Kong: Ostrov lebek je Moby Dick s velkou opicí místo velryby

Kong: Ostrov lebek je Moby Dick s velkou opicí místo velryby | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
K tomu nejnovější upoutávky a odhalení úvodu filmu.

Magazín Empire zveřejnil ve svém posledním letošním čísle bohatý výhled na rok 2017 a v jeho rámci nabízí tak nový artwork z Konga, na kterém vidíme džungli zapálenou Napalmem. Režisér Jordan Vogt-Roberts vysvětluje, že film měl být původně zasazený do roku 1917, byl to ale právě jeho nápad, aby se děj přesunul do 70. let. Připadalo mu, že estetika doby půjde s King Kongem dobře dohromady a trailery mu zatím dávají zapravdu.

Proč dojde na napalm? Na ostrov přijíždí skupina návštěvníků. Stopař Conrad (Tom Hiddleston), válečná fotografka Weaver (Brie Larson) a Rand (John Goodman), byrokrat, který pracuje pro organizaci Monarch, představenou v Godzille (připomínáme, že oba filmy jsou zasazené do společného světa). Ty doprovází skupina vojáků pod vedením plukovníka Packarda (Samuel L. Jackson). Packard bojoval ve Vietnamu, kde nepřišel o jediného muže. Tahle bilance se okamžitě změní v momentě, kdy skupina narazí na Konga. Packard chce své muže pomstít a vrátit se do USA alespoň s nějakým vítězstvím, a tak se stane zabitím King Konga naprosto posedlý. Se svými věrnými hochy z Vietnamu vytasí všechen dostupný arzenál (včetně zmiňovaného napalmu) a pustí se do boje, který má připomínat Ahabovo marné snažení o ulovení Moby Dicka.

Jak už ale víme, proti lidem Kong bojuje jenom proto, že jej vyprovokovali a začali se cpát, kam nemají. Velký lidoop na ostrově cosi střeží a jeho skutečnými protivníky budou především další obří monstra. Zatím jsme viděli především potvůrky zvané skullcraleři. Nebo přesněji řečeno, viděli jsme mláďata. Už dříve tu byly určité náznaky, že někde čeká také podstatně větší matka, nebo snad královna. A na rozmazaném artworku dole v galerii si ji můžete prohlédnout.

Současní hrdinové však nejsou ani zdaleka první lidskou společností, kterou Kong na ostrově měl. Před časem byli na speciální akci filmovým fanouškům promítány exkluzivní ukázky z filmu. Jednou z nich byl úvod, který se odehrává za druhé světové války. V něm vidíme amerického pilota, který se pronásleduje s japonským. Oba dva havarují, pronásledují se navzájem pěšky a nakonec skončí v pralese, kde narazí hned na několik různých velikých opic! Americký pilot je zřejmě mladší verze postavy, kterou hraje John C. Reilly a po letech strávených na ostrově bude pro hrdiny jistě cenným zdrojem informací. Ukázka také odhalila, že film klade ještě větší důraz na dobrodružný nadhled a humor, než by se mohlo zdát z dosavadních trailerů.

Film studií Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures s názvem „Kong: Ostrov lebek“ mění představy o původu mytického Konga v nepřekonatelném, originálním dobrodružství od režiséra Jordana Vogt-Robertse. Ve filmu se dá dohromady různorodá skupina průzkumníků, aby pronikla hluboko do nezmapovaného ostrova v Tichomoří. Ten je stejně tak zrádný jako nádherný a naši průzkumníci netuší, že narušují výsostné území mytického Konga. V hlavních rolích hrají: Tom Hiddleston, Brie Larson, Corey Hawkins, Samuel L. Jackson, John C. Reilly, Toby Kebbell, John Goodman či Shea Whigham. Film má premiéru v Česku i na Slovensku 9. 3. 2017.

Zdroje: Cooper Knox, Empire, Birth Movies Death

Kong: Ostrov lebek

10.03.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Kong: Ostrov lebek je Moby Dick s velkou opicí místo velryby | Fandíme filmu Kong: Ostrov lebek je Moby Dick s velkou opicí místo velryby | Fandíme filmu Kong: Ostrov lebek je Moby Dick s velkou opicí místo velryby | Fandíme filmu Kong: Ostrov lebek je Moby Dick s velkou opicí místo velryby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest