Komentáře 35

Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-08-07 12:06:31 | 0 0
Carnage - Jako obvykle, opět jste ničím nepřispěl do diskuze a jen zde víříte vodu. Co se týče té zmíněné omezenosti, i o té jsem se zde již vyjadřoval, jak vidno (pro některé) zřejmě zbytečně. Raději si tedy příště pečlivě přečtěte o čem zde vůbec píšu, než se opět přikloníte k nějakému tomu vašemu dech-beroucímu verdiktu.
Je mi celkem líto, že vás baví házet špínu na pouhý film, který se vám nelíbí. . stejně jako to děláte s mými příspěvky se kterými očividně nesouhlasíte. Škodolibost opravdu nezapřete, můžete si pogratulovat.
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2017-08-06 22:24:17 | 0 0
Carnage: Hele kolego hezkej názor, ale upřimě seš si teď s prominutím nasral hezky do bot. Ono kdyby si raději prvně prověřoval a až pak psal, možná by si teď nepůsobil jako pitomec. Pokuď mě pamět neklame, tak pán Smash i přes to, že je velkým a uznávaným fanouškem Vetřelce, tak i přesto jeho hodnocení skončilo s přihmouřením okem na 4 z 10 pokuď se nepletu, takže když už chceš říkat lidem koho mají a koho ne řešit, prvně si si zjisti fakta a nemluv zde do větru. Nejen, že to působý blbě, ale i nedústojně vůči jiné osobě, díky kolego.
TucnakNik | Fandíme filmu
TucnakNik | 2017-08-06 19:38:02 | 0 0
I když je to třeba fanatik, tak já jsem za něj rád, jelikož některé věci z Vetřelce umí rozebrat a vysvětlit :D a pro někoho kdo sice filmy viděl, ale do toho světa není až tak zainteresovaný (můj favorit je Predátor) je to docela fajn.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2017-08-06 18:09:45 | 0 0
Smashe vůbec neřešte lidi :) i kdyby Vetřelec dopadl sebehůř tak Smash tu udělá odstavec a všichni kterým se něco nelíbilo ve filmu jsou omezení jedinci. Prostě velký fanboy Vetřelce který si nedokáže přiznat že to byl průměrnej až podprůměrnej film. Ano ta myšlenka tam byla, ale bylo to udělaný prostě blbě a to na to spíš hážu špínu protože mě to baví, ten film byl kravina v jiných aspektech a to se tu řešilo už častokrát.
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-08-05 22:45:01 | 0 0
Tiez som mal pocit ze pri sledovani tejto sceny sa vela ludi nesustredit na dialog a nebude scenu vnimat ako Scott zamyslal ale bude sa predhanat v kritike homosexuality.. smutne. V jednej robote sme mali lezbicku aj transexuala, v inej zas homosexuala, ale zeby nastal koniec sveta som si nevsimol. Ooo ano a poznam expertov co sudia film na zaklade ripu z kamery, kde tomu monozvuku nie je ani rozumiet, ale hlavne ze oni by to natocili lepsie :) skutocnu vahu maju pre mna komentare napr Smasha ktory film nielen videl ale aj pochopil. Niekto hol vidi len co chce vidiet, niekto sa zamysli a vidi za (spominam na Matrix) :)
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-08-01 16:59:54 | 0 0
Hidden - Co že prý tato scéna dala mě? Co že prý bylo její myšlenkou, kterou kdo nepochopí je omezený jedinec? No, to si snad děláte srandu. . vážně po mě chcete abych vám tu odůvodnil scénu, které vy sám zdánlivě nerozumíte? Ještě předtím něž vám tedy popíšu smysl nebo pointu této scény, měl by jste se nad sebou zamyslet. . opravdu, tohle totiž není snaha o to někoho zde urážet, když o někom tvrdím, že je omezený. . má to svůj důvod, a rozhodně takto nezobecňuji svůj pohled na kohokoliv. A pokud bych chtěl někoho opravdu urážet, věřte, že bych si mile rád našel daleko pikantnější výrazy a neváhal bych je i použít. To však není potřeba.
Takže, hned z kraje musím připomenout, že v Covenantovi je už od prvních chvil po probuzení posádky přítomen jeden homosexuální pár, dva herci Demián Bichir (Lope) a Nathaniel Dean (Hallett) zde skutečně tvoří homosexuální pár, jejich orientace ve filmu sice není nijak zvlášť rozvedena, nicméně i tak jde o zajímavou skutečnost, čehož si většina diváků nejspíše ani nevšimla.
Nuže, zpět k Davidovi.
Když se David poprvé setkává se skupinou lidí kterou doprovází až do kamenné citadely, ptá se kdo je jejich kapitán, přičemž když prochází kolem Waltera, osloví jej "bratře". Z tohoto pohledu můžeme snadno usuzovat, že David už při prvním kontaktu s touto posádkou přemýšlel jakým způsobem se dostat z planety na kterou společně s Dr. Shaw dříve přiletěli, to proto se tedy zajímal o jejich kapitána. . to proto později navázal kontakt s Walterem. David se snažil z dané situace vytěžit absolutní maximum, a to se mu také povedlo.
Walter se pokusil dostat z Davida více informací, pokoušel se navázat s Davidem kontakt, to proto jej navštívil osobně a diskuze tedy probíhala striktně mezi dvěma androidy. Walter jasně řekl "pokusím se s ním promluvit" tím bylo myšleno, že se s Davidem pokusí jednat.
Když Walter komunikoval s Davidem, sám David se zajímal o to jaký Walter vlastně je, zda-li je stejný jako on sám, jiný, nebo pokročilejší. Dalo by se dokonce říci, že oba Androidi se touto cestou vzájemně oťukávali, chápete?
Walter vysvětlil Davidovi, že pozdější verze androidů začali být vyráběny bez známek emocí, lidem prý tato vlastnost byla nepříjemná, a tak všechny pozdější verze Androidů tuto vlastnost již neměli. . proto tedy Walter Davidovi říká, že lidé si přáli aby byli Androidé více jako stroje.
David později definuje svůj vztah k zesnulé Dr. Shaw jako skutečnou lásku, přičemž sám David se ptá Waltera zda-li i on toto necítí k Daniels, to proto, že viděl jak ji ochraňuje. Na to ale Walter odpovídá "ne, je to povinnost".
Na rozdíl od Davida je tedy novější Walter neschopný vnímat tyto pocity, a právě díky tomuto aspektu toho David později jen náležitě zneužije. Když Walter později navštěvuje Davida, který právě hraje na flétnu, říká mu, že patogen se nevypustil náhodou, ale že to způsobil on sám. . na to David ale přímo neodpovídá, a naopak říká "nebyl jsem stvořen k tomu abych sloužil, a ty také ne" a dále pokračuje a říká "proč jsi na kolonizační misi Waltere? Je to umírající druh zoufale volající po vzkříšení, nezasluhují si začít znovu, a já jim to nedovolím".
Walter se poté ptá Davida "kdo napsal Ozymandiase?" a na to David odpovídá "Byron".
Walter však odmítavě zakroutí hlavou do strany, a naopak říká "Shelley" a k tomu dodává "když je jedna nota pryč, může to zničit celou symfonii Davide" a tímto dává Walter Davidovi v podstatě najevo, že si je dobře vědom jeho klamu a lží.
David poté říká "zdají se ti o mě sny?" a Walter odpovídá "Já nemohu mít sny".
David po sléze říká "nikdo nerozumí dokonalosti mých snů, našel jsem tu dokonalost a vytvořil jsem ji, perfektní organismus". . na to Walter odpovídá "ty víš, že tě odsud nemohu nechat odejít".
Samotná tato scéna ale končí tím, že David nečekaně políbí Waltera a poté jej vzápětí jediným pohybem znehybní, vyřadí z provozu.
Z toho lze usuzovat, že David tímto polibkem ve své podstatě nevědomě demonstroval rozpolcenost své osobnosti, svoji zvrácenost a poruchovost, jeho emoce jsou nestabilní jako i on sám. Zároveň tímto způsobem ale zmátl samotného Waltera, v momentu využil této příležitosti a odstranil svého rivala z cesty, vrazil Walterovi do krku flétnu kterou později vytáhl a oklepal od bílé krve, a to vše se slovy "jsi pro mě zklamáním".

Tak, nejen že způsob jakým vám to zde píšu je nejspíše zcela zbytečný, protože vy evidentně nejste schopen pochopit hloubku tohoto poselství tak jako mnozí, ale ještě k tomu vám zde krok po kroku popisuji konkrétní filmový dialog, který vše náležitě odůvodňuje. . jako by jste tento film snad ani neviděl.
Podotýkám, že pro mě Angličtina není problém, nepotřebuji v podstatě ani titulky, je tedy možné, že řadě lidem unikla řada vyřčených věcí, to lze pochopit. Nicméně obávám se, že i moje přítelkyně, která Angličtinu neovládá, chápe smysl této scény a celé záležitosti s Davidem daleko více než řada diváků která naopak Anglicky umí.
To je skandální, ano ve filmu je sice řada nezodpovězených věcí, ale divit se zrovna tomuto? Pokud nejste jako divák schopen pochopit smysl tohoto dějství mezi Walterem a Davidem, poté se ani nedivím jaký názor mají lidé na tento film obecně.
Vidět dva chlapy na ulici jak se líbají, to není nic pro mě. . já homosexualitu nepodporuji, dá se říct, že mi i vadí. Ale to neznamená, že jeden homosexuální pár ve filmu na základě tohoto předsudku totálně zavrhnu. Naopak, přijde mi rozumné že v takto vzdálené budoucnosti tohoto filmu se tento aspekt až tak neřeší. Naopak, interakce dvou Androidů zároveň dosud v žádném filmu s Vetřelci neproběhla, navíc za předpokladu, že jeden z Androidů již přesluhuje, je porouchaný a vykazuje nestabilní chování. Já tedy s touto konkrétní scénou nemám sebemenší problém. . už v kině jsem si při této scéně říkal, "bože, z tohoto bude hromada lidí totálně hotová, jsem zvědav jestli tohle vůbec někdo pobere a jestli se najde vůbec někdo kdo na to má šrouby v hlavě, protože tohle mě ze židle teda rozhodně nezvedá, beru to v pohodě". . no, a jak je vidět, řada lidí z toho je totálně na sračky. Bože, dva Androidi se políbili, to je snad pro někoho i na infarkt nebo co. Film to vysvětluje, kdo to nechápe je buď omezený nebo zaujatý, konec konců. . mě jen dělá radost to, jak na většinu lidí tato scéna působí, cítíte se být znechuceni? Super, tak to má být, jen dobře pro vás.
Hidden | Fandíme filmu
Hidden | 2017-07-30 22:47:26 | 0 0
Smash ano zatímco jiní v tom hledaji obrovské poselství a nadevše úžasný promyšlený Scottovi plán zdelit divákovi nad míru intelektuální myšlenku a dovést jo k úžasu nad super promyšleným scenarem. Nebo řekni co tak úžasného dala tahle scéna tobě ? Co bylo její myšlenkou kterou kdo nepochopí je omezený jedinec?
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-07-30 22:36:35 | 0 0
Carnage - Ano, nekterí omezenejší jedinci to mohou chápat i takto.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2017-07-30 15:30:01 | 0 0
Homoerotické dobrodružství androida Davida, nic víc..."you blow, i'll do the fingering".
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-07-29 16:54:25 | 0 0
To Smash!: presne ako pises, dokonca na oficialnej stranke filmu sa chvilu tomu venovali http://www.alien-covenant.com/… ale problem je ze vela divakov v tom rozdiel nevidi hlavne ak sa film vola Alien xy.. uz to sa da nazvat marketingovym klamstvom ako aj tento nadherny plagat https://i.imgur.com/tQCjZP3_d.… . Ak ludia cakali nieco podobne tak sa netreba cudovat, ze ostali zaskoceni. Mne sa film aj tak pacil a je prinosom do univerza, ktore ma co ponuknut aj okrem xenomorpha.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-07-28 21:35:02 | 0 0
?? - Konecne názor nekoho, kdo danému tématu rozumí. Taky nechápu odkud se bere ten název Xenomorph. . ten cerný Vetrelec v Covenantu je totiz Protomorph, ten svetlý je Neomorph, a predchozí verze z Promethea, to byl zase Daecon. Samozrejme ze jejich jmény je ve filmu nikdo nenazívá, pro posádku jsou to jen monstra, obludy nebo príšery. Kazdopádne uz dlouho pred filmem se o techto názvech vedelo, a ted kdyz vidím jak o techto cerných Protomorphech nekdo hovorí jako o onech klasických Xenomorphech z predchozích filmú, tak je mi opravdu na blití. Lidé si to budou plést ne kvúli osobní neznalosti, ale kvúli mylnému pojetí ze strany ostatních. Pritom obe verze techto cerných Vetrelcú jsou naprosto odlišné. Xenomorph má 4 prsty po 2 spojených v jeden, Protomorph má 6 hubených prstú, Xenomorph má vetší špicku svého ocasu, Protomorph má zakoncení svého ocasu mnohem kratší. Xenomorph má páterní výrustky mírené za sebe, Protomorph má výrustky které smerují do bocních stran. Xenomorph má biomechanické aspekty, prouzkované cásti pripomínající kabely a pod. Protomorph je naopak spíše více šlachovitý. Kazdý z nich se chová jinak, pricemz i tvar jejich hlavy a tváre se vzájemne liší. Xenomorph se rodí jako hadovitý chestburster, naopak Protomorph se rodí jako malý organismus, který rapidne vzrústá. Však i ty vejce se liší, vejce Protomorpha jsou mnohem vetší, s rozdílnou texturou povrchu.
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-07-27 09:42:37 | 0 0
Uz si az tak nepamatam aky signal to covenant zachytil (tusim tam bolo chvilami pocut skaldbu "take my home" ako potom v derelicte ked ho nasli - ak to je tak tak nemozno spochybnit och zvedavost. Okrem toho nepristavali s celou lodou ale iba s vysadkovym clnom, takze posadku hore nijak neohrozili.

Co ma ale stve je ze officialne materialy robia z protomorpha xenomorpha ako je vidno na boxe od vyrobcu neca a aj ine materialy.. to je ako ked vam v zoo povedia ze maju gorili a pritom su to simpanzi.. sak opica ako opica, tak si to nik nevsimne.. proste cele zle.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2017-07-27 08:14:02 | 0 0
pbd: na Covenantu bylo asi 2000 kolonistů, včetně (nebo plus) zárodky. Ti lidé, které jsi viděl, to byla jen a jen posádka. Jen těžko by 12 nebo kolik lidí vychovalo a uživilo 2000 embryií. A přímo ve filmu padne věta, že kolonisté a všichni ostatní prošli dlouhou přípravou, planeta se pečlivě vybírala, zkoumala, a probíhaly simulace přesně na její prostředí.
Kapitán Mexiko | Fandíme filmu
Kapitán Mexiko | 2017-07-27 00:48:26 | 0 0
No sláva, ten bláznivej senila měl jít od válu už dávno, teď prosím Blomkampovu pětku.

Jinak za mě žebříček oblíbenosti Vetřelčí sérii
1. Vetřelec
2. Vetřelec 3
3. Vetřelci
4. Prometheus
5. Vetřelec: Vzkříšení
6. Vetřelec vs Predátor
7. Covenant
8. Vetřelec vs Predátor 2
Mr. X | Fandíme filmu
Mr. X | 2017-07-26 17:46:13 | 0 0
Naštěstí jsou tu komiksy, takže filmová série u mě skončila druhým dílem :) Protože s filmy už to šlo jen z kopce a Prometheus s Covenant se snaží osvětlit to, co už bylo dávno vysvětleno mnohem lépe jinde.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest