Komentáře 30

Marro | Fandíme filmu
Marro | 2019-10-07 15:52:36 | 0 0
Veľmi sa teším na ďalšiu epizódu. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne s Rey. Každopádne si ako darček určite doprajem zberateľskú figúrku na pamiatku - https://www.gameroom.sk/eshop/… />
Mimochodom páči sa mi, ako nechávajú diváka v napätí ohľadom Rey. ;-)
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-08 20:28:36 | 0 0
Mysule: Dobré postřehy. To s tou Rey, že by mohla být "vědeckým výtvorem", by mohlo některé věci vysvětlit, otázkou je, jestli to tak opravdu bude. Každopádně i kdyby měla takový potenciál, tak by pořád nějaký ten trénink potřebovala. Člověk se nenarodí s tím, že už dopředu něco opravdu umí. Může se narodit s tím, že má pro něco velké předpoklady, nicméně i tak to musí trénovat. To by jinak musela být fakt nějaký robot nebo dokonalý klon někoho s již vštípenými schopnostmi, což se trochu podobá té tvé teorii :D Ale těžko říct, jak tohle vysvětlí, nebo jestli vůbec, to je taky otázka :D Ale ještě je taky super všechno, co jsi zmínila v tom posledním odstavci, jsem rád, že tady ještě někdo vnímá tyhle věci :)
Matty: Taky jsem říkal, že určité věci George Lucas upravoval ještě za pochodu a jedna z těch věcí jsou i ta rodinná provázání, nicméně velkou část ostatních věcí už tak nějak promyšlené víceméně měl, jako vývoj Luka (minimálně pro původní trilogii byl hlavní postavou) a celkově přibližně věděl, kam to má jít, jen ty vzájemné rodinné vztahy doplnil až později. A co se týká toho tréninku Luka, že taky netrénoval na Dagobah s mečem atd., tak je někde v kánonu už dlouho zaznamenáno, že Epizoda V se odehrává v rozmezí minimálně jednoho měsíce (bylo to možná i víc, přesný číslo si teď z hlavy nevybavuju). A je dokázáno, že z Lukova výcviku na Dagobah jsme neviděli všechno- jedním příkladem je vynechaná scéna s Yodou, kde Luke trénuje reflexy a spojení se Sílou (je to myslím i na youtube), a pak zde byla jedna epizoda z minisérie Forces of Destiny, ve které Luke také trénoval a tuto pasáž jsme ve filmu neviděli. Pokud se tedy odehrává Epizoda V minimálně v rozpětí 1 měsíce a více, a je dokázáno, že jsme z jeho tréninku neviděli všechno, tak je vysoce pravděpodobné, že jsme neviděli ani to, když zrovna trénoval se světelným mečem. Navíc podle nového kánonu Luke mezi Epizodami IV a V trénoval v boji se světelným mečem, když se snažil zjistit více informací o Jediích (hledal jejich staré chrámy atd.). Je to sice něco, co vzniklo až později, nicméně je to kánon, čili se to stalo. A o jeho zničení Hvězdy smrti, to nebylo nic zas tak složitého vzhledem k tomu, že měl velký potenciál v užívání Síly. Když jsi citlivý k Síle, dokážeš jí vnímat a cítit. To mu radil duch Obi-Wana, aby udělal a to samé také radil Qui-Gon Anakinovi před závodem kluzáků. Když jsi citlivý k Síle, dokážeš jí cítit i bez tréninku, zato třeba to Ovládání mysli, to už je jiný kafe.
Co se týká George Lucase, máš pravdu, že od produkce prequelové trilogie udělal několik chybných rozhodnutí a to nejenom ve Star Wars (např. mimozemšťané v Indianu Jonesovi 4 byli taky jeho nápad). Bohužel, chybné rozhodnutí bylo i to, že do čela Lucasfilmu vybral Kathleen Kennedy, která sama potvrdila, že není fanynkou Star Wars. Přes všechna tato chybná rozhodnutí nicméně George stále prokázal, že ve psaní příběhu jako takového je mistr, čili při té koupi Star Wars a jeho návrhů pro novou trilogii mohli třeba některé věci upravit nebo vylepšit, v tom bych problém neviděl, ale úplně zahodit jeho plány (alespoň z drtivé většiny) a vymýšlet něco zcela nového za zběsilého pochodu, to byla zkrátka velká chyba.
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-09-08 18:49:48 | 1 0
V predoslom prispevku mi zle skopirovalo odkaz, postoval som link na clanok The Story Of The Darth Maul Game That Never Came To Be.
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-09-08 18:48:18 | 1 0
DanielFF: Originalnu trilogiu nemal Lucas naplanovanu od sameho zaciatku. Povodne cely koncept vyzeral inak a Lucas prisiel az dodatocne s viacerymi zmenami. V case Novej nadeje nemal ani tusenie ze Vader bude Lukov otec a ani to ze Leia bude Lukova sestra (preto ten naznak lubostneho trojuholniku). Vsetko sa zacalo krystalizovat az v Imperiu a to preco je ten diel dnes prijimany tak dobre nie je ani tak jeho zasluha ale zasluha mnohych dalsich, co su pod nim podpisani. Jeden z dovodov preco sa my dvaja zrejme nezhodneme je, lebo zastavas nazor "nikdo nerozumí Star Wars líp, než George Lucas" Kiez by to bola pravda, no hoci ho ako tvorcu celej znacky uznavam, casom trochu stratil sudnost, co dokazuju nielen jeho pocetne a casto nezmyselne upravy povodnych dielov, ale aj viacere historky ako tato - https://www.gameinformer.com/b… Prequelovu trilogiu mal logicky daleko premyslenejsiu od sameho zaciatku a napriek tomu sa ich nepodarilo dokonale prepojit a vzniklo mu tam viacero dier (aspon z pohladu filmov, ako napriklad to, ze jeden zo surodencov si svoju matku pamatal, druhy nie)

Mimochodom, ani Luke nemal v prych dvoch dieloch ziadny vycvik s mecom (jeho anabaza na Dagobah mu v tomto smere vela nedala, respektive film to neukazal), o Sile ani nepocul a napriek tomu dokazal sam zlikvidovat Hviezdu smrti a neskor sa postavil Vaderovi. Rey sice dokazala porazit Kyla, no len preto ze bol vyrazne oslabeny (fyzicky, aj mentalne), a povedzme si pravdu,nie je to ziadny Vader. Jej sposob boja so svetelnym mecom ma kazdopadne daleko od idealu a pripomina skor pohyby ktore mala naucene so svojou palicou. Predpokladam ze v deviatke to moze byt ine, daleko vyladenejsie a nepochybujem, ze sa viac dozvieme o jej minulosti a spojeni so Silou, co uz bolo nakoniec naznacene.
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2019-09-08 18:20:42 | 0 0
Ohledně Rey a jejích Mary Sue schopností. Já jsem to pochopila tak, že když se jí tehdy Kylo Ren snažil dostat do hlavy, pomohl jí omylem "nakopnout" její schopnosti používat Sílu. Někde tam potom i říkala, že se v ní probudilo něco co tam vždycky bylo, a ona si s tím neví rady, nic z toho nechce. Takže to vypadá, že předtím ty schopnosti měla nějak potlačené. Tady zatím nevíme, jestli je potlačila sama kvůli nějakému traumatu, nebo jí někdo částečně vymazal paměť. Pořád se kloním k teorii, že Rey je přeživším subjektem z pokusů s cílem vytvořit extrémně Force sensitive bytosti. Možná, že konečným produktem budou Sith Troopers. Rey by mohla být takový prototyp, který je sice vysoce citlivý na Sílu, ale má svou hlavu, zatímco konečný produkt má být někdo, kdo je citlivý na Sílu a zároveň i snadno ovladatelný, poslechne jakkoli blbý a nemorální rozkaz.
Že Rey uměla řídit Falcona bylo vysvětlené tím, že pilotovala menší lodi (přímo to tam řekla). Prostě když umíš řídit malé auto, tak nějak uřídíš i náklaďák.
Kyla porazila díky tomu, že byl jednak zraněný, druhak ji měl přivést Snokovi a ne zabít, takže se držel zpátky.

Zničení lodi nárazem v rychlosti světla jsem si vysvětlovala tak, že prostě ta loď ještě úplně nezmizela z normálního prostoru do hyperprostoru, že nebyla plně "odhmotněná" nebo jak to popsat. Možná je to pořád nekanonická blbost, ale jakožto ne-nerd jsem si to objasnila tímhle. Zároveň by to i vysvětlilo další námitku - proč se taranování při skoku do hyperprostoru běžně nepoužívá. Protože je naprostá haluz trefit při takovém zrychlení s "odhmotňující se" lodí jinou loď.

K té nasranosti fanoušků ještě nepadlo, že nemalý počet znechutilo i cpaní SJW prvků do filmu, který by měl být hlavně únikem z reality, a ne připomínkou kvót na ženy a menšiny a dalších politizovaných témat. Nemalý počet fanoušků naštvalo, jak oblíbené postavy z původních Star Wars umírají, že Luke je životem semletý dědek a ne ten Luke z původní trilogie, který dokázal vidět dobro i ve Vaderovi...
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-08 16:46:29 | 0 0
Vault13: Chápu, jak to myslíš a z určitého pohledu máš pravdu. Nicméně, I když může mít Rey předpoklady na základě svého původu, tedy, že může velmi dobře ovládat Sílu a bojovat se světelným mečem, tak k dosažení tohoto svého potenciálu stejně potřebuje pořádný trénink, bez tréninku to zkrátka nejde. A právě o to běží, že ona v podstatě za oba dva filmy žádný trénink neměla, nicméně všechno zvládá sama od sebe na takové úrovni, jako kdyby ho měla. Jistě, s tím jejím původem se ještě dá něco udělat a mohly by se oba dva uvedené problémy ještě nějak vysvětlit. Ovšem jeden z mála způsobů, nebo možná i jediný, jak tohle vše uspokojivě vysvětlit, je, že zamlada byla Jedi, nicméně někdo jí vymazal paměť. Ať už to ale budou vysvětlovat jakkoli, tak to bude velmi problematické a to z toho důvodu, že celá nová trilogie nebyla dopředu naplánovaná (bylo to potvrzeno už mnohokrát). A to je ten nejzásadnější problém celé této trilogie. U předchozích dvou trilogií je měl George Lucas obě naplánované několik let dopředu. Je sice pravda, že něco upravoval ještě za pochodu, nicméně základní kostru obou trilogií již v podstatě měl. A měl základní kostru i pro tuto novou trilogii. Návrhy pro novou trilogii předal taktéž Disneymu spolu s prodejem, nicméně Disney a nová šéfka Lucasfilmu se je rozhodly nevyužít. A to byl základní kámen úrazu, protože nikdo nerozumí Star Wars líp, než George Lucas. Jistě, v případě prequelů se dá diskutovat nad samotným provedením, nicméně z hlediska příběhu se myslím všichni shodnou na tom, že šlo v celku o epický příběh. Nicméně nové vedení Lucasfilmu se rozhodlo, že jeho návrhy pro novou trilogii nepoužijí- a jak teď chcete za tak krátkou dobu přijít s dokonalým příběhem, který úctyhodně naváže na původní filmy? V tak krátkém rozmezí (přibližně tak rok a půl, možná i ještě méně) to zkrátka není možné a nyní se to silně projevuje. Místo, aby zde byl plán, tak J.J. Abrams přišel s tím, co on považoval za správné, pak přišel Rian Johnson, který návrhy Abramse na Epizodu VIII ignoroval a udělal si jí podle sebe, a nyní se Abrams zase pokusí navázat na své původní návrhy a zároveň přitom nějak prokličkovat mezi nápady Riana Johnsona. A proto také takhle trilogie logicky nemůže být z hlediska příběhu kvalitativně tam, kde předchozí dvě trilogie, jelikož nebyla předem připravená a ani v sobě nemá téměř žádný přínos od George Lucase, který měl ve svých návrzích opravdu zajímavé nápady.
Vault13 | Fandíme filmu
Vault13 | 2019-09-08 15:46:25 | 0 0
DanielFF: Ohledně Rey a toho, jaký je to "Mary Sue" charakter...podle mě jsou všechny nebo většina výtek týkajících se tohoto neopodstatněné. Já to beru takto:

Epizoda VII se nejmenuje SÍLA SE PROBOUZÍ jen tak pro nic za nic. Probouzení Síly i to, jak jí to jde s mečem, jsme u Rey postupně viděli v EP VII i VIII. Přece pokud je Rey nějak výjimečná původem (a zatím tomu alespoň podle mě vše nasvědčuje), tak by byla škoda to vybalit hned na začátku její cesty z Jakku. Já jsem už od EP VII její postavu obhajoval právě z tohoto důvodu. Strašně hodně to od různých kritiků schytala za to, jak začala sama intuitivně používat Sílu, jak uměla bojovat se světelným mečem, ale ti kritici podle mě vůbec nebrali v úvahu to, že to je právě to tajemství, které bude postupně odkrýváno. V EP VIII toho moc, pravda, odkryto nebylo, ale o to více se musí Abrams snažit na tyto Reyiny schopnosti nějak adekvátně odpovědět v poslední epizodě téhle sequelové trilogie. Já doufám, že se mu to povede a že zpětně docením i VIII, u které je ale prostě pár WTF momentů, které ten film zkazily a nedávají moc smysl.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-08 14:23:27 | 0 0
Matty: Nevidím důvod, proč by to nešlo tady, přeci jenom už jsme sem oba pár delších slohů napsali :D
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-09-08 13:45:32 | 1 0
DanielFF: Obavam sa ze to by bolo na dlhsie a tu sa mi do toho velmi nechce :) Pokial poznas idealnejsie miesto na vzajomnu diskusiu, kde vymena nazorov prebieha podstatne rychlejsim sposobom, nebranim sa tomu.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-08 08:33:08 | 0 0
Kaja33: A s tím Ovládáním mysli v poušti to víš jistě? Protože to vždycky fungovalo tak, že ta osoba, na kterou to Ovládání mysli působilo, zopakovala nejprve ten rozkaz a až potom to udělala, nicméně pokud se bavíme o tom sběrači, co chytil BB-8 do sítě, tak Rey mu nejprve něco říká a on nereaguje. Rey pak přiběhne k BB-8, pomáhá mu se dostat z té sítě a pak na toho sběrače ostře promluví se zdviženým prstem. A ten sběrač si na následek toho prostě jen nějak odfrkne a odejde pryč. Jestli máš na mysli tuhle scénu, tak to moc tedy jako Ovládání mysli nepůsobí a mám pocit, že ani žádné oficiální zdroje o tom takhle nehovořily (žádné informace o tom ze strany Lucasfilmu a co si pamatuju, tak ani v knižním přepisu Epizody VII).
Matty: Tak aspoň jsme si to už nějak vzájemně vysvětlili ;) Jen mě ještě zajímá tohle: V čem spatřuješ ten funkční příběh a postavy v tom filmu? To bych také rád s někým probral, kdo je opačného názoru.
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-09-08 00:13:04 | 1 0
DanielFF: Inak co sa tyka Rey, tam by som si pockal na finalnu epizodu, kym by som vyriekol ortiel. Minulost tej postavy stale nebola dokonale objasnena, takze by som s urcitostou netvrdil ze ide o chyby.
Matty | Fandíme filmu
Matty | 2019-09-08 00:05:21 | 1 0
DanielFF: Nikde som netvrdil ze s tou rychlostou svetla nemas pravdu, ale ako som sa ti sam snazil vysvetlit, tieto veci pre mna nie su dolezite z hladiska kvality filmu. Samozrejme beriem ze su ludia, ktori to takto nemaju, ale pokial za mna funguju tie skutocne dolezite veci (pribeh a postavy), podobne problemy skratka dokazem odtolerovat. V tomto je aj rozdiel medzi tebou a mnou.

Pokial ti ide o semantiku, tak ano, mohol som sa opytat aj tymto sposobom. Takisto som nikdy netvrdil, ze su tvoje argumenty nezmyselne, naopak ocenujem ze si si dal pracu a napisal to relativne zmysluplne. Ale pokial odhliadnem od YouTube videii a diskusii, kde som ti dal jasne najavo, co si myslim o ich vypovednej hodnote, ten zvysok viac nez cokolvek ine vypoveda o tom, ze mnohi fanusikovia nie su uplne spokojni s novym smerovanim znacky ako celok a nie o tom, ze priamo nenavidia Epizodu VIII - ja som napriklad na internete videl aj anketu fanusikov o najlepsi Star Wars film, kde bola Epizoda VIII dokonca chvilu na cele, no je mi jasne, ze to samo o sebe vobec nic neznamena.
Kaja33 | Fandíme filmu
Kaja33 | 2019-09-07 22:38:50 | 0 0
DanielFF: díky za komentář. Jak jsem psal, už si detaily nepamatuji, musel bych to vidět znovu, abych to mohl tak detailně posuzovat a diskutovat o tom. Pokud ta loď již vstoupila do hyperprostoru, neměla by asi nikam narazit. Leda by vystoupila znovu těsně před nepřátelskou lodí. [A nebo to funguje jinak a trasa v normálním prostoru musí být vždy volná od jiné hmoty, jinak by v SW Solo mohli letět z Kessel rovně pryč přes blokádu a planetky a ne hledat trasu a kličkovat a pohybovat se jen krátkými skoky]
Reypoužila mentální trik už předtím, když zachránila BB-8 před sběrači. Sílu používala a nevěděla o tom. Tak rychlý progres ale je zarážející. Časový odstup se mi ovšem zdál mnohem větší. Ale co píšeš je celkově zajímavý postřeh. Někdy se na to znovu podívám.
Co jsem nepobral byla v E7 ta Starkiller. I s přihlédnutím k pohádkovosti a nefyzikálním zákonům, pořád mi to přišlo přitažené za vlasy (nap. kam tu vysátou hmotu hvězdy dali, aby se jim z toho neudělala neutronová hvězda nebo černá díra, aj.).
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-07 20:55:50 | 1 1
Kaja33: Ahoj. S tou rychlostí světla na to nejdeš špatně (btw. konečně někdo přináší své názory, nad kterými můžeme diskutovat :D), nicméně do té rychlosti světla se skočí během jedné, maximálně pár vteřin. V tom filmu je vidět, že ta loď skočí do toho hyperprostoru, není tedy následně vidět, a pak až je vidět ten náraz. Z toho důvodu tedy muselo dojít k tomu nárazu už, když ta loď byla v hyperprostoru, což je zkrátka nesmysl vzhledem k tomu, že to je v kánonu nastaveno jinak. Ale dobrý příspěvek, aspoň se nad tím snažíš přemýšlet.
Pozastavil bych se nad tím, že Epizoda 8 podle tebe dávala smysl. Nechci tě zklamat, ale je tam opravdu hodně věcí, které smysl nedávají ať už ve filmu samotném, nebo v jeho provázanosti s Epizodou VII a s celkovým kánonem. Jako příklad uvedu Rey. Rey byla nejprve na začátku Epizody VII pouhou sběračkou na Jakku, která se ale o sebe uměla postarat. Zároveň uměla sama od sebe pilotovat Millenium Falcon jako profík, což tady už trochu drhne, ale dá se to ještě nějak vysvětlit. Co už se ale logicky vysvětlit nedá, je celý její další vývoj. Na začátku Epizody VII jsou podle ní Jediové a Síla mýtus, je to jen něco, o čem slyšela. V poslední třetině filmu nicméně dokáže pomocí Síly udělat na stormtroopera Ovládání mysli, zničehonic. Přitom 24 hodin předtím ani nevěděla, že Jediové a Síla existují, zajímavé :D A pak také dokázala porazit Kylo Rena, který trénoval většinu života nejprve pod Lukem, a poté pod Snokem, Rey podle všeho trénovala sama v poušti s klackem :D Nicméně Kylo byl zraněn, takže tam by se jí daly připočíst nějaké ty body k dobru. Problém byl ale v tom jejím vývoji v oblasti Síly, který přišel zničehonic a nebyl vysvětlen (mluvím o tom Ovládání mysli). A právě to byla jedna z věcí, kterou Epizoda VIII potřebovala zodpovědět, aby to, co se stalo v sedmičce, dávalo smysl. Byla jako malá Jedi, ale někdo jí vymazal paměť? Nebo k ní mluvil duch Obi-Wana a poradil jí, jak to Ovládání mysli funguje, protože on v tom byl mistr a kdo ví, možná jsou i nějak příbuzní? Způsoby tohohle typu to mělo být vysvětleno, aby se ospravedlnilo to, co se stalo. Nicméně v Epizodě VIII se stal pravý opak naprosto ve všem. Nic z toho, co Rey v sedmičce dokázala, nebylo vysvětleno a ještě ke všemu, Rey nedostala v podstatě od Luka v Epizodě VIII žádný výcvik, nikdo jí netrénoval a přesto na konci filmu dokáže pomocí Síly zdvihnout obří hromadu balvanů a porážet profíky v boji se světelným mečem. A to si ještě musíme uvědomit, že Epizoda VIII se odehrává hned po Epizodě VII, čili kdyby se tyhle dvě Epizody odehrávaly řekněme v rozmezí dvou týdnů (mohlo by to tak odpovídat), tak na začátku jednoho týdne si Rey myslí, že Jediové a Síla jsou mýtus, a na konci druhého týdne ovládá Sílu jak Jediové po mnohaletém tréninku? Tohle celý je zkrátka jedna velká díra ve scénáři, jedna z mnoha. A stalo se tak díky tomu, že Rian Johnson nevzal v potaz nic z návrhů, které mu J.J. Abrams dal, on si udělal všechno podle sebe a to je jeden z důvodů, proč má v sobě ten film tolik problémů.
Kaja33 | Fandíme filmu
Kaja33 | 2019-09-07 19:28:34 | 2 0
Ahoj. Myslím, že tato diskuse odradila většinu fanoušků od chuti podělit se o své názory v diskusích o SW :D Detaily E8 si už moc nepamatuji, ale myslím že zničení Destruktoru taranováním při přechodu na nadsvětelnou rychlost došlo ještě před dosažením té rychlosti a otázka štítů mi přijde irelevantní vzhledem k hmotnosti obou lodí. Spíš se divím, že se nevyužije možnosti vynořit se z hyperprostoru uvnitř nepřátelské lodi a tím ji zjičit. Pokles zájmu o SW a doprovodné produkty nepřikládám E8, ale přesycením SW obecně, je toho moc a moc často.

EP8 byla jiná, než bylo očekávání, ale dávala smysl. Možná lepší než plácat se dokola v tom samém. Jak 7 opakovala 4, tak 8 shrnula a odbyla si 5 a 6 a pak šla dál, opustila opakování schémat, aby mohla začít něco dalšího a dát všemu vyšší smysl. Konec Snokea ukázal, že to není ten ultimátní nepřítel do závěru E9, ale že je nedůležitý (co byl zač se snad ještě dozvíme) a E9 může vyprávět něco zásadnějšího. Film říká, že Jedijství selhalo a než se dětinsky pokoušet o jeho restaurování, je třeba hledat jinou cestu.

Kdyby byla Rey "něčí" dcera, bylo by to už dost trapné. Že její rodiče byli "nikdo důležitý", mi pro ságu přijde mnohem lepší řešení. Jedinci s afinitou k síle nemusí být stále z nějaké významné linie, mohou to být chudáci co někde zametají chodník nebo sbírají odpad vpoušti. Pokud se ukáže, že je přeci jen něčí dcera, bude to pro mě zklamání.
Kromě toho jsou tu i ty ostatní možnosti. Mohla být odložená a tito rodiče mohli být jen pěstouny. Také může být vnučka někoho významného (Obi-Wan, Anakin?), zatímco rodič nebyl nikdo významný. A samozřejmě může být produkt Palpatinových pletich nebo klonovacích experimentů. Mohl si dát naklonovat z biologických zbytků nového Vadera, nebo využít useklou Lukeovu ruku nebo najít hrob Anakinovy matky. Narozené děvče by nechtěl a to by mělo být odstraněno, ale mohlo by skončit u pěstounů (viz Plaváček). Mohl vlastně usilovat o naklonování a vychování celé jednotky nových Anakinů Skywalkerů :D

Titulní Skywalker může být kdokoli z příbuzenstva, od Kyla až po nového Vadera. Nebo se může objevit i "otec" Anakina, sázím spíš ale na nějaké nové galaktické "hnutí", které se tak pojmenuje.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest