Komentáře 33

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-16 22:37:05 | 0 0
Nějaký odkaz na Buseyovu jednotku bude nejspíš v nadcházejícím filmu, když si jeho syn má ikonicky zahrát syna jeho postavy. Každopádně na jakékoliv soudy ohledně hlubšího provázání bude chtít počkat až do samotného filmu, abychom věděli s čím vůbec Black přijde.
m.abrams | Fandíme filmu
m.abrams | 2018-07-15 21:25:15 | 0 0
ukulelembo: Přesně jak píšeš. Skutečně by se musela vymyslet alespoň hrubá historie Predátorů, Inženýrů a Vetřelců. Asi vůbec nejsložitější by právě bylo sloučení jejich návštěv na Zemi, ale podle filmů se v dějinách lidstva otevřeně objevoval pouze Predátor. Kdežto návštěva Inženýrů mohla fungovat jen jako nějaké "tajné sledování" vývoje lidstva, ale jejich přímá návštěva vidět nebyla, pouze se po staletí v různých kulturách předávala "hvězdná pozvánka". Určitě by se muselo ještě vysvětlit, proč se zatím v budoucnosti neobjevil Predátor.
Tohle všechno se ale do jednoho filmu nacpat nedá a pokud nebude mít příští film Predátorů úspěch, tak k tomu nějakou dobu nikdo nedostane šanci. Tak snad se Blackův film povede a finančně uspěje, aby měl pro případné budování společného universa volné ruce.
Vyloženě by se na tohle propojení a vyplnění mezer hodil třeba seriál, ale netuším do jakého období by ho bylo ideální zasadit, aby moc nepřekážel filmům, ale zároveň se mohl v seriálu vyprávět zajímavej příběh. Možná by nebylo špatné seriálem navázat na prvního nebo druhého Predátora a sledovat tu vládní organizaci, ve které byl Gary Busey.
Každopádně bude zajímavé, co přinese Predátor od Blacka, ale okolo něj nesleduji žádné teorie a ani trailer, takže vůbec netuším, co od filmu očekávat.
Jinak pochybuji, že někdo u Foxů rozhoduje co je kánon a co není, ale už jen z obchodního hlediska, by pro studio měla být priorita provázání všech filmů a pokud se rozhodnou pro trvalé spojení obou značek, tak by bylo dobré přesvědčit Scotta, aby přehodnotil současné směřování prequelů a zaměřil se raději na původní plány, nebo prostě případné pokračování Covenantu natočit už bez Scotta. Prostě z toho Davidova hraní si na Boha udělat jen bezvýznamnou epizodku, která neměla nic společného se skutečným původem Vetřelce.

Kompletní mytologii bych ale stejně nechtěl hned vyzradit, ale postupně jí dávkovat, protože to co mám na těchto sériích rád, je ta tajemnost a to, že právě neznám všechno a pořád je co objevovat. Určitě se ale Foxové musejí o obě značky začít starat a ustanovit nějaký směr, takže i když se v budoucích filmech nedozvím vše, tak je nutné, aby tam pořád byla v pozadí nějaká platná mytologie, které se budou muset všichni držet, ať už to bude ve filmech, knihách, komiksech nebo hrách.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-14 19:59:03 | 0 0
m.abrams: Tak muselo by se to naroubovat hodně HODNĚ tvrdým způsobem, kdy by se děj prequelů musel zretconovat na cimprcampr a operovat předvším s myšlenkou, že co ve filmu nebylo přímo řečeno, officiálně neplatí. Tudíž veškerý přídavný materiál prohlubující děj obou filmů by musel okamžitě z kánonu pryč. Pak jak říkáš, Pearcův Weyland by se musel nějak rodině provázat s Henriksenovým Weylandem (což je jedna z věcí kterou přídavné materiály naprosto popíraj) a jeho společnost Weyland Corp by musela být nějak resuscitovaná odnož Weyland Industries z AVP (prozatím podle přídavných materiálů jsou to dvě naprosto nesouvisející společnosti).
Dále by se někde muselo plně ustanovit, že David se vetřelce nepokoušel stvořit, ale pouze zreplikovat organismus, který dávno existoval. Podle dosavadních filmů to totiž vypadá, že klasičtí vetřelci se teprve tvoří. A ve vesmíru doteď neexistovali. Takže nějaký potencionální třetí AVP film by musel opět být zasazen do přítomnosti a uhrát nějaké zdánlivé vyhubení vetřelčího druhu, atd. A v neposlední řadě by se musel ustanovit nějaký přesný vztah mezi rasami Predátorů a Inženýrů. Potkali se oba druhy někdy, když zřejmě oba ovlivňovali život na zemi? A pokud ano, proč nebyly Predátoři v Scottových filmech nijak zmíněni. Atd atd atd. Bylo by toho fakt hodně co vysvětlovat.
m.abrams | Fandíme filmu
m.abrams | 2018-07-14 18:03:39 | 0 0
ukulelembo: Určitě se to dá propojit i s Prometheem a Covenantem. Sice se Scott distancoval od AvP, ale vyloženě tam žádnej velkej rozpor není. Skutečné zrození Xenomorpha zatím Scott neukázal a postava Guye Pearce by se předělala třeba na vnuka Lance Henriksena z AvP.
Co si tak pamatuji, tak při premiéře Promethea byla na oficiálních stránkách celkem podrobná timeline událostí před Prometheem, kde byla rozepsaná minulost Weylanda a historie jeho společnosti, ale to byl pouze doprovodnej materiál, kterej ve filmu nebyl zmíněnej, takže se může ignorovat.
Případně napiš, na co jsem zapomněl a co by třeba v kontinuitě ještě skřípalo.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-14 14:53:22 | 0 0
Hano: Bereš mi slova přímo od úst. Ono, zřetelně celé tyhle dotáčky, které tu návaznost mají prohloubit, přímo křičí pozdním rozhodnutím FOXů, kterým se nejspíš líbilo co Black v tomhle směru připravil, že prostě uviděli příležitost jak nakopnou jednou značkou tu druhou, bez tohož aniž by nějak ohrozili tu první. Jak už jsem totiž řekl, není problém zasadit oba AVP filmy mezi druhý a třetí predátoří film a z jejich strany kontinuita bude pořád fungovat, pokud se udělají správné zmínky na události předchozích filmů. Což prý udělaj (Máme prý dokonce uvidět to kopí z Vetřelčího ocasu, které hrdinka prvního AVP používala). Takže zde by neměl být problém. Problém bude spíš z vetřelčí strany, kde se tím pádem kontinuita naprosto zhroutí. A bude záležet na dalším filmu, na co naváže.
Osobně vidím ve hře jen tři možnosti:
1) Jak už jsem naznačoval. Scott je pasé, kontinuita se vrátí k AVP filmům a budem mít provázaný vesmír.
2) Trošku zvláštnější možnost by byla, že by další vetřelčí film navázal na Scotta. A tím pádem by tu pro vetřelce byly dva separátní vesmíry. Ten s predátory, a ten bez.
3) Nějakým opravdu absurdním způsobem se pokusí obě kontinuity provázat dohromady a pak se budou Predátoři a Vetřelci prohánět i s inženýry. Kontinuita by tomhle případě ale dost možná skončila jako opravdový guláš.
Hano | Fandíme filmu
Hano | 2018-07-14 11:31:33 | 0 0
Ukulelembo: Todle jeho prohlášení mě dost zarazilo, protože si myslím, že fanoušci ságy si prostě spíš přejí xenomorpha a né chodit do kina na zmagořelého přitepleného androida, co si hraje na boha. Scott tu fanouškovskou základnu, buď už nechápe co chce, nebo je mu to prostě jedno. Příšera z kosmu už ho nebaví, teď si našel umělou inteligenci a chce rozvíjet její příběh. A otázka je co na to FOX.

Z mého pohledu je to ale zatím v rozporu v tom, že když se kdysi rozhodl udělat prequel k Alienovi, tak tedy to mělo být jakési vysvětlení, nebo návaznost kde se vzal a co je záhadná rasa Space Jokey zač a na to jsme byli natěšený. Dostali jsme odpověď v inženýrech, kteří experimenty z jakéhosi patogenu stvořili lidstvo a jejich ,,výtvor" se jim nelíbí. Pak je tu David, který s tím patogenem experimentije přímo na lidech a inženýrech, které tím vyhubí a kde se v tom všem vzal vetřelec ve filmu není přímo vysvětleno, ač v knize to vysvětleno je, že to byli inženýři.
Na druhou stranu mě celkem zajímá jak to celé chtěl zakončit a navázat na původní film. Jestli se ale v novém Predátorovi dočkáme nějakého camea na Vetřelce(což je dost možné, když bere v potaz i AVP)a film bude mít úspěch, tak je asi Scott tím pádem se svým Davidem u ledu a FOX bude nejspiš pokračovat v tom co nám Black ukáže v září.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-14 00:37:30 | 0 0
Hano: Přesně, scénáristicky jsou oba filmy prostě nevýslovná blamáž. Ten potenciál a myšlenka tam sice byly ohromné, ale někde na cestě k plátnu se drtivá většina toho ztratila. A určitě nelze říct, že by v tom Scott byl nevinně. Už jen samotná jeho prohlášení, kdy se vyjádřil v tom smyslu, že už ho samotný monstrum vetřelce ani moc nezajímá a spíš by se chtěl zaměřit na onu umělou inteligenci a příběh kolem Davida vypovídá o mnohém. Možná jestli by nebylo lepší aby se Scott přesunul k takové sérii jako je Terminátor. :D
Hano | Fandíme filmu
Hano | 2018-07-14 00:11:50 | 0 0
Scéna, kdy je David s Oramem v dílně a následně ho zavede k vajíčku, vyznívá tak, že David Vetřelce stvořil, ale přímo to nikdy neřekne. Je tedy dost možné, že Scott schválně diváky uvedl v omyl, aby si nechal pro další pokračování nějaké překvapení. O tom, jak je situace popsána v oficiální knize(románový přepis scénáře, který napsal Alan Dean Foster), každopádně nelze spekulovat - sám David jasně říká, že není otcem Vetřelce a svými experimenty ho nestvořil, ale snažil se přiblížit již vytvořenému organismu, který zůstal po Inženýrech.

To je zásadní fakt, který znamená že Scott měl na scénář, změny, přepisy a podobu celého filmu Covenant obrovský vliv, protože byl nejen režisér, ale hlavně i producent. Na finální střih určitě dohlížel. Tady mu studio scela jistě nechalo volné ruce. Celá blamáž Covenantu je na jeho rukách. Není to plnohodnotné pokračování Promethea(Ja osobně jsem chtěl vidět co předvede nasraná Shaw na planetě inženýrů) a ani preqeuel Vetřelce. Taková koláž něčeho v čele s androidem, kterýmu mrdlo a vyvraždil strůjce/inženýry. Navíc s nejasným vysvětlením o původu námi známého xenomorpha z planety LV426, které si asi Scott schovával na další pokračování, které má nejasnou budoucnost po finančním kolapsu Covenantu.

Jde o to že Scott zatím dostatečně nevysvětlil původ vetřelce jak ho známe z roku 1979, natož aby v tom měl nejakou kontinuitu s Predátorem.

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-13 21:02:50 | 0 0
Avio22: Opravdu nevím, kde jsi to o té mateří kašišce sebral. Ve filmu nic takového není. Z toho co je dáno, má to být akorát nějaký patogen, který Inženýři uměle vytvořili pro nejasné účely. V komentářích pak bylo rozvynuto, že s tím tvořili různé živočišné druhy. Celé je to ale dost kusé, protože z mnohých konceptů ve filmu ve finálním střihu zbylo jen torzo.
Co se konce AVP2 týše, pokud jsi zapoměl, vláda na konci na celé město hodila atomovku, takže běžní lidé pořád ví o mimozemšťanech docela prd. Třetí predátoři pak byli úplně mimo zem. A víc se o tomhle nejspíš dozvíme až v nadcházejícím filmu.
Fox na AVP sérii nezanevřel kvůli ději. Ale proto, že box office dvojky byl na nějakých 130 milionech a foxové si od série slibovali víc. Když se nabídla opětovná spolupráce s "otcem série" hold po ní s velkými očima skočili. Jak to hold dopadlo víme. :D
Co se starosti komentářů týše. Myslím, že už jsem tu xkrát říkal, že to byl "původní plán" a že Scottovi filmy všechno retconovali (pokud nerozumíš, tak to znamená přepsání kontinuity). Takže taky trošku poslouchej, co říkám. Já se nijak netajím, že pro vetřelce v tuhle chvíli jsou prequely poplatnější než AVP filmy. Otázka zní, jak to bude "zítra". XD
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-13 20:38:30 | 0 0
Avio22: Hele hochu, nevím jestli ti to uniklo, ale oba prequelové filmy Scott také osobně produkoval, takže volné ruce při výběru scénáristů měl docela dost. Kdyby s dílem pánů scénáristů měl jakýkoliv problém, měl vždycky dost vlivu na to aby prosadil přepsání, nebo při nejmenším z celého projektu vycouval. Takže hanit scénáristy a dělat ze Scotta obětního beránka je docela zcestné. A můžeš se stavit na hlavu jak chceš, ale box office 240 millionů dolarů při rozpočtu až 111 milionů, prostě nic světoborného není. A nelze se tak divit, že studio dost možná silně přehodnocuje jejich plány se sérií. Kdo ví co z toho tedy ještě vzejde.
Avio22 | Fandíme filmu
Avio22 | 2018-07-13 13:23:42 | 0 0
A zpět k tomu co píšeš prosím tě jestli si viděl Prometheus tak by jsi měl vědět že existují vetřelci už dávno .... Od koho myslíš že Inženýři (Space jockey) vzali onu černou genetickou látku? Má to být mateří kasička od královny matky vetřelců tudíž existují přírodní vetřelci od kterých to získávali a následně s tím vymýšleli nové druhy jako jsme mi ....
Ale ty asi dáváš přednost názoru kritiků než aby jsi si dal práci a pokusil jsi si zjistit více... (Napsat emaily do Foxu je možné mají na to 4 odkazy kam lze psát)
A záleží hodně co preferuješ...
Ale je dáno všude že vetřelec začíná Promethem...
A ty tutlale společností ... Možná by ututlali příběh z avp1 ale bojkot nastal v Avp2 kde Predalien spolu s vetřelci zmasakrují prakticky celé město to by se asi ututlat nedalo ;)
Spíš bych řekl že Fox zanevřel nad onou sérií AvP protože jim to nedávalo smysl...
A tak se rozhodli o samostatný prequel k vetřelci.
A ještě se tu pořád opíráš o komentáře a rozhovory s režisérem ale ty jsou z roku 2004 až 2006 to se nevědělo že Fox nachystá samotný prequel k vetřelci takže poté se vyjádřili že jde pouze o crossover ne o doplnění či navázání na série... Ale říkám nevím jestli si čteš data k těm článkům co tu omýváš stále dokola... Jsou dosti staré ;)
Avio22 | Fandíme filmu
Avio22 | 2018-07-13 13:05:49 | 0 0
Heleď pokud byl pro tebe Covenant debakl je zase tvoje věc ... Kdyby jsi dával pozor věděl by jsi že to
Ridley pouze režíroval ... On to nevymyslel to napsal :
Johnem Loganem a Dante Harperem. Námět vymysleli od Michael Green a Jack Paglen.
Takže měl dosti svázané ruce ;)
Ale pro mě Covenant není zas tak špatný ...
Vysvětluje to jak lidé nevědí co dělají a pak je čekají následky... Další filmy o vetřelci jsou tutovka jen není jasný režisér ;) ale nebudu se hádat třeba další filmy navážou na onu sérii...

A ano pokud máš zakoupené Blu-Ray tak víš že královna byla nadopována hormony aby vetřelci dorůstali rychleji... Na disku je spousta bonusů co se do kinoverze nevešla prý by to bylo až moc brutální... :D
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-07-13 10:26:13 | 0 0
Avio22: Tak o tom kterou kontinuitu preferuješ je tvoje věc. Nicméně otázku toho která z nich bude odtěď platná, to neřeší. Foxové možná se Scottem nějaké plány měli, nicméně po debaklu Covenantu je velmi pravděpodobné, že jakákoliv další spolupráce je mrtvá. A Foxové budou spíš hledat novou cestu. Je docela možné, že tohle bude jedna z nich.
Propo, predátoři v AVP vetřelce neodchovávali. Ti měli královu prostě chycenou a nutili jí plodit vetřelce pro účely jejich tréningového lovu. Původně prý měla být ve filmu dokonce scéna, která měla ukázat, že jí predátoři dokonce drogují, což mělo vysvětlovat, proč byl celý vývoj vetřelců ve filmu tak zrychlený. Takže podtrženo sečteno. AVP, filmy v podstatě vetřelcům žádný origin nedávají. Pouze odhalují, že jejich rasa ve vesmíru existovala už od pradávna. Což je právě jedna z věcí kterou Scott svými filmy popírá. Je otázka, jestli teď Foxové pro změnu nepopřou jeho.
Avio22 | Fandíme filmu
Avio22 | 2018-07-13 07:07:19 | 0 0
Rozčisneme to napsal jsem 4x email producentům Foxu ať se vyjádří :D
Avio22 | Fandíme filmu
Avio22 | 2018-07-13 06:09:53 | 0 0
Nevím jak u Predátora, třeba nám evoluce něco prozradí... Ale u vetřelce bych bral jako počáteční bod v Prometheovi a Covenantu neboť už je jasné že se k tomu minimálně jeden a možná dva nové filmy přidají, sami představitelé Foxu o tom mluví, jen se neví jestli to zůstane v režii Ridleyho. Ano je hnusné že to takhle brutálně odstranili z kolejí ale není se prostě čemu divit, brát toto jako začátek Dokonalého organizmu by se mě osobně příčilo, páč má jiný úplně jiný potenciál než aby ho odchovávali predátoři...

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest