The Founder: Michael Keaton jako zakladatel Mekáče

The Founder: Michael Keaton jako zakladatel Mekáče | Fandíme filmu
Po řadě hubenějších let jde Keaton zase z role do role. V tomhle případě si užil úlohu nezastavitelného obchodníka, který po celém světě rozšířil evangelium fastfoodové katedrály se zlatým M ve znaku.

Je skutečně zajímavé sledovat, co dokáže jeden správný film udělat s životem herce, jehož kariéra byla na sestupné trajektorii po velkou část tohoto století. Michal Keaton rozhodně neměl v posledních letech na růžích ustláno a měl našlápnuto na cestu do stanice zapomnění. Pak ale přišel Birdman, který dostal svého hlavního představitele zpátky třpytu reflektorů a přinesl mu zaslouženou oscarovou nominaci. Od toho momentu se začali věci měnit k lepšímu. Vloni o sobě dal, představitel netopýřího muže z 90. let, znovu vědět v novinářském dramatu Spotlight, které získalo, stejně jako Birdman, cenu filmové akademie za nejlepší film roku. I letos to vypadá, že o rodákovi z Pittsburghu uslyšíme. A to v biografickém dramatu The Founder.

S jídlem roste i chuť. Ne, to není staré reklamní motto firmy McDonald, ale rozhodně to vystihuje životní filosofii jejího zakladatele, Raye Kroca. Jeho život se vyvíjel zcela obyčejně a těžko byste tipovali u muže, který se po většinu svého života živil jako podomní prodejce kuchyňských mixérů, že navždy změní tvář Ameriky a který dá na sklonku svého života impuls ke vzniku ikony západního konzumerismu. Když je Ray Kroc (Michael Keaton) v padesátých letech minulého století požádán bratry McDonaldy, aby dodal do jejich lokálních restaurací svoje mixéry, vnukne mu to geniální myšlenku na vybudování globálního franšízového řetězce rychlého občerstvení. Jeho pokrokové myšlení se ovšem neshoduje s plánem původních majitelů a tak se rozhodne, že je potřeba vzít věci do vlastních rukou.

Trailer navnazuje na typickou americkou pohádku o tom, jak „nikdo“přišel „odnikud“ s geniální myšlenkou, která změní svět. Skvělý Michael Keaton rozhodně nebude v nadcházející oscarové sezóně bez šance na úspěch. Společnost mu bude dělat zkušená herecká veteránka Laura Dern (Divočina). O scénář a režii se postará John Lee Hancock, který před pár lety zabodoval u akademie svým sportovním dramatem Zrození Šampióna. Datum české ani slovenské premiéry zatím není známo, ale vzhledem k tomu, že do amerických kin vstupuje snímek na podzim, lze úspěšně předpokládat, že u nás bude nejdříve k vidění na přelomu roku.

Zakladatel

20.01.2017 | USA
Drama, Historický, Životopisný
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest