Chystá se remake Carrie. Kdo si zahraje hlavní roli?

Chystá se remake Carrie. Kdo si zahraje hlavní roli? | Fandíme filmu
Slavný horor od Stephena Kinga se dočká nového filmového zpracování

Kdo někdy přičuchnul k serióznější napínavé literatuře, není mu Stephen King neznámý. Ale ani fanoušci pohyblivých obrázků jeho jméno dávno neberou nadarmo. Přestože je King známý pod přezdívkami typu „mistr horroru“, adaptace jeho krvavějších románů nedopadají příliš slavně. Zato dramatičtější kousky patří mnohdy k nejváženějším snímkům historie kinematografie. Frank Darabont všem dvakrát vytřel zrak díky Vykoupení z věznice Shawshank a Zelené míli a třeba starší Stůj při mně od Roba Reinera má své kořeny v novele Tělo.

Jednou z nejúspěšnějších adaptací krvavější části Kingova díla je Carrie. Příběh o dívce, která je terorizována jak šikanujícími spolužáky, tak nábožensky fanatickou matkou a která v sobě objeví překvapivé telekinetické schopnosti, natočil v roce 1976 Brian De Palma se Sissy Spacek v titulní roli a menší part poťouchlého frajera si zde s chutí střihnul začínající John Travolta. Protože už by se ale tahle klasická verze mohla zdát nové generaci diváků trochu zastaralá, dočkáme se toho, co dříve nebo později čeká každý slavný horror. Ano, je tu remake. Ten vznikne pod křídly MGM a už teď je jisté, že si pro sebe ukradne jistou pozornost.

Hlavní role totiž byla nabídnuta Chloe Moretz, která je po Kick-Ass a Hugovi zaslouženě v kurzu. V případě, že by ale roli odmítla, mohla by za ni zaskočit Haley Bennett, která se do myslí diváků nejvíce zapsala jako potrhlá zpěvačka Cora v Hudbu složil, slova napsal. V seznamu dalších potenciálních představitelek bychom pak našli Dakotu Fanning, Emily Browning (naposledy  Sucker Punch) nebo Lily Collins (Sněhurka Tarsema Singha). Do druhé hlavní role matky jsou pak zvažovány dvě hvězdy z nejslavnějších – Jodie Foster a Julianne Moore. Celou sestavu pak z pozice režiséra bude dirigovat další žena. Trochu překvapivě jí bude Kimberly Pierce, která se v roce 1999 předvedla ceněným dramatem Kluci nepláčou, ale od té doby přidala jen jednu epizodu The L Word a drama Ve službách války.

Uvidíme, jak se nakonec bude celé obsazení vypadat, ale už teď se zdá, že by nemuselo jít o další zbytečný remake.

Zdroje: Deadline, Vulture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest