Komentáře 7

Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-04-04 17:11:06 | 0 0
rami - Jak uz jsem psal, také si myslím ze to nebyla prímo Zeme, nicméne nemáme zádné konkrétní informace (krome Scottova prímého tvrzení) které by to mohli jednoznacne potvrdit nebo vyvrátit. Já osobne celou tu úvodní scénu chápu jako jeden z mnoha príkladú, který poukazuje na schopnost jejich rasy, tvorit tímto zpúsobem inteligentní formy zivota. Dle všeho bychom tedy nemeli být jedinou rasou kterou mají Inzenýri na svedomí.
rami | Fandíme filmu
rami | 2017-04-04 13:51:44 | 0 0
to Smash!: Planeta na ktere se Inzenyr "obetoval", nebyla Zeme :)
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-04-03 19:46:26 | 0 0
Ono aj ta teoria ze podobne ako v a1 signal ( volanie o pomoc )aj tie malby neboli pozvanka ale vystraha. Tie narody boli na cestovanie vesmirom este prilis primitivne a ak by tvorcovia chceli tak ich pozvu na svoje lode.. to ze ludia jedneho z nich ukrizovali je len domnienka nie fakt. Mozno to bola vystraha aby sa ludstvo tej "zbrojnici" vyhybalo lebo sa tam skladovala ta tekutina a nakoniec aj inzinierov na tej planete nieco co tvorili zabilo.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-04-03 14:25:14 | 0 0
ricmont150 - Nezdá se mi, buď něco jen špatně chápete, nebo se vám to jen zdá složitější než to ve skutečnosti je, což je zbytečná škoda. Ta zápletka je právě že strašně jednoduchá, akorát je opředena mnoha záhadami a tajemstvím které si myslím, že k vetřelci tak nějak patří.
Naopak, budete se zřejmě divit, ale za tu dobu co se o tento film i předchozího Promethea osobně zajímám, jsem sám přišel na řadu souvislostí které si jdou krásně naproti, ne všechny tyto souvislosti jsou ale tak snadno čitelné jako v případě mnoha jiných filmů, kde není třeba tolik přemýšlet.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-04-03 14:09:05 | 0 0
Pro mne žádná novinka, s tímto jsem už dříve víceméně počítal, jsem tedy rád, že jsem se dá-se říci trefil do jedné z dřívějších teorií o které se též spekulovalo.
Bohužel, výpovědi novinářů ohledně těchto promítaných záběrů se v jistých ohledech značně liší.
Nikde zde není např. uvedeno, že při této scéně David vše pozoruje se slzami v očích. On se tedy nerozhodl tuto podrasu Inženýrů (nejde o skutečné Inženýry) jen tak bezdůvodně zničit, spíše si myslím, že jeho slzy ve tváří jsou reakcí na efekt, způsobený černou tekutinou po dopadu na povrch. David zřejmě očekával jiný výsledek, na místo toho se však stal jen svědkem hromadné genocidy.
O nádobách černé tekutiny věděla Dr. Shaw i David, oba věděli, že nákladový prostor v lodi Inženýrů jich skrývá tisíce.
David už v Prometheovi vyzkoušel efekt černé tekutiny, a právě kvůli tomu zemřel Dr. Holloway. Ukazuje se, že vlastnosti tohoto černého, evolučního akcelerátoru jsou tedy různorodé.

Navíc, pokud jste se v Prometheovi dobře dívali, všimnuli jste si, že zde byly dva rozdílné druhy těchto nádob. Jeden typ nádob byl vyšší, a ten druhý typ byl o poznání nižší. Z vyšších nádob vytékala černá tekutina která v okolí vytvořila kaluže této hmoty.
Naopak z oněch nižších nádob nevytékalo nic, a právě jednu z těchto nižších nádob sebou vzal David na palubu.
Později vidíme, že David tuto nízkou nádobu otevírá a uvnitř nalézá, zvláštní zelený, organický, hlenovitý útvar připomínající trsovitý plod nějakého tvora. David tento útvar zkoumá podrobněji a vidí že uvnitř tohoto plodu je malé množství černé tekutiny v kapalném skupenství. . plod otočí vzhůru ke stropu a na svůj ukazováček vykápne malé množství této hmoty se slovy "velké věci mají malé začátky" tahle kapka později infikuje Dr. Hollowaye.

Snažím se zde jen připomenout množství neporozuměných věcí které mnoha lidem v Prometheovi uniklo. Teď s přicházejícím pokračováním by bylo dobré se nad lecčím z toho zamyslet.
Například samotná černá tekutina má mnoho podob i verzí. . pokud to tak můžeme vůbec říci.

Inženýr na začátku Promethea vypije černou tekutinu z jakési zvláštní, rituální nádoby. . ještě dříve něž ale černá tekutina začne působit, vidíme jak velká, oválná, talířovitá loď náhle opouští atmosféru této planety. To v nás evokuje dojem určitého vyššího záměru, jehož podstata se začíná ukazovat teprve až ve chvíli kdy se sám Inženýr začíná rozpadat. . na řekněme "zárodky určitého genetického materiálu" schopného vytvořit další, jiný život.
Nemůžeme si být zcela jisti, jestli v nás má tato scéna evokovat přímý původ našeho vlastního zrození. . to proto, že planeta Země je zde prezentována jako Země teprve až o několik minut později, ve chvíli kdy Dr. Holloway i Shaw objevují malby na stěnách v jeskyni.
Sám Ridley Scott tvrdil, že planeta na které začíná úvodní scéna v Prometheovi nemusí být nutně Země. Inženýři tedy mohou osidlovat i jiné planety, a Země mohla být jen jednou z mnoha.

Dr. Holloway neboli Charlie, kterého David Infikuje jedinou kapkou. . začíná později jevit podobné následky jako Inženýr na začátku. Mezitím co inženýr se rozpadl takřka ihned, Charlie buď proto že je člověk, nebo proto že pozřel jen malé množství, se rozpadá daleko pomaleji a tudíž bolestivěji.

Musíme stále myslet na skutečnost, že zde jsou neustále dvě nádoby s touto tekutinou, přičemž i tak si nemůžeme být jisti, zda-li je obsah těchto dvou rozdílných nádob stejný či nikoliv. Obsah nižší verze nádoby byl ukázán, to co je uvnitř vyšších nádob však ukázáno nikdy nebylo. . z vyšších nádob pouze vytékala černá tekutina, která dle toho co jsme viděli dokázala z malých červů později vytvořit daleko pokročilejší, masožravé formy organismu. . které právě díky této černé tekutině přeskočili přirozený vývoj své evoluce o několik stovek, ne-li tisíců let. . a to vše ve zlomku několika pouhých vteřin.

Fifield který upadnul do louže této černé tekutiny se později stal jakýmsi mutantem, oproti Charliemu a Inženýrovi kteří se oba rozpadali na genetické úrovni, se tedy z Fifieldem stalo o poznání něco jiného. Myslím si, že to je ideální příklad díky kterému můžeme snadno rozlišit dvě verze těchto nádob i dva odlišné způsoby toho co obě verze černých tekutin způsobují.

Tekutina vytékající z vyšších nádob měla v místnosti sloužit jako obranný mechanismus. Mezitím co z vyšších nádob by při kontaminaci prostředí došlo k uvolnění této látky která by ohrožovala jakéhokoliv narušitele uvnitř místnosti. Nižší nádoby by zůstali nedotčeny.

Nižší nádoby obsahují látku schopnou tvořit život. Vyšší nádoby obsahují látku která slouží jako evoluční akcelerátor. Obě látky jsou schopné zabíjet, obě látky mají svůj význam.

Ve zkratce jsem došel k tomuto závěru :

Látka schopná tvořit život, ničí život stávající aby mohl vzniknout život nový. Látka která slouží jako evoluční akcelerátor nevytváří žádný nový život. . pouze vyvíjí stávající život na jinou úroveň.
ricmont150 | Fandíme filmu
ricmont150 | 2017-04-03 13:26:17 | 0 0
Ta zápletka začíná být hrozně komplikovaná.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2017-04-03 11:35:00 | 0 0
jezusmarja. to zní strašně blbě.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest