie. Jeden film skutocne nedokaze takymto sposobom znicit, respektive poskodit takuto silnu znacku. Nepodarilo sa to napriklad ani Transformerom, kde kvalita upadala uz od druheho dielu, no az pri piatom divaci povedali definitivne dost.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest