Box Office: Rozpolcený Návrat Xandera Cage

Box Office: Rozpolcený Návrat Xandera Cage | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Rogue One jde ve světě přes miliardu, ale větší věci se dějí doma v Americe, kde se znovu narodil režisér, od kterého bychom to ani nečekali.

Rok 2017 nám začíná zřejmě jedním z nejvelkolepějších návratů, jaký jsme tu poslední roky měli. Filmová historie M. Night Shyamalana je značně problematická - s kultovními filmy, ale i ostudnými projekty a propadáky. The Visit (Návštěva) byla skromný návrat do formy, kvalitativně chválená a kasovně nakonec hezké peníze taky udělala. Hlídal ji přeci jenom Blumhouse a nedal na realizaci víc než 5 milionů. Když se pak vrátilo 98 mega, všichni byli spokojení. Pořád ale kapka v Shymalanově kasovní moři dodnes rekordních otvíráků a souhrnů. 

Blumhose tentokrát svěřili režisérovi na Rozpolceného o trochu víc (9 milionů) a byl to vklad, který tento víkend udělal produkčnímu domu jeden z nejlepších debutů jejich fungování. Film startuje se 40 miliony a okamžitě se zařazuje mezi nejlepší Shyamalanovy starty. Dalo by se bez nadsázky říct, že film je až moc úspěšný, jestli se dá vůbec něco takového použít. Z hlediska blumhousovského standardu určitě. Studio asi dobře ví, jak tvůrce udržet na uzdě a rozpočet je pro to nejjasnější volba. Recenze jsou solidní, film má jasnou premisu, která diváky láká, a pár překvapení určitě povzbudí další a další šuškandu. Konkurence je bohužel docela velká v nadcházejících týdnech, ale i výdrž alá The Visit dostane film ke stovce z Ameriky. Tak jen aby to Shyamalanovi nestouplo do hlavy. Mezinárodně je utrženo dalších 5 milionů.

Ve stínu trochu zůstal třetí xXx: Návrat Xandera Cage, který hraje na restart oblíbené série a hrdinu Vina Diesela, podobně jako v roce 2009 Rychlí a zběsilí. Z Ameriky sice jenom 20 milionů, ale při pohledu na mezinárodní obsazení vám je asi jasné, kam Paramount mířil. A ano, globálně film startuje hned se 70 miliony dolary (20 Amerika, 50 zbytek). Studio možná mělo film v USA uvést v nějaké předpremiéře, aby ukázalo, jak šílený je. Podle řady diváků je to totiž plus. Teď už je asi trochu pozdě, aby se o tom podařilo rychle přesvědčit i další, ale kdo ví. Z Ameriky padne zřejmě jen padesátka, ale ze světa by mohlo koukat přes 200 milionů. Jde přesně o ten typ filmu, který jen z Číny vytříská dalších padesát milionů, takže se ta čtyřka možná nakonec přeci jen bude točit.

Ve světě se daří Rogue One, který překonal 1 miliardu. Za čárkou jsou ještě nějaké drobné, které ukazují, že možná padne Zootropolis i Hledá se Dory. Captain America: Občanská válka ale už pravděpodobně ne. Aby toho Disney neměl málo, tak půl miliarda patří Moaně, která teď dokonce utržila víc v zahraničí než v Americe samotné. 

Obrovským hitem jsou samozřejmě Skrytá čísla, která teď už nepotřebují oscarové nominace, aby nalákaly víc diváků. Ve třetím víkendu širokého nasazení to dělá 16,2 milionů a celkově 84 mega z Ameriky. Že se nominace jen posypou na La La Land, to je už jisté. Ale zpátky do pokladen. I tady film s 8 miliony tento víkend míří nad 89 milionů. Hodně vyrovnaný souboj. Oproti Číslům se navíc promítá už také mezinárodně, kde je zatím utrženo 83 milionů. Monster Trucks se drží docela obstojně s třetinovým propadem a 7 miliony dolary ve druhém víkendu. Po deseti dnech skvělých 22 milionů.Nebo vlastně až tak skvělých ne, film stál 115 mega... Mezinárodně utrženo 19.

Malé filmy se při oznamování nominací nějakého zvýšeného zájmu ještě určitě dočkají. Annette Bening z 20th Century Women může trochu navýšit dosavadní 2,2 miliony z Ameriky, pokdu zaboduje v herecké kategorii. Stejně tak Denzel Washngton a Viola Davis v případě Fences. Ty mají zatím z Ameriky 48 milionů. Kdo ale trpí nejvíc, je Scorsese se Silence, které opravdu s 5 miliony v Americe není diváky vyhledávaným filmem.  

Z menších novinek je tu jen Zakladatel o člověku, který stál v pozadí impéria McDonald's a měl být dalším oscarovým projektem pro Michaela Keatona a režiséra Johna Leeho Hancocka (Zrození šampióna). Weinsteinové ale vycítili, že je pro ně nadějnější Lion s Devem Patelem, a proto s hamburgery tak dlouho přehazovali, až film otevírá teď v tisícovce kin místo srpnového data minulého roku. Proto jen 3 miliony. Alespoň to celé stálo jen sedmičku.

Příští týden (doufám) poslední Resident Evil, PR průšvih s názvem Psí poslání a Zlato s Matthewem McConaugheym.

Zdroj: Forbes

Rozpolcený

26.09.2016 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Rozpolcený Návrat Xandera Cage | Fandíme filmu Box Office: Rozpolcený Návrat Xandera Cage | Fandíme filmu Box Office: Rozpolcený Návrat Xandera Cage | Fandíme filmu Box Office: Rozpolcený Návrat Xandera Cage | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest