Komentáře 33

Joser | Fandíme filmu
Joser | 2017-05-02 09:01:40 | 0 0
No, já zase budu za absolutního opozičníka a dovolím si říct, že se mi vůbec, ale vůbec nelíbila Cameronova těžkotonážní dvojka. Proto jsem uvítal před lety Promethea, upřímně jsem se na to Ridleyho profilozofování až k podstatě vetřelce těšil jak malé děcko, to by ovšem Prometheus nesměl být tím, čím nakonec byl a koneckonců označit ho za sračkoidní po všech stránkách mi bránilo jenom to, že Ridleyho mám fakt rád… Tudíž je jasné, že z Covenanta nijak nadšený nejsem, zatím se tváří jako Prometheus na druhou, i když ten nedávnej video prolog byl vážně super, ale nějak tomu celýmu projektu prostě nevěřím a je mi i docela líto, že chudák Ridley se takhle prakticky nad hrobem rozhodl zničit svůj vetřelčí odkaz. Vždyť kdy naposled natočil dobrý film? Letos to už bude devět let… Ale to odbočuju. Právě ta vetřelčí diverzita je něco, co je na téhle sérii super, jednička, i ta mnou neoblíben dvojka (vážně nesnášim military) a trojka se vyznačují každá jiným přístupem k látce, každá jiným pohledem na věc, čtyřka je pak takovým kompilátem předchozích dílů a to je právě důvod, proč jsem se tak těšil na pětku. Ostatně z náznaků bylo jasné, že Blomkamp může sérii obohatit i myšlenkově, ale ne, za oceánem si něčí ego řeklo ne a místo toho budeme live sledovat, jak legenda přestává být legendou…
Háno | Fandíme filmu
Háno | 2017-05-02 00:31:15 | 0 0
Názor bloggera od konkurence:

Ridley Scott potvrdil: Vetřelec 5 nebude

Scott má zrátka svoji sérii plně pod kontrolou a nedělejme si iluze, že v tom nemá prsty. Studio se ho muselo ptát, zda by do pětky šel - byť jako producent. A pokud by přesvědčivě řekl, že ano, film by nejspíš vznikl. To se ale nejspíš nestalo. Scottův chlad směrem k Blomkampově verzi, která měla ignorovat třetí a čtvrtý díl, je mezi řádky jasně cítit. Ne, tahle hračka je moje!

Co na to říkáte? Udělal Scott dobře?




Háno | Fandíme filmu
Háno | 2017-05-01 21:36:06 | 0 0
peté13: tak jasně že jsou to jen spekulace a dohady, ale na základě informací z netu a né z breefingů u Foxů jak si zmínil :)) Když máš zájem ty informace najdeš a to znamená že jsi chytrolín když je pak sdílíš a máš na ně názor? Jestli jsou pravdivé to je věc druhá.
Teď například média citují Scotta(nevíme jestli to opravdu řekl), že scénář nikdy neexistoval. Sigourney tvrdila(opět nevíme jestli to opravdu řekla)že je skvělí. Prej důkaz všeho.. přečti si ten článek.
Od začátku Scott tvrdil že to bude trilogie, ano to je obecně známí fakt, který asi málokdo neví.
I když slyšel ho někdo to přímo říct...:)))
Tvrdíš že vzhledem k jeho věku je jasné a logické že dostane přednost.To ano a mě na tom přijde zajímavé načasování. 3 roky nic, přijde Blomkamp a rozvíří vody a najednou se Scott probere protěžuje Promethea do kterého nakonec narve vetřelce jak do názvu, tak do filmu. No tak nemusim být chytrolín abych si spojil 2 a 2.
ricmont150 | Fandíme filmu
ricmont150 | 2017-05-01 20:08:43 | 1 0
Péte13: Kde jsem to vzal? No nebudeš věřit ale od samotného Scotta. Ten sice při natáčení Prometheuse řekl že se bude celkově jednat o trilogii k Vetřelci ale že bude věnována rase Space Jockey tedy od Prometheuse známou jako inženýři. Samotný Vetřelec se měl ukázat až v závěru posledního dílu kdy jsem se měli podívat na planetu LV-426. Takže ano Scott chystal trilogii prequelu k Vetřelci ale Vetřelci v ní měli minimální roli. A to že je měl Prometheus nejvyšší zisk? No tak značka se tenkrát vrátila po X letech filmy Vetřelec vs. Predátor 1-2 nikdo do série nepočítá takže je jasné že všichni byli zvědavý jak to dopadne hlavně když značku měl v rukách opět pan Scott.
peté13 | Fandíme filmu
peté13 | 2017-05-01 19:30:23 | 0 1
Vážení. Ridley plánoval celou trilogii, ne jen samotného Promethea, což je všeobecně známá věc a sám Ridley ji v rozhovorech zmiňoval. Vzhledem k jeho věku je myslím jasné a logické, že nebude otálet a celou trilogii natočí co nejdříve. Co to asi znamená, že ? V některých článcích je zmiňováno, že měl být Ridley u Blomkampovy verze Aliena producentem. Mohla to být pravda a mohly to být jen neověřené zvěsti, bůh ví. Studio se mohlo rozhodnout, že by těch Alienů bylo v kinech najednou až moc, mohlo hodit zpátečku a chechtáky do Blomkampovy verze nenasypat. Pro takovou Sigourney, která si logicky v Ridleyho trilogii nezahraje, to samozřejmě znamená, že ji i vzhledem ke svému věku už tak maximálně čeká u Blomkampa nějaké cameo - pokud to v budoucnu vůbec natočí. Sigourney tedy má evidentní osobní (profesní i finanční) zájem, aby Blomkamp točil a to co nejdřív. Blomkamp mohl u studia pohořet i kvůli tomu, že chtěl 3 a 4 díl zcela ignorovat, což mohlo studiové halvouny minimálně znervózňovat. Nicméně všechno tohle jsou jen dohady, jako všechno, co se k tomu různě napsalo. Proto mě dost zaráží, co je tady chytrolínů, kteří toho vědí tolik, jako kdyby při všech těch různých jednáních ve studiu osobně seděli. Nepopíratelnou pravdou také je, že má Prometheus i po započtení inflace nejvyšší tržby (kina + nosiče) ze všech filmů o Alienech (zisk je věc druhá a dost těžce ověřitelná). A poslední věc je scénář. Existuje nebo ne a v jaké podobě ? Nějaké články zmiňují vyjádření Sigourney, která prý řekla, že scénář je výborný. Pokud budu vycházet z toho, že to opravdu řekla, což není jisté, tak to nic nevypovídá o tom, jaký ten scénář opravdu je. Někteří se tím jejím vyjádřením tady ohánějí a berou to jako důkaz všeho. Já tedy ne. Její vyjádření může být také hrou, jak skrze namlsané fanoušky vyvíjet nátlak na manažery studia, kteří nechtějí do projektu nasypat.

ricmont150 : Nevím, kde jsi vypotil, že se "dlouho" oháním tím, že se Covenant připravoval dlouho před verzí Blomkampa, což je navíc pravda. Jestli jsem to někdy vůbec zmínil, tak si to už ani nepamatuji. Určitě se tím "dlouho" neoháním. Proč ta manipulace ? A zajímalo by mě, kde jsi vzal, že v druhém dílu Promethea alias Covenanta neměl být vetřelec. Ty jsi četl scénář ? Nebo se znáš osobně s Ridley Scottem ?
Háno | Fandíme filmu
Háno | 2017-05-01 17:29:20 | 0 0
Danielll: No zcela určitě by to nedali v jednom roce to bez pochyb. Rozmezí rok jako u SW je vcelku rozumný. Já bych tomu strašně rád věřil že na Vetřelce 5 dojde a přál bych si to. Vše ale tak trochu nasvědčuje proti. Než Scott odvypráví poslední díl prequelové trilogie??:)), tak už jistě bude Sigourney v plném zápřahu Avatara a to je na hezkou řádku let(pokud bude ve všech pokračováních). Aby pak nehrála Ellen Ripley v 80ti. Navíc na twitteru to Niel okomentoval odevzdaně. Tak tomu už moc právě nevěřím.
Nicméně na Covenant se moc těším a na závěrečné propojení s originálem taktéž.
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2017-05-01 16:46:28 | 0 0
Háno:Jasné v poho.Já si teda sem jistej,že Blomkampova vize Vetřelčího filmu dostane v dohledné době od stůdia zelenou,ale režisér Ridley Scott,tu nemusí bejt snáma dlouho.Vetřelec je jeho dítě a pokuď chce svůj příběh zrodu onoho slavného monstra převyprávět až do konce,tak proč by měl tuhle šanci zahazovat,konec konců,Blomkamp je mladej režisér,jenž má ještě před sebou dlouhou dobu režijního počinu a pokuď je teda jeho scénář hotovej,nevidím důvod,aby se pak po čase nemohl realizovat.Navíc si je i třeba uvědomit,že Blomkamp chce Vetřelce natočit jako Blockbuster a to dle mě po finanční stránce (pokuď bychom dostali v jednom roce do kin jeho a Ridlyho vetřelce) znamenat dobro pro stůdio.Jestli mi rozumíš.Vetřelec je známa značka,ale pořád (jako blockbuster s vysokým rozpočtem),nemusí v kinech vidělat hodně.Ostatně se ani neví jak dopadne Ridlyho Covenant.
Háno | Fandíme filmu
Háno | 2017-05-01 16:08:25 | 0 0
Danielll: Dyť já se nehádám, v pohodě. Tím zkopírovaným textem ze staršího článku si jen podpořil pohled na situaci jak to asi bylo. Scott si ,,vydupal" svůj projekt a studio vydalo oficiální prohlášení kde uvádějí důvody jak by to bylo matoucí bla bla.. tebe by to zmátlo? Pleteš si do jakého časového období patří Rogue One a do jakého Epizoda 7? Já teda nejsem debil aby mě tohle mátlo.
Smash! si tady vymáhá nějaký ,,hmatatelný" důkaz i přesto že jsem ho již jednou odkazoval na starší článek(který jsem znovu postnul pod můj text), kde se píše že Sygourney tvrdí že scénář je skvělí a že film v tu dobu mohl být HOTOV!, ale studio žádá aby tvůrci s projektem počkali až po dokončení Scottova filmu/2 filmů. Takže Smashovo tvrzení že měl Niel jen pár konceptů moc nejde dohromady s tím že je scénář skvělí a film už mohl být hotov.
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2017-05-01 15:39:01 | 0 1
Hanó: Hádat se nemá zmysl ani s tebou.Skopírováno ze starší novince na FF...Krátce před tím,
než bylo oficiálně oznámeno, že se
pokračování Promethea Ridleyho Scotta
bude jmenovat Alien: Covenant, vzkázal
režisér Neill Blomkamp světu, že se jeho Vetřelec „5“ odkládá. Michael Biehn, který si má ve filmu zopakovat roli desátníka Hickse, v aktuálním
rozhovoru uvedl, že studio Fox nechce,
aby dva vetřelecké filmy byly uvedeny
do kin krátce po sobě. Oba dva snímky
totiž mají mít obdobnou atmosféru,
avšak odehrávat se (v rámci smyšleného vetřeleckého světa) mnoho
a mnoho let od sebe. A to by zřejmě
bylo pro většinového diváka poněkud
matoucí. Zatím má tedy Blomkampův
film pauzu a na řadu přijde teprve ve
chvíli, až bude Scott hotový se svými vetřeleckými prequely.Takže až režisér Scott natočí třeba pět ALIENU a řekne,že je finíto,pak si klidně Blomkamp může natočit Vetřelce przníci Karkulku,do té doby má u Foxu stopku.
Háno | Fandíme filmu
Háno | 2017-05-01 14:52:38 | 3 0
S uživatelem Smash! se nemá smysl hádat lidi. Na toto téma jsem si ním ,,vyměňoval názory" a zatrvzele mi tvrdil že o Blomkampově verzi se v podstatě nic neví a že scénář vůbec neexistuje.
O ono se toho vědělo docela dost a podle tohoto webu Sigourney dokoce tvrdila že scénář je skvělí.

Jasně že Rydley nerozhoduje o tom který projekt dostane přednost, ale člověk s jeho jménem asi nemá problém na studio vytvořit tlak dostat a přednost. Netvrdím že to tak bylo, ale tok informací tomu nasvědčuje. Rydley vždy plánoval Promethea jako trilogii. 3 roky byl projekt mrtví. Niel nás začal informovat o jeho vizi. Skvělí filmař, scifi fanda+super koncept arty+návaznost na Cameronovi Vetřelce+Weawer,Bien=prostě bomba. Fanoušci byli v euforii. Ha! O značku je zájem. Prometheus 2 je posléze Alien: Paradise Lost. Čekaly nás 2 odlišné Vetřelecké filmy. Ještě větší euforiie. No a víme jak to dopadlo. Čeká nás Alien: Covenant a Vetřelec 5 je mrtví. Sigourney bude asi na dost dlouhou dobu zabitá Avatarem. Takže šmitec.
Po Chappie to mohli rozjet, ale nestalo se a proč asi...Scott: Ne! S mou hračkou si nikdo hrát nebude, když si chci hrát já :))) S nadsázkou samozřejmě, ale těžko to vidět jinak po tom jak to šlo vše po sobě. No a Smash! to právě vidí jinak, takže proto nemá smysl s ním o tom diskutovat ;-)

http://www.fandimefilmu.cz/cla…
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-01 11:04:30 | 1 0
mně se taky líbí všechny čtyři, nejvíc dvojka ale všechny mají něco do sebe a jsou prostě jiné, žádná kopie toho předelšlého
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-05-01 10:56:08 | 3 1
ricmont150: Mě se líbila i čtyřka, protože to zas bylo něco úplně jiného. Nový originální a aktuální přístup (v porovnání s předchozími díly). To je ostatně jeden z důvodů, proč jsem byla na Blomkampovu verzi zvědavá a proč obecně mi přijde Vetřelec jako zajímavá série. Každej díl je úplně jinej a svůj. A pětka mohla v tomhle trendu pokračovat (na rozdíl od Covenantu, který ať už bude nakonec o čemkoliv, bude, podle všeho, ve stylu Promethea).
ricmont150 | Fandíme filmu
ricmont150 | 2017-05-01 09:07:12 | 0 0
Emma: Ignorování třetího a čtvrtého dílů mi taky vadí i když u třetího o něco víc ten totiž podle mě časem získává na kvalitě. Čtvrtý díl už je podle mě jen ždímání celé značky.
adamkeaton | Fandíme filmu
adamkeaton | 2017-05-01 07:35:18 | 2 0
>ricmont150. Přesně tak.
Scott mi občas připadá, že neví co chce vlastně točit a nemá z čeho točit. Proto se furt vrací ke starým látkám a v podstatě je ždíme. A takový ty názvy a podnázvy viz covenant mě už taky docela štvou. Člověk pak ani pomalu neví co je to vlastně za díl. Tím nechci shazovat samotný film a kvalitu Scotta.
Nicméně mohli jsme vidět nové vizuální pojetí od Blomkampa. A takhle jak píše ricmont150 je to na několik let pohřbený.
Ale na druhou stranu....takové to využívání publika (internetu) mi přijde moc nefér. Hodit tam pár artworků a tím v podstatě loudit po značce aby mi to dali. V tomhle má asi Scott pravdu, že žádný scénář hotov ani nebyl. Bloomkamp prostě vystřelil na slepo.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-04-30 23:17:10 | 3 0
Na Blomkampově konceptu mi vadily zvěsti o tom, že chce zcela ignorovat třetího a čtvrtého původního vetřelce, ale i tak bych jeho vizi viděla velice ráda, protože to mohlo být něco nového. Zbrusu nový přístup ke klasické látce, navíc z rukou fanouška a s mnoha výbornými původně zainteresovanými herci. Škoda, že místo ní dostaneme jakési pokračování/nepokračování Promethea s úplně novou posádkou, která, dle trailerů vypadá, že bude vhodná jen k bolestivé, efektní likvidaci. Nicméně jsem zvědavá, zda tento film odpoví alespoň na nějaké otázky, které Prometheus nastolil, nebo jen přidá pár dalších...

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest