Silent House: 90 minut hrůzy bez jediného střihu

Silent House: 90 minut hrůzy bez jediného střihu | Fandíme filmu
Hollywood si jede stále na své kopírovací vlně a chystá remake uruguayského hororu. Dočkáme se opět zbytečného filmu nebo nás Amíci příjemně překvapí?

V posledních letech se nám zpoza velké louže dostává velmi málo originálních hororů. Diváci dostávají pouze další a další remaky nebo sequely zaběhlých sérií. Pokud chce někdo vidět něco původního, musí sáhnout po filmech mimo USA. V roce 2010 se světu představil uruguayský snímek La Casa Muda. Šeptanda okolo něj se neustále rozšiřovala, a to zejména díky zvolenému tématu a stylu natáčení. Sami tvůrci pojmenovali tento styl jako real-time horor (90 minut filmu mělo odpovídat skutečným 90 minutám - tedy jde o způsob prezentace ala seriál 24 hodin) a celý snímek se měl skládat z jednoho jediného záběru! Ve výsledku se film dočkal rozporuplného přijetí a recenze byly spíše průměrné. A Hollywood si teď asi řekl, že dva roky jsou dlouhá doba k tomu, aby přispěchali se svou vlastní verzí.

Americký Silent House je příběhem mladé Laury, která přijíždí se svým otcem do chaty blízko jezera. Po setmění se z domu začínají ozývat zvuky. Laura po chvíli nachází svého otce v bezvědomí a v domě se začínají dít podivné věci. Stejně jako původní film i remake se honosí titulkem „natočeno jediným nepřerušeným záběrem“ a „na základě skutečných událostí.“ V hlavní roli uvidíme mladší sestru Olsenových dvojčat, Elizabeth Olsen, která svou hereckou kariéru teprve rozjíždí. Za kameru usedl Chris Kentis, autor naprosto průměrného žraločího filmu Otevřené moře. Zda se remake povedl či ne můžou Američani posoudit již tento víkend při premiéře, české obecenstvo může prozatím pouze vyhlížet.

 

Silent House: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest