Recenze: Venom

Komentáře 22

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-10-13 17:39:44 | 0 0
TucnakNik: Jo sektářského vůdce. A nevolit, že není cesta. Chlapče naopak. I nevolit je "volba". A zrovně v tomhle případě docela zásadní. Protože nejít na film do kina, se tu nerovná tomu, že bych nešel k volbám. Ale naopak k tomu, že jdete volit jinou stranu. A já určitě nebudu volit podporávání Aradovi produkce. Když se nás takhle sejde víc, film propadne. A pak se výsledek dostaví. To vážně není jako ve volbách, jde se tvůj nevolený hlas procentuálně rozloží mezi všechny.
Cvok: Jasně, jelikož jsem film neviděl, tak nemá můj názor co se kvality filmu týče hodnotu. ALE, kde já tu hodnotím kvalitu filmu? Já tu hodnotím Aradovu produkci jako takovou. A co tak vidím jsme viděli všichni a na její kvalitě se shodneme. Takže kde je tvůj argument? Nebo snad chceš říct, že kvůli tomu budeš celou situaci ignorovat a Arada tupě podporovat jen proto, že jsem film neviděl?
Pokud ano, tak potěš koště.

Jako asi takhle. Jasně, film jsem neviděl, nemám právo ho hodnotit. Ale Aradovu dosavadní produkci jsem viděl DOST dobře, takže mám plné právo ho kritizovat a lidem jeho další produkci nedoporučovat. VEŠKERÉ dosavadní hodnocení Venoma potvrzují, že je to další "Made by Arad". A to plně stačí abych věděl, že žádný zásadní zlom se v jeho tvorbě nekoná. A i kdyby Venom nějaké menší kvality měl, URČITĚ nejsou tak zásadní proto abych Aradovi pomohl zafundovat jeho další plány, které s dalším a dalším dnem kdy Venom vydělává, vypadají čím dál hrozivěji.
Naposledy jsem slyšel, že už si v Sony pohrávají s myšlenkou, že resuscitují i tu vlastní Sinister Six, nehledě na to, že si pro ní prokazatelně připravuje půdu Marvel v rámci MCU. Takže se tu prokazatelně Marvel začíná ignorovat. A už jsme jen krůček od toho aby se Sony kompletně trhlo. Že to zní dobře hoši. Hurá na Venoma do kina. :P

Uzavřel bych to následujícími slovy. Venom jako film, prokazatelně není věc nikterak zásadní. Takže i kdyby měl "několik světlejších bodů" sebevíc, nic z toho nestojí za podporování toho co se rodí v Aradově hlavě. Vážně ne.
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2018-10-13 14:24:50 | 0 0
Jak píše TucnakNik pode-mnou, každy by si měl udělat názor sám. Nejednou se mi líbil film, na který většina nadávala a stejně tak naopak. Ukulelembo sice píše hezký argumenty, ale odrazuje od filmu, který ani neviděl a tím pro mě osobně ztratili svou váhu. Možná si kvůli němu zajdu na Venoma ještě jednou :D :D
Pokud tě film lákká a a chceš ho vidět, určitě běž. Osobně jsem už v kině viděl mnohem ale mnohem horší filmy jako Herkules: Zrození legendy :D :D Venom není špatnej, nejspíš to nebude nejlepší komiksovka roku ale ani ne nejhorší.
TucnakNik | Fandíme filmu
TucnakNik | 2018-10-13 13:58:30 | 1 0
Každý by měl hodnotí podle vlastního úsudku s zážitků, to vždy Fimi říkáš, tak bys to měl zastávat. Chápu argumenty ukuleleho, ale ten postoj trošku mi připomíná sektářského vůdce který radí a říká lidem co dělat. Každopádně postoj a práce Arada je evidentně špatná, nesouhlasná s tím co by fanoušci očekávali a to je špatně. Bohužel si myslím že Sony se toho jen tak nevzdá, stejně jako Fox by se nevzdal F4 i přes to, že jim to s nimi nešlo. Je to jak lidé co nechodí volit protože nechtějí podporovat určitou stranu, a neuvědomí si že cesta není nevolit.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-10-13 10:32:38 | 0 0
na jednu stranu ten film chci vidět, ale na tu druhou mi ukouleleho (promin) argumenty dávají smysl.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-10-12 22:23:26 | 0 0
Carnage: Tak, já neříkám, že Marvel by dodal toho opravdu absolutního Venoma. Ale nemám pochyb o tom, že by byli schopni dodat lepší film. Při nejmenším Feige opravdu ví co dělá. V porovnání sním Arad je producentsky naprosto bezradnej a nejradši by Feigemu lezl do prdele. Ostatně už od chvíle kdy se o prapůvodně prohlašovaném Rku začalalo pochybovat a z filmu se začal dělat přídomek MCU, jsem věděl, že je zle. A že místo vlastní originální vize, která se pokusí stát na vlastních nohách, se dočkáme další Soňácké ždímačky, která se poveze na vlně úspěchu MCU.
Teď mě bolí, že než se lidi "probudí", Arad a spol, vykostí Morbia, Carnage, pravděpodobně Kravena i mou milovanou Black Cat, kterou bych teď naopak vážně rád viděl v MCU randit s Parkerem, než nějakou originální Michelle. Přitom stačilo aby Venom propadl, a celé tohle zlo mohlo být utnuto už v zárodku. Teď nezbívá než si to "užít". A modlit se ať to vážně vyhoří co nejdřív.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2018-10-12 21:49:56 | 0 0
ukulelembo: Víceméne s tebou souhlasím, ale např. hodně filmů od Marvelu mi nepřineslo ten pocit splnění fanouškovskýho snu ale zase srovnávat to s mírně nadprůměrným Venomem nejde. Parasyte je každopádně moc fajn anime. A nechci se s tím spokojit, ale pořád mam trochu naději na lepší pokračování. Pokud se nepovede nebo bude stejný tak fanoušci to Sony dají jasně najevo a věřím že s tím bude konec jako když celkem zajímavý start Amazing nakonec skončil na tom, že dvojka byla shit. Navíc pořád sem nikde nečetl, že by se Hardy vyjádřil že do dvojky fakt pujde. Přijde mi že to vzal jako takovou jednorázovku pro syna.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-10-12 21:44:37 | 0 0
Carnage: Znovu opakuji. Nejde o to, že nedoporučuju film. Spíš se zeptej sám sebe: "Je ten film hoden toho co bys od komiksového Venoma čekal?" "Splnil ti tvé největší fanouškovské sny?" "Přeješ si vidět další pokračování a k tomu celý provázaný svět, který se ponese v nanejvíš v TOM SAMÉM duchu a kvalitě?" (lepší to vážně nebude tomu věř, ledaže by se stal zázrak a Arad měl super šťastnou ruku).
Pokud dokážeš odpovědět na všechny tyto otázky kuleřvoucí ANO, pak svůj odmítavý postoj možná přehodnotím. Ale co tak čtu tvoje vyjádření níže, tak sám vlastně tápeš a hledáš těch pár zrníček co na filmu bylo dobrých, nemluvě o tom, že už teď o pokračování pochybuješ. Jako sorry, ale tohle "spokojování s málem" který jako postoj všichni pomalu zastávaj, nám ještě hodně přijde draho. A já se s tím smířit nehodlám.
Dejte mi pořádný film s opravdovým Venomem. Tohle lejno, so sem kydl Arad mi už od trailerů spíš než Venoma, přimíná tohle:
https://www.youtube.com/watch?… /> A to ten seriál ještě drasticky urážím.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2018-10-12 19:06:25 | 0 0
Na film jsem šel s tím, že čekám průšvih kolosálních rozměrů kvůli ratingu 13+. Nakonec jsem byl příjemně překvapen protože film nebyl špatný, ale ani sem se z něj neposadil na prdel. Asi takhle, komedie nebo ne... Venom v komiksech je taky postava co nejde pro morbidní vtip daleko a byl tak psanej už od začátku a byl tak zobrazovanej napříč platformama (videohry a seriály) vždyť on vlastně dokáže hostitele dovézt k maximálnímu šílenství viz. Carnage. Takže tam bych problém neviděl. V čem ale problém vidím je prvních 20-30 minut filmu který se táhnou jak smrad. Další věc jsou jak je psáno v recenzi a celkově je filmu vytýkáno, vedlejší postavy (dohromady se tam točí jen záporák, ex, novej chlap ex a doktorka práskačka) a záporák. Michelle Williams... hmmm viděl jsem jí tak v jednom filmu takže jsem od ní nic nečekal a opravdu jsem ani nic nedostal. Riz Ahmed... ták jeho postava byla psaná úplně blbě, kdyby byl psanej jako někdo kdo je vlastně hodnej a snaží se zastavit lidský choroby a snaží se prostě překračovat lidský limity cestováním do jiných vesmírů tak, fajn... měli z něj udělat Elona Muska. Jenže on je prostě už od začátku fanatickej vědec a šéf mega společnosti kterej se nebojí používat lidský subjekty k testům, kdyby ho Riot posedl a nutil ho dělat co dělá bylo by to OK (šílenství), kdyby tam byl rozpor že on nechce to co chce Riot že on není vlastně zlej člověk, ale nic takovýho tam nebylo. Jakmile se spojil s Riotem tak prostě dělal to co chtěl Riot a nemrknul u toho což dává smysl když takovej už byl od začátku ale řekl bych že pro film a vyprávění příběhu by bylo víc atraktivní kdyby ho právě Riot zkazil a nebylo by to takhle strašně stereotypní a klišoidní.

Tom Hardy je rozhodně highlight filmu a nevím jestli by s jiným hercem měl takovej "úspěch". I když Tom pákrát docela tlačil na pilu (scéna v restauraci). Jeho konverzace s Venomem jsou jedna z nejlepších věcí na filmu a dokonce i akce nebyla vůbec špatná, ano scéna co se dostala ven jako ukázka se SWAT týmem je opravdu to nejlepší z filmu a final souboj s Riotem už je velkej CGI fest. Honička s autama byla jen "dobrá". CGI jako takový v pohybu nepůsobí tak hrozně jak jsem se bál (došlo k zlepšení od trailerů). A samozřejme zamrzí ten rating, protože tam je kousání hlav (kamera je mimo), Riot propíchnul ke zdi vědce (absolutně bez krve i když tentokrát kamera vše zabírá) atd. Střih filmu je občas zmatečnej a je vidět že tam asi fakt něco chybí, kromě Venoma a Riota si neužijem žádnýho jinýho symbionta (Agony kromě scény kde vlezla na králíka celej film nebyla, modrej umřel mimo scénu a víc jich tam nebylo, 4 symbionti). S čím si ale tvůrci musí dát záležet do příště kromě negativ který jsem vypsal je určitě Carnage, protože Riot měl kromě charakteru postavy jako takový všechno co má Carnage (sekery, čepele, drápy, ostny). V čem bude teď Carnage jinej? Suma sumárum u filmu jsem se nenudil (jen chvíli na začátku) a rozhodně bych to za průser neoznačil (mrkám na tebe Predátore ty nebetyčná sračko za kterou si Black zaslouží do konce života krvácivej průjem). Nevím jestli jsem nezapomněl ještě něco ale tohle je tak nějak to hlavní co si o filmu myslim a s recenzí a Tučňákem tady v komentech souhlasim, menší nadprůměr.

ukulelembo: chápu tě ale zároveň je škoda teda že si přiznal že si ten film neviděl a už ho tady Fimimu nedoporučuješ... akorát mi to připomíná když tu pár lidí dávala 10/10 Justice League a přitom čekali až film vyjde na netu, protože do kina na tom nebyli.

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-10-12 18:58:05 | 0 0
Martin: Jo "efekt" na to Arad a jemu podobní moc rádi hrajou. Že jejich "produkt" bude vypadat impozantněji v kině. Jako sorry, ale já ten "efekt" raději oželím. Jestli to znamená odkejvat ty šílenosti co Arad chystá, tak za ten "efekt" to vážně nestojí. To si radši pustím něco co bude vypadat impozantně i na té mojí 27 palcové obraz ce. Takové věci si zaslouží mé peníze víc než Arad.
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2018-10-12 17:49:43 | 0 0
Jen bych to trošku opravil spoiler on ten Venom neutekl z laboratoře, ale pustil ho Hardy jelikož chtěl zachránit tu houmlesačku a on vylezl z ní do něj. Jinak souhlas taky jsem dal 60 procent. Ohledně toho jestli jít do kina nebo ne bral bych kino, když si to stáhneš už to nebude mít takový efekt si myslím.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-10-12 15:15:44 | 0 0
Fimi: Asi takhle. Já se klidně přiznám, že jsem ten film zatím neviděl. A než mě tu začnete kamenovat. Znovu upozorňuji, že ho neházím do koše, kvůli tomu co říkají kritici. Ale především kvůli tomu, že kritici jen potvrzují, že Arad znovu dodal pouze svůj "produkt" a mastí se teď na tom, jak mu to tupé duše zbaštili i s naviákem. Jako jasně, film je možná zábava. Ale jaká? Z toho co všude vidím, jde jen o typickou hollywoodskou "tupou zábavu". A jak už jsem naznačil v jiných diskuzích, dělat z věcí které mají obří potenciál být něčím víc, jen tupou zábavu pro celou rodinu, je něco co mě vážně netáhne. A Arad mi jen zas a znovu dokazuje, proč hollywoodskou mašinérii nemám rád. A dávat mu moc, aby obdobně naložil s dalšími mými oblíbenci, vážně nehodlám.
Však si na mě vzpomeňte, až se na vás "červený Riot" bude v druhém díle ksichtit a chtít vaše emoce.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-10-12 13:14:08 | 0 0
Ukulele takhle mi to zní hrozně logicky a pokud řekl vše co píšeš tak potěš prdel...asi to nechám na uloztu
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2018-10-12 12:53:53 | 0 0
Není to zas tak špatný jak jsem po tom hejtu čekal, jen prostě tohle mělo být tvrdý Rko. Jinak mi to strašně připomnělo komiksový filmy z doby deset let zpět, toporný nevýrazný záporek, nic moc akce a finální souboj vyloženě odbytý, kde se prostě mlátí na plátně dva fleky efekty taky trochu zastaralejší, hlavně u samotného Venoma to zamrzí. Celý film vlastně táhne jen Tom Hardy, protože díky němu tomu odpustíte ty neduhy, je prostě zábava sledovat Eddiho s Venomem, tam to funguje skvěle jen zbytek scénáře je prostě klasický už několikrát viděný komiksový klišé.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-10-12 12:51:22 | 0 0
Fimi: Není to tak ani o tom, že by mě to zasáhlo, jako spíš o tom, že jsem si plně vědom toho co úspěch Venoma ve vyšším kontektu znamená a ani za mák se mi to nelíbí. Stačí Arada poslouchat a jednomu je jasné co nás čeká. Ten chlap už od třetího Raimiho Spider-Mana táhle celou sérii dolů. A úspěch tohoto filmu mu do rukou dává jen další moc, o kterou věř že vážně nestojíš.
Žádné experimentování, nebo chození fanouškům naproti se tu vážně konat nebude. Arad chce jen ždímat franšízu a vydávat filmy pro své děti a vnoučata (tohle i sám přímo řekl), takže skutečně Carnage dostane dudlíka, a bude bavit děti. Že někomu ukousne hlavu? Možná pro srandu, a bez kapičky krve. Ale především se bude polidšťovat a budeme s ním soucít, protože je to vlastně jen nebohá duše (tohle taky Arad přímo řekl). NENENE Vážně ne. Když budem mít štěstí, bude Carnage přinejmenším Riot na druhou. Do toho se nejspíš urvou další Spideyho postavy a ježiši marjá, možná i na ten Spin-Off s Tetičkou May nakonec dojde. :D
A když "Far From Home" nebude super hit, možná i toho Spider-Mana si Sony uzme zpátky. Vážně o tohle všechno stojíš? Tak šup dotoho. Jdi si na Venoma do kina a podpoř Aradovu skvělou vizi.¨
Nač mít kvalitní filmy, když se můžeme spokojit s průměry, které budou mít nějaké sem tam světlé body, které vzniknou spíš náhodou než opravdu úmyslně. HOWK!

TucnakNik | Fandíme filmu
TucnakNik | 2018-10-12 12:26:52 | 0 0
Pro mě je Venom rychle ubíhající akční zábava, ve které perfektně funguje chemie mezi Eddie Brockem a Venomem. Veškerá komedie vzniká z jejich vztahu, a já sem se tím opravdu bavil. Hardy hraje super, hláškuje a tahá film nahoru. Bohužel na úkor přestříhání filmu je zde spousta scenáristických kliček, film je nesourodý a tvůrci nevědí, zda chtějí mít z filmu zvrácenou buddy komedii, vážný snímek či co vlastně. Vedlejší postavy jsou nedokreslené, záporák je hodně zjednodušený (ale neříkám nutně špatný), má to hodně nelogických a jednoduchých momentů a vedlejší dialogy jsou často nic neříkající. Je to ale Venom, na film jsem se těšil, rychle uběhl, akce mě bavila, Hardy mě bavil, Venom mě bavil, takže za mě super. Bohužel si nedovedu představit, kam by film mohl jít dál, pokud se tvůrci budou řídit potitulkovou scénou, aby nám nabídl něco jiného

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Nejnovější videa z našeho youtube kanálu!

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu

© 2011 - 2019 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest