Box Office: Kráska a kasovní zvíře

Box Office: Kráska a kasovní zvíře | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Logan i Kong se musí klanět před Emmou Watson a zpívajícími svícny. 

Je březen, v Americe sněhová kalamita, u nás prší. V kinech to ale vypadá jako v létě, protože filmy tam otevírají se 170 miliony dolary. Přesně tolik mají Kráska a zvíře + dalších 180 mega ze zbytku světa. Globální otvírák ve výši 350 milionů. Po Star Wars: Epizodě VII jde o nejlepší debut mimo letní sezónu a pro všechny zúčastněné včetně Emmy Watson o nejlepší premiéru jejich kariéry. Film během tří dnů překonal domácí tržby animovaného originálu (146 milionů) a bude se hodně rychle prát o první příčky amerického žebříčku tržeb s LEGO Batmanem a Loganem. A to je zatím březen!

Film stál 160 milionů a při započítání inflace mu stojí mezi muzikály v cestě jen Pomáda. Je to prvotřídně prodaný projekt pro fandy pohádek, děti, rodiny, zamilované páry, fandy Emmy Watson, gaye, obdivovatele originálu, atd. Je to velký hit, který není akčním filmem, a proto se mu bude v nadcházející konkurenci snad dobře dařit. Víme, jak se hraným disneyovkám poslední roky vede, takže čekejte z Ameriky plus/mínus půl miliardu a globálně přes miliardu.

Z menších novinek tu máme horor The Belko Experiment, který napsal Strážce galaxie James Gunn. Jsou to takové kancelářské Hunger Games a docela se jim dařilo, protože jde o další film, který je nasazený v horor-friendly kinech s cíleným online marketingem. Padly 4 miliony a přesně tolik bylo potřeba, aby byli všichni v klidu.

Do Ameriky se také dostal T2 Trainspotting, ale moc lidí nezajímal. Z pěti kin jenom 180 000 dolarů. Naštěstí ve světě je britské drama na 34 milionech. Ve čtyřech kinech se potom hrál Song to Song, další básnické kroužení kamerou od Terrence Malicka. Film měl premiéru na SXSW festivalu a nikdo není nijak extra vzrušený. Dorazili tak maximálně hardcore fandové Ryana Goslinga, Michaela Fassbendera nebo Natalie Portman a nechali v kinech 51 000 dolarů.

Nápor Zvířete kupodivu většina filmů přečkala. Kong: Ostrov lebek spadl jen o polovinu a je na solidních 29 milionech v druhém víkendu. Film se prý dobře hraje u dětí, což mu pomůže o nadcházejících jarních prázdninách, takže tady rozhodně jen tak nekončíme. Po 10 dnech 110 mega z Ameriky a 259 mega globálně. Docela překvapení, které se drží lépe než Jacksonův King Kong a Edwardsův Godzilla.

Zmlátit se nenechal ani Logan se 17,5 miliony. Jak již bylo řečeno, s aktuálními 184 miliony je Wolverine ještě chvilku v amerických kinech nejúspěšnějším filmem roku, ale Kráska a zvíře ho během týdne rychle předběhnou, takže se pak budeme orientovat na x-menovskou sérii a porovnávat tam. Každou chvíli by tam měli před Loganem vyklidit pozici X-Men: Apokalypsa a Hugh Jackman se tak mohl posunout na třetí příčku nejúspěšnějšího mutantího filmu všech dob. (Logan má zatím 524 milionů celosvětově, Apokalypsa stále ještě obhajuje třetí místo s 543 miliony).

Get Out jinak startuje na několik zahraničních trzích, odkud zatím má necelé 3 miliony. V Americe jsme jinak na obscénních 133 milionech při rozpočtu 5 mega. Rozpolcený se 138 miliony tedy půjde rychle z cesty. Shyamalanovi ta pozice klenotu Blumhousů moc dlouho nevydržela, vyfoukl mu jí týpek, který donedávna hrál Obamu.

Příští víkend Strážci vesmíru, sci-fi Život a komedie ChiPs od Daxe Sheparda.

Zdroj: Forbes

Kráska a zvíře

02.03.2017 | USA, Velká Británie
Fantasy, Rodinný, Romantický, Muzikál
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Kráska a kasovní zvíře | Fandíme filmu Box Office: Kráska a kasovní zvíře | Fandíme filmu Box Office: Kráska a kasovní zvíře | Fandíme filmu Box Office: Kráska a kasovní zvíře | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest